DEMOKRATE ZATRAŽILE: Jočić da se IZVINI zbog NEDOPUSTIVOG komentara - Volim Podgoricu

DEMOKRATE ZATRAŽILE: Jočić da se IZVINI zbog NEDOPUSTIVOG komentara

Demokratska Crna Gora zatražila je juče od Demokratskog fronta (DF) i njegove članice Nove srpske demokratije (Nova) da se izvinu dvojici visokih zvaničnika partije zbog “nedopustivog” komentara poslanice Marine Jočić na račun njihove nacionalnosti i vjere.

Komentarišući odluku pljevaljskog odbornika Nove Nikole Rovčanina da napusti partiju i pristupi Demokratama, Jočić je kazala da on ne bi, da je istinski srpski nacionalista, mogao preći u partiju u kojoj bi mu potpredsjednik bio musliman a predsjednik političkog savjeta Albanac.

Potpredsjednik Demokrata je Dženan Kolić, a predsjednik partijskog Demokratskog savjeta Štjefan Camaj.

“Očekujemo da se partija, kao i grupacija kojoj pripada gospođa Jočić, izvini našim funkcionerima Štjefanu i Dženanu, i to ne zbog njih – oni su joj već oprostili, već zbog Crne Gore i njenih građana. Valjalo bi to da uradi i zbog subjekta kojem pripada, jer smo sigurni da niko od njihovih birača ne može blagonaklono gledati na ovakve izjave”, saopšteno je “Vijestima” juče iz partije Alekse Bečića.

Poručili su i da su navikli na uvrede Jočićeve, koje probijaju granice “pristojnosti i dobrog ukusa”, ali da su posljednje “nedopustive” za bilo koga a posebno za nekog ko je poslanik u Skupštini Crne Gore.

Poslanica DF-a pojasnila je juče da je samo govorila o promjeni ideologije Rovčanina i  da to nije bio u pitanju govor mržnje.

“Ni u zadnjoj primisli nije bio govor mržnje. U tom postu nisam pomenula ni da treba nekoga ubiti, niti skrajnuti, niti nekome zabraniti učešće u političkom životu po osnovu nacionalne ili vjerske pripadnosti, nego prosto što je čovjek koji se izdavao osam godina u Novoj kao sprski nacionalista odjednom otišao u političku partiju gdje je potptredsjednik muslim a predsjednik političkog savjeta Albanac. To je sve”, kazala je Jočić u izjavi za “Vijesti”.

Poslanica smatra da nikoga svojom izjavom nije ugrozila i da njen nacionalizam ne podrazumijeva mržnju prema bilo kome.

Napomenula je da je njena obaveza kao poslanice da pomogne bilo kome, bez obzira na vjeru ili naciju, i da je pomagala rožajskim majkama sa troje i više djece koje su protestovale u Podgorici zbog smanjenja naknada.

Od Demokratskog fronta “Vijesti” juče nisu dobile odgovor da li se ograđuju od izjave svoje poslanice.

Demokratski front optužio je nedavno Demokrate da vrbuju njihove članove obećavajući im visoke pozicije u partiji, što su iz Bečićeve partije negirali.

Poslanica je privedena sredinom februara zbog fizičkog napada na poslanicu Demokratske partije socijalista Martu Šćepanović, nakon što je Skupština izglasala skidanje imuniteta poslanicima DF-a  Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com