Šef Interpola saslušavan zbog veza sa „škaljarcima” - Volim Podgoricu

Šef Interpola saslušavan zbog veza sa „škaljarcima”

Spe­ci­jal­no tu­ži­la­štvo is­pi­tu­je na­vo­de do ko­jih su do­šli o ve­za­ma De­ja­na Đu­ro­vi­ća, še­fa In­ter­po­la Pod­go­ri­ca, na ko­je je uka­zao vo­đa „ška­lja­ra­ca” Jo­vi­ca Vu­ko­tić. Is­tra­ži­te­lje in­te­re­su­je i po­slov­na sa­rad­nja po­ro­di­ca De­ja­na Đu­ro­vi­ća i Jo­vi­ce Vu­ko­ti­ća o ku­po­vi­ni sta­na u Ko­to­ru. Iz­vi­đaj pro­tiv Đu­ro­vi­ća tra­je dva mje­se­ca, a on je već jed­nom dao iz­ja­vu o po­me­nu­tim na­vo­di­ma. Ta­ko­đe, is­tra­ži­te­lji su po­če­li i sa sa­slu­ša­njem od­re­đe­nog bro­ja svje­do­ka ve­za­no za taj iz­vi­đaj.
– De­jan Đu­ro­vić je pred­met ob­ra­de i pro­vje­ra­va­ju se in­for­ma­ci­je ko­je ima­mo o nje­go­vim ve­za­ma sa po­je­di­nim li­ci­ma sa dru­ge stra­ne za­ko­na. On je dao jed­nu iz­ja­vu ve­za­no za to i sve to je ne­gi­rao, ali iz­vi­đaj je na­sta­vljen i pri­ku­plja­ju se do­ka­zi – re­kao nam je iz­vor bli­zak is­tra­zi.
Tu­ži­la­štvo, ka­ko su me­di­ji ra­ni­je pi­sa­li, ima u svom po­sje­du pi­sma ko­ja, na­vod­no, kom­pro­mi­tu­ju Đu­ro­vi­ća i uka­zu­ju na nje­go­ve ve­ze sa li­ci­ma sa dru­ge stra­ne za­ko­na. Đu­ro­vić se u tim pi­smi­ma te­ško op­tu­žu­je da jed­noj kri­mi­nal­noj gru­pi do­sta­vlja in­for­ma­ci­je o kre­ta­nju dru­ge kri­mi­nal­ne gru­pe i ak­tiv­no­sti­ma po­li­ci­je. Ka­ko je već ob­ja­vlje­no, on na­vod­no oba­vje­šta­va tu kri­mi­nal­nu gru­pu o kre­ta­nju po­ro­di­ca iz su­prot­sta­vlje­ne kri­mi­nal­ne gru­pe ta­ko što im do­sta­vlja po­dat­ke o pre­la­sci­ma dr­žav­ne gra­ni­ce, vre­me­nu i mje­stu pre­la­ska, vo­zi­li­ma ko­ja oni ko­ri­ste.
Tu­ži­la­štvo pro­vje­ra­va da li je Đu­ro­vić ko­mu­ni­ci­rao sa vo­đom kri­mi­nal­nog kla­na po­sred­stvom spe­ci­jal­nih te­le­fon­skih gru­pa.
– Pro­vje­re u iz­vi­đa­ju pro­tiv Đu­ro­vi­ća još uvi­jek tra­ju, a sa­da je fa­za sa­slu­ša­nja svje­do­ka. Pri­ku­plja se do­ku­men­ta­ci­ja, dio to­ga tre­ba da se vje­šta­či, ali oče­ku­je­mo da će se ubr­zo sve zna­ti – ka­zao je naš iz­vor iz tu­ži­la­štva.
