Koliko vode treba da pije beba? - Volim Podgoricu

Koliko vode treba da pije beba?

Bebama koje se hrane majčinim mlijekom uopšte nije potrebna voda. Majčino mlijeko sastoji se od 88 odsto vode i u sebi sadrži sve što je bebi potrebno. Takođe, bebama koje doje nije potrebna dodatna voda čak ni na visokim ljetnjim temperaturama, ukoliko doje kad god za tim imaju potrebu.

Voda nije potrebna ni bebama koje se hrane formulama. Neki stručnjaci preporučuju da bebi, ako je hranite formulom, ponudite vodu ukoliko je baš toplo napolju ili kada ima temperaturu.

Stručnjaci naglašavaju da bebi ne bi trebalo davati vodu u periodu dok dok doji jer to može da ometa učestalost dojenja i samim tim ne dozvoljava djetetu da unose dovoljno hranljivih sastojaka iz mlijeka.

Oni kažu i da bebama starosti do šest mjeseci ne treba davati vodu niti sok jer je nepotrebno, a može da izazove alergijske reakcije.

Bebama starosti do dva mjeseca ne treba davati vodu jer je njihov organizam hidriran mlijekom, a višak vode može da izazove intoksikaciju vodom.

Ukoliko beba pije dosta vode, to će joj “popuniti stomak” bez unijetih kalorija, pa ponekad voda može da bude razlog zašto beba mršavi ili ne dobija dovoljno tjelesne težine.

Kada je riječ o malo starijim bebama, od četiri do šest mjeseci, njima je dovoljno ponuditi nekoliko gutljaja vode dnevno – ne više od 60 mililitara dnevno.

Nekoliko gutljaja više djetetu će trebati kada počne da jede čvrstu hranu, kako biste spriječili da dođe do konstipacije, prenosi Mondo.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com