Istražitelji i dalje ne znaju ko je ubio Srđana Vlahovića - Volim Podgoricu

Istražitelji i dalje ne znaju ko je ubio Srđana Vlahovića

Ko je, zbog čega i po čijem nalogu 9. aprila prošle godine u kotorskom naselju Dobrota likvidirao rođenog Podgoričanina Srđana Vlahovića pitanja su na koja istražitelji ni godinu kasnije nemaju odgovore potkrijepljene dokazima.

Predmet je i dalje u fazi izviđaja a sve ono što su u Tužilaštvu izviđali i radili do sada nije dalo nikakve rezultate. U istrazi je saslušano više desetina osoba, mahom članova zaraćenih kotorskih kriminalnih klanova, kao i jedan  svjedok.

“Od strane tužilaštva je dat veći broj naredbi kako Forenzičkom centru za razna neophodna vještačenja, a osim toga, po zahtjevu ovog tužilaštva, od strane istražnog sudije Višeg suda u Podgorici donijete su naredbe za pretresanje stanova i vozila većeg broja lica, a takođe su donijete naredbe i za izuzimanje video zapisa sa lica mjesta, kao i za izuzimanje listinga telefonskog saobraćaja, kao i naredbe za pretresanje mobilnih telefonskih aparata i ručne radio veze…”, kazali su iz Tužilaštva.

A rezultati pretresa, vještačenja, saslušanja…istražiteljima su bili beskorisni. No to što nemaju nikave rezltate ipak nije razlog da zatraže međunarodnu pomoć.

“Da je ovo tužilaštvo u konkretnom slučaju preduzelo sve zakonom propisane mjere i radnje u cilju otkrivanja izvršioca krivičnog djela, a predmetna vještačenja i gore navedene preduzete mjere i radnje, nijesu dali rezultate u otkrivanju počinioca ovog krivičnog djela. Analiza do sada prikupljenih dokaza nije ukazala na potrebu za traženje međunarodne pravne pomoći”, kazali su iz Tužilaštva.

Ubistvo Vlahovića samo je jedno od dvanaest mafijaških likvidacija koje su obilježile prošlu godinu. Dok je prodavao cigarete iz svog automobila, ubice su mu prišle motorom, i u njega ispalile više metaka iz automata. Dan nakon ubistva, iz mora je izvučen motocikl, koji su navodno koristile ubice. Pokojni Vlahović posljednjih godina živio je u Kotoru a iako nije imao kriminalni dosije, prema tvrdnjama operativaca policije, bio je povezan sa kavačkim klanom. Navodno, zbog toga su istražitelji već u prvim danima istrage provjeravali vezu između ubistva Vlahovića i mafijaških likvidacija povezanih sa nestankom 200 kilograma kokaina u Španiji 2014. godine.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com