Do­ku­men­ta­ci­ja ko­ju je „Dan” eks­klu­ziv­no ob­ja­vio po­ka­zu­je da je Lju­bo­mir Đu­ro­vić, otac še­fa bi­roa In­ter­po­la u Pod­go­ri­ci De­ja­na Đu­ro­vi­ća, po­slov­no sa­ra­đi­vao sa Ve­se­li­nom Vu­ko­ti­ćem, ocem Jo­va­na Jo­vi­ce Vu­ko­ti­ća, ko­ji se u po­li­cij­skim do­ku­men­ti­ma po­mi­nje kao šef kri­mi­nal­nog „ška­ljar­skog kla­na” iz Ko­to­ra.
Lju­bo­mir Đu­ro­vić i Ve­se­lin Vu­ko­tić za­klju­či­li su ugo­vor na osno­vu ko­ga je Vu­ko­tić pro­dao Đu­ro­vi­ću apart­man u zgra­di či­ji je in­ve­sti­tor, na lo­ka­ci­ji Do­bro­ta–Truć, a Đu­ro­vi­će­va svo­ji­na evi­den­ti­ra­na je u po­da­ci­ma Upra­ve za ne­kret­ni­ne.
Za­ni­mlji­vo je da je Lju­bo­mir Đu­ro­vić pla­tio sa­mo 11.000 eura za apart­man od 25 kva­dra­ta, iako se ra­di o jed­noj od naj­a­trak­tiv­ni­jih lo­ka­ci­ja u Cr­noj Go­ri. Pre­ma do­stup­noj do­ku­men­ta­ci­ji, Đu­ro­vić je za kva­drat u Vu­ko­ti­će­voj zgra­di na „pje­ni od mo­ra” pla­ćao sve­ga 440 eura.
S dru­ge stra­ne, ka­ta­star­ska do­ku­men­ta­ci­ja po­ka­zu­je da je Vu­ko­tić u isto vri­je­me ka­da je pro­dao apart­man Đu­ro­vi­ću pro­dao dru­gom li­cu su­te­ren (20 kva­dra­ta) za 9.000 eura. Kva­drat se u ovom di­je­lu Ko­to­ra kre­će oko 1.500 eura, po­seb­no ako se zna da se ra­di o atrak­tiv­noj lo­ka­ci­ji.
Lju­bo­mir Đu­ro­vić je ta­da sa­op­štio da je ne­tač­no i da pred­sta­vlja gru­bu in­si­nu­a­ci­ju i pod­me­ta­nje da je stan ku­pio od „vo­đe ška­ljar­skog kla­na”, već je „ne­u­re­đe­ni obje­kat ku­pio od vla­sni­ka Ve­se­li­na Vu­ko­ti­ća, ka­ko to i piše u ku­po­pro­daj­nom ugo­vo­ru”.
– Sve za­ko­ni­to, is­pla­će­no i pla­ćen po­rez na ne­po­kret­no­sti po pro­cje­ni ovla­šće­nog or­ga­na SO Ko­tor. Upi­san u knji­ge ne­po­kret­no­sti i dan-da­nas mo­je lič­no vla­sni­štvo. Ku­po­pro­da­ja je oba­vlje­na 2003. go­di­ne, ka­da ni­je ni bi­lo „ška­ljar­skog kla­na”. Sred­stva ko­ji­ma je pla­ćen obje­kat su mo­ja lič­na sred­stva, ot­prem­ni­na iz Kom­bi­na­ta alu­mi­ni­ju­ma do­bi­je­na iste go­di­ne – tvr­dio je Đu­ro­vić.
Ime Jo­vi­ce Vu­ko­ti­ća če­sto je po­mi­nja­no u broj­nim afe­ra­ma na Cr­no­gor­skom pri­mor­ju, a po­seb­no je u fo­ku­su jav­no­sti na­kon što je u Ko­to­ru ot­po­če­la se­ri­ja kr­va­vih ob­ra­ču­na. On se već iz­vje­sno vri­je­me ne na­la­zi u Cr­noj Go­ri, a pri­je par mje­se­ci se ogla­sio u me­di­ji­ma, ka­da je sa­op­štio da je je­dan dio vi­so­kih po­li­cij­skih funk­ci­o­ne­ra ko­rum­pi­ran i da sa­ra­đu­ju sa ma­fi­jom.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com