I KAMEN PLAČE: Marijana (46) i njen sin Darko (16) poginuli zagrljeni jer nisu imali novac za struju - Volim Podgoricu

I KAMEN PLAČE: Marijana (46) i njen sin Darko (16) poginuli zagrljeni jer nisu imali novac za struju

Komšija Marijane Petrović i njenog sina Darka, koji su juče sahranjeni, nakon što ih je ubila struja, tvrdi da je nesreću izazvao kabl kojim su se na divlje prikačili na banderu

– Čuo sam samrtni vrisak dječaka, a potom i lelek njegove majke Marijane. Vrisak dječaka je bio stravičan, neljudski da me je izbezumio. Trenutak kasnije čuo sam komšinicu Marijanu kako je zakukala: „Jao, sine moj“.

Ovim riječima započeo je juče za Kurir stravično svjedočenje Ivica Dimitrijević iz sela Glogovac kod Aleksinca, prvi komšija Marijane Petrović (46) i njenog sina Darka (16), koji su prekjuče poginuli u svom dvorištu od strujnog udara.

Oni su juče sahranjeni na seoskom groblju o trošku Centra za socijalni rad.

Kobni kabl... Žicu zakačenu za fazu sa bandere oborio je vetarKobni kabl… Žicu zakačenu za fazu sa bandere oborio je vjetar

Divlji kabl

Nesreću je izazvao kabl koji je na divlje bio priključen na banderu, a koji je nesrećni dječak pokušao da podigne sa zemlje, gdje ga je oborio vjetar.
– Darko je objema rukama držao fazu strujnog voda i tresao se kad je Marijana bosa istrčala iz kuće i obgrlila ga objema rukama. Trenutak kasnije pali su na zemlju. Utrčao sam u njihovo dvorište da im pomognem jer sam pomislio da ih je napao pas. Na moju sreću,video sam da Darko drži kabl u rukama, pa sam shvatio da je riječ o strujnom udaru i zakoračio sam unazad – ispričao je Dimitrijević za Kurir.

Izbezumljeni komšija odmah je pozvao Hitnu pomoć i policiju, koji su po dolasku mogli samo da konstatuju smrt majke i sina.

Ispraćaj... Petrovići su sahranjeni o trošku Centra za socijalni radIspraćaj… Petrovići su sahranjeni o trošku Centra za socijalni rad

Kako je za Kurir ispričao dobro obavješten izvor, uzrok tragedije je divlji kabl koji je prikačen jer je Petrovićima struja isključena zbog duga.
– Suprug i otac nastradalih Slađan Marković (53) na divlje se priključio. Prethodnog dana bilo je nevrijeme, pa je vjetar oborio žicu na zemlju. To se ponavljalo nekoliko puta i on je stalno dizao žicu na banderu. Na nesreću stradalih, prethodni put je padala žica na kojoj je nula, a ovoga puta otkačila se žica zakačena na fazu. Ne znajući to, dječak je podigao žicu i došlo je do tragedije – kaže izvor ovog medija.

Nije mogao da im pomogne... Komšija Ivica Dimitrijević i dalje u šokuNije mogao da im pomogne… Komšija Ivica Dimitrijević i dalje u šoku

Nevreme i vjetar

„Elektroprivreda Srbije“ (EPS) saopštila je juče da saosjeća s porodicom iz sela Glogovica čiji su majka i sin nastradali u nesreći od strujnog udara, ali je i pozvala socijalno ugrožene građane da se prijave za besplatnu struju koju mogu dobiti na osnovu Uredbe o energetski ugroženom kupcu.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com