Američki stručnjaci otkrili: Tramp KOPIRA Šešelja! Evo kako - Volim Podgoricu

Američki stručnjaci otkrili: Tramp KOPIRA Šešelja! Evo kako

Predsjednik SAD Donald Tramp ne zvuči kao impresivan orator, smatraju stručnjaci. Njegove rečenice su gramatički čudne, ponavljaju se i veoma su uprošćene. Trampova primjedba, kada je najavio kandidaturu za predsjednika, predstavlja tipičan primjer njegovog zbunjujućeg, nekoherentnog govornog stila

– Sagradiću veliki zid – a niko ne gradi zidove bolje od mene, vjerujte mi – izgradiću ih vrlo jeftino – rekao je Tramp tada. – Naša zemlja je u ozbiljnoj nevolji – dodao je. – Nemamo više pobjeda. Imali smo ih, ali ih više nemamo. Kada nas je neko zadnji put vidio da porazimo – recimo Kinu – u trgovinskom dilu? Ja Kinu stalno pobjeđujem, Stalno.

Ričard Vilson, profesor antropologije i zakona, koji je proučavao jezik demagoga širom svijeta, kaže da nije rijetka pojava da populistički političari govore tako “nezgrapnim” stilom.

– Oni koriste neuobičajene govorne obrasce i negramatičke fraze i duge pauze – i to slušaoce “uvuče” u govor.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Vilson kaže da kada je uradio psihološko istraživanje govora srpskog političara Vojislava Šešelja, koji je prošle godine u Tribunalu u Hagu osobođen optužbi za ratne zločine, srpski prevodilac je odmah primijetio Šešeljevu slabu gramatiku.

Kako je Tramp iskopirao Šešelja, detaljnije pročitajte OVDJE

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com