Početna » NOVOSTI » Hronika » ZLOČIN: Amerikanci ponovo ubili civile dronom

ZLOČIN: Amerikanci ponovo ubili civile dronom

U napadnu dronom za koji se vjeruje da su izvele SAD, danas na jugu Jemena poginulo je troje civila i pet osoba za koje se sumnja da su pripadnici terorističke grupe Al Kaida, saopštili su lokalni zvaničnici, a prenosi AFP.

Govoreći pod uslovom anonimnosti, zvaničnik je prethodno izjavio da je vozilo osumnjičenih pogođeno i da su u napadu tri putnika poginula.

Međutim, on je, kako agencija navodi, naknadno izjavio da se u vozilu nalazilo pet osoba za koje se sumnja da su pripadnici Al Kaide i da su svi poginuli.

Prema njegovim riječima, troje civila je stradalo je u udaru drugog projektila u trenutku kada su htjeli da priteknu u pomoć osobama u pogođenom vozilu. Napad se dogodio u oblasti Al Said koja pripada provinciji Šabva.

Kako agencija navodi, Vašington je oštro pojačao vazdušne napade na džihadiste od kako je Donald Tramp preuzeo dužnost predsjednika.

Pentagon je 3. aprila saopštio da je izveo više od 70 napada na džihadiste u Jemenu od 28. februara.

Prije današnjeg napada, dva napada preko noći u utorak usmrtila su pet osoba na Arabijskom poluostrvu za koje se sumnjalo da su članovi Al Kaide.

Vašington smatra Al Kaidu na Arabijskom poluostrvu (AQAP) najopasnijom granom te ekstremističke grupe.
Prošlog mjeseca, američki mediji objavili su da je administracija Donalda Trampa dala nova ovlašćenja američkoj Centralnoj obaveštajnoj agenciji (CIA) da izvede napade dronovima na ekstremiste na Bliskom istoku.

Check Also

Tramp: Rusiji nove sankcije čim ih zasluži

Predsjednik SAD Donald Tramp je rekao da će Rusiji uvesti nove sankcije “čim ih ona ...

Boban Rajović: Ponosan sam što sam Crnogorac, ali navijam za Srbiju

Folk pjevač Boban Rajović nije mnogo zastupljen u medijima, ali puni svaki klub, diskoteku i halu u ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *