SJUTRA NASTAVAK SUĐENJA ANDRIJI MANDIĆU I SLAVENU RADUNOVIĆU - Volim Podgoricu

SJUTRA NASTAVAK SUĐENJA ANDRIJI MANDIĆU I SLAVENU RADUNOVIĆU

u­đe­nje čel­ni­ci­ma De­mo­krat­skog fron­ta An­dri­ji Man­di­ću i Sla­ve­nu Ra­du­no­vi­ću bi­će na­sta­vlje­no u uto­rak u Vi­šem su­du. Oni su op­tu­že­ni za na­vod­nu na­sil­nu pro­mje­nu ustav­nog ure­đe­nja na pro­te­sti­ma 24. ok­to­bra 2015. go­di­ne. Pro­šlo ro­či­šte je od­lo­že­no na za­htjev tu­ži­o­ca Lji­lja­ne La­kić.
Man­dić i Ra­du­no­vić su ne­gi­ra­li kri­vi­cu i sa­op­šti­li da je ovaj slu­čaj mon­ti­ra­ni po­li­tič­ki pro­ces.
– Ova far­sa se na­me­će od stra­ne tu­ži­la­štva da bi se kom­pro­mi­to­va­li po­li­tič­ki su­bjek­ti po­li­tič­ki ne­po­dob­ni iz ugla DPS-a, a opo­zi­ci­o­ni po­li­ti­ča­ri pred­sta­vi­li kao te­ro­ri­sti. Si­gu­ran sam da su­di­ja vi­še ne­ma upo­ri­šta da do­ne­se bi­lo ka­kvu od­lu­ku osim onu ko­ja je is­prav­na, a to je da je tu­ži­la­štvo u ovom sud­skom pro­ce­su te­ško po­gri­je­ši­lo, da je tu­ži­la­štvo u funk­ci­ji DPS-a i cr­no­gor­skog re­ži­ma. I to ni­je pr­vi put – oci­je­nio je An­dri­ja Man­dić.
Vi­ši sud je dva pu­ta od­bi­jao op­tu­žni­cu tu­ži­la­štva, jer su­di­je ni­su mo­gle da utvr­de bi­lo ka­kav osnov za vr­še­nje kri­vič­ne rad­nje.
– On­da je uz po­moć jed­ne vr­ste na­si­lja i pri­ti­skom Ape­la­ci­o­nog su­da ipak otvo­ren ovaj pro­ces, i sa­da mi in­si­sti­ra­mo da, na osno­vu iz­ni­je­tih do­ka­za i sve­ga ono­ga što se mo­glo ču­ti u su­du, do­bi­je­mo, na­po­kon, pri­li­ku da iz­ne­se­mo za­vr­šnu ri­ječ i da vi­di­mo ka­kva će pre­su­da bi­ti. Ne­ma­mo ni­ka­kve di­le­me da je do­sa­da­šnji tok su­đe­nja po­ka­zao da ov­dje ne po­sto­ji ni­ka­kvo kri­vič­no dje­lo i da su­di­ji ni­je te­žak po­sao da do­ne­se pre­su­du – ka­zao je Man­dić.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com