PODGORICA: “Neko mi je majku opsovao, plakao sam zbog toga, to ću pamtiti do kraja života” - Volim Podgoricu

PODGORICA: “Neko mi je majku opsovao, plakao sam zbog toga, to ću pamtiti do kraja života”

Funkcioneri Demokratskog fronta kazali su da nijesu vidjeli da je njihov kolega Milan Knežević napao policajca, 17. oktobra prošle godine, dok su uklanjani šatori ispred Skupštine Crne Gore.

Tužilaštvo Kneževića tereti da je fizički nasrnuo na policajca Miljana Markovića, tako što ga je više puta rukama odgurnuo, udarao ramenom u predjelu grudi, a zatim ga rukom uhvatio za vrat.

Svjedočeći u postupku u kome se Kneževiću sudi za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, funkcioneri DF-a  su kazali da ih je bez ikakvog povoda  opkolilo više stotina policajaca, gurajući ih i rušeći im šatore.

Bivši potpredsjednik parlamenta rekao je da “garantuje obrazom, čašću i životom, da niko od poslanika nije primijenio silu prema policajcima”.

“Neko mi je majku opsovao, plakao sam zbog toga, to ću pamtiti do kraja života”, rekao je on, dok je poslanica Branka Bošnjak rekla da je jedino čula da je Knežević u jednom trenutku rekao policajcima da ne mogu da ruše šatore i da je kasnije vidjela jedno uniformisano lice da ga udara.

Vještak Željko Golubović je ocijenio da je Knežević tada bio u stanju afekta, razdraženosti i bijesa jakog intenziteta, te da je to bitno uticalo na njegovu smanjenu sposobnost da shvati značaj konflikta sa policajcem.

U slučaju da mu je policajac rekao da “poslanik ne može tako da se ponaša”, vještak je utvrdio da je Knežević bio u afektu srednjeg intenziteta i da to ne bi bitno uticalo na njegovu smanjenu sposobnost.

(Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com