Gošović: Brutalna neistina Vučinića, očekujemo da Jočić prestane sa uvredama na račun Demokrata - Volim Podgoricu

Gošović: Brutalna neistina Vučinića, očekujemo da Jočić prestane sa uvredama na račun Demokrata

Izjava Janka Vučinića o, kako je rekao, izdaji Demokrata na izborima u Nikšiću, predstavlja brutalnu neistinu, kazao je član Predsjedništva Demokrata Neven Gošović

Vučinić je na skupu Demokratskog fronta u Herceg Novom kazao da da će DF kao budući stožer stožer vlasti, uspjeti da okupi opoziciju oko sebe, koja “nas neće valjda izdati, kao što su nas izdali u Nikšiću, a tu prije svega mislima na one što nose crvene kravate“.

“Iznenađen sam ovakvim naknadnim saznanjem gospodina Vučinića  u  susret izborima u Herceg Novom, jer istina je sasvim drugačija, a i puno je svjedoka za to. Zajednički sastanak predstavnika DF, Demokrata, SNP, Demosa, SDP i URA održan je dan prije isteka roka za predaju izbornih lista u Nikšiću. Tom sastanku, ispred Demokrata, prisustvovao sam ja i koleginica Valentina Minić. Sastanak je održan na inicijativu predstavnika URA, Dritana Abazovića, a bio je posvećen dogovoru o nastupu opozicije na izborima u Nikšiću, nakon što je , na zahtjev SDT-a za dan 15.02.2017.godine sazvana sjednica Skupštine Crne Gore, radi donošenja odluke za davanje odobrenja za pokretanje krivičnog postupka i određivanje pritvora za poslanike DF-a, Andriju Mandića i Milana Kneževića”, kazao je Gošović.

Gošović je rekao da je jedinstven stav svih učesnika sastanka bio da izbori, koji se održavaju u atmosferi straha i progona dvojice lidera opozicionih partija, ne mogu biti ni demokratski, ni slobodni.

“Na sastanku sam saopštio da su Demokrate spremne za izbore u Nikšiću, i da smo se već nekoliko dana nalazili u intenzivnoj izbornoj kampanji, ali da, ukoliko DF ne izlazi na izbore, neće ni Demokrate, jer bez učešća DF-a, naša pobjeda na izborima u Nikšiću ne bi bila moguća. Solidarisali smo se sa problemima u kojima se nalazio DF i njihovim viđenjem nastupa na izborima”, kazao je Gošović.

On je dodao da je takvu izjavu dao pred kamerama nakon sastanka.

“U drugom dijelu sastanka, posvećenom predaji izbornih lista, predložio sam da razmotrimo mogućnost i da sjutradan svi predamo izborne liste, da sačekamo ishod sjednice Skupštine, da vidimo što će se nakon toga dešavati, pa ako dođe do hapšenja lidera dvije opozicione partije, da svi povučemo izborne liste. To sam obrazložio činjenicom da je u pitanju veliki ulog. Da je održavanje izbora u interesu građana Nikšića, da neizlaskom na izbore predajemo Nikšić u ruke Mila Đukanovića, sa svim negativnim posljedicama”, rekao je Gošović.

Člano Predsjedništva Demokrata je kazao da je taj njegov predlog, na određeni način, podržala jedino potpredsjednica SNP-a, Danijela Pavićević, i niko više.

“Izneseni stav predstavnika Demosa, DF-a, SDP-a bio je da se odluka o pitanju neizlaska na izbore, iz gore navedenih razloga, ne može donositi na polovičan način, predajom, pa povlačenjem izbornih lista. Na taj način, stavljena je tačka na nastup opozicije na izborima u Nikšiću. Ne sumnjam da nam je svima bilo teško zbog toga, ali građanima opozicionog Nikšića svakako najteže. Oni će najbolje i ocijeniti da li je predlog Demokrata bio opravdan. Zbog svega navedenog, izjava Janka Vučinića samo je dio ni u čemu osnovane prljave kampanje koju DF ovih dana, u susret izborima u Herceg Novom vodi prema Demokratama. Ta kampanja očigledno je rezultat saznanja DF-a da je podrška građana Herceg Novog prema Demokratama svakog dan sve veća i veća. Ali ta činjenica ne bi trebalo da brine DF, već DPS, od čijeg pogubnog uticaja svi zajedno u opoziciji na izborima 7.maja treba da sačuvamo Herceg Novi”, rekao je Gošović.

On je dodao da ostvarenju tog cilja, Demokrate neće spriječiti bilo čija prljava kampanja.

“Znamo da smo čisti, da svakoga možemo pogledati u oči, da radimo za dobro građana Herceg Novog, da građani Herceg Novog vjeruju Demokratama i da ćemo njihovo povjerenje nakon 7. maja i opravdati. Naš jedini protivnik na izborima je DPS. Očekujemo da će takav odnos na izborima u Herceg Novom u susret 7. maju imati i Demokratski front i da će poslanica Jočić prestati sa uvredama na račun Demokrata, jer je svojim zadnjim osvrtom naše mlade ljude nazvala sektašima, koje treba tjerati”, zaključio je Gošović.

(Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com