Mesi u 93. minutu srušio Real i utišao Madrid - Volim Podgoricu

Mesi u 93. minutu srušio Real i utišao Madrid

Spektakularan derbi na “Bernabeuu” riješio je najspektakularniji igrač današnjice – golom Lea Mesija u trećem minutu sudijske nadoknade, Barselona je savladala Real u Madridu 3:2.

Barsa je dostigla Real na vrhu Primere, s tim da madriski klub ima utakmicu manje.

U vrhunskom El Klasiku, Real je poveo golom Kazemira, Mesi i Rakitić preokrenuli, a kada je Ramos dobio direktan crveni karton, izgledalo je da je sve gotovo.

Pike je, zatim, imao šansu da zaključa meč, da bi Hames Rodriges, Realov džoker, pet minuta prije kraja izjednačio.

Ipak, od Mesija nema spasa – u 93. minutu, as Barselone je preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca srušio Real i utišao Madrid.

Argentinac je skinuo dres i ponosno ga pokazao “merengesima”, kao da im je poručio – zna se ko je najbolji.

Tok meča

Barselona je pobijedila Real 3:2 u El Klasiku na “Bernabeuu”, golom Lea Mesija u trećem minutu nadoknade.

Real je poveo golom Kazemira u 28. minutu, tri minuta kasnije izjednačio Leo Mesi, preokret donio Ivan Rakitić, a izjednačenje Hames Rodriges.

Od Mesija, međutim, nema spasa.

Kod vođstva Reala, Marselo je nabacio loptu u šesnaesterac, Ramos bio na granici ofsajda, ali se zastavica nije podigla – kapiten je pogodio stativu, a loptu u praznu mrežu sproveo Kazemiro.

Odgovor je bio munjevit – Mesi se probio kroz odbranu Reala, munjevito sklonio loptu i poslao je iza leđa Navasa.

Nakon serije opasnih akcija i šansi na obje strane, Ivan Rakitić je sjajnim udarcem lijevom nogom u 73. minutu donio preokret na “Bernabeuu”.

Posljednjih 15-ak minuta Real će imati 10 igrača – Ramos je žestoko, sa dvije noge startovao na Lea Mesija, a sudija Fernandes pokazao mu direktan crveni karton.

Sa deset igrača Real je stigao do izjednačenja, nakon ubacivanja Marsela, Hames Rodriges je sa peterca poslao loptu iznad glave Ter Štegena.

U trećem minutu sudijske nadoknade, Leo Mesi je pokazao vanserijsku klasu – preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca zapečatio El Klasiko i srušio Real.

Real je u drugom minutu tražio penal, nakon starta Umtitija nad Ronaldom, ali sudija Fernandes nije vidio start Francuza, ili je smatrao da kontakt nije bio dovoljno jak.

Ronaldo je zatim zaprijetio sa ivice šesnaesterca, lijevom nogom pravo u Ter Štegena.

To je bio period početne dominacije Reala, koju je, međutim, Barselona brzo umirila, a udarac Suaresa sa 20-ak metara potvrdio ravnotežu na terenu.

Kratko je, međutim, trajalo, jer je Real na posjed gostiju odgovorio brzim napadima, koji su završavani šutevima Ronalda i Benzeme, a odbranama Ter Štegena.

Nakon gola Mesija, Barselona je bila bolja i opasnija, a sudija Fernandes mogao da ostavi Real sa igračem manje, jer je propustio da dodijeli drugi žuti karton Kazemiru, zbog faula nad Mesijem.

Real je bolje počeo drugo poluvrijeme, sjajnu šansu imao je Benzema, opasno je tukao Kros, ali Ter Štegen je izuzetno raspoložen.

Uzvratila je Barsa – zicer je imao Pako Alkaser, koji igra umjesto Nejmara.

Ostao je sam na 12-13 metara, vrhom kopačke zahvatio loptu, a Navas odbranio nogom.

Kostarikanac je zatim efektnom paradom zaustavio šut Pikea glavom nakon kornera.

Real je u 68. minutu imao šansu utakmice – sjajnu akciju izveli su Benzema i Asensio, a Ronaldo u padu prebacio gol za 7-8 metara.

Minut kasnije, zicer i za Barsu, Navas je odbranio pokušaj Suaresa.

Utakmica se igra u žestokom tempu, sjajan derbi na “Bernabeuu”…

Nakon gola Rakitića i isključenja Ramosa, Pike je mogao da riješi sve dileme, ali Navas drži Real u igri…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com