KUKURUZNI HLJEB JE LIJEK: Poboljšava varenje, smanjuje holesterol - Volim Podgoricu

KUKURUZNI HLJEB JE LIJEK: Poboljšava varenje, smanjuje holesterol

Sigurno ste puno puta do sada čuli priče o tome kako hljeb od čistog pšeničnog brašna nije zdrav i kako njegovo dugoročno konzumiranje u većim dnevnim količinama može ostaviti posljedice na zdravlje. Takve priče temelje se na činjenicama koje su nedvosmislene i potpuno tačne.

Konkretno, rizik od nastanka pojedinih zdravstvenih smetnji, kao što su gojaznost, dijabetes i druge zdravstvene smetnje, višestruko se uvećava ukoliko konzumirate hljeb od pšeničnog brašna u većim dnevnim količinama. Zato, ukoliko ste ove činjenice shvatili ozbiljno i ukoliko na vrijeme želite da preduzmete nešto u vezi očuvanja i unapređenja svog zdravlja, predlažemo vam da što češće umjesto hljeba od pšeničnog brašna, u svoju ishranu uvrstite hljeb od kukuruznog brašna.

Razlog više za takvu odluku imaćete kada otkrijete koliko pozitivno kukuruzni hljeb utiče na zdravlje.

Za razliku od hljeba od čistog pšeničnog brašna, hljeb od kukuruznog brašna sadrži znatno manje ugljenih hidrata, pa samim tim i manje kalorija. Kao takav, kukuruzni hljeb je neuporedivo zdravije konzumirati ukoliko želite da zadržite svoju vitku liniju ili da se riješite viška kilograma.

Pored toga, kukuruzni hljeb sadrži i znatno manje glutena, nego što je to slučaj sa hljebom od čistog pšeničnog brašna. Samim tim, treba da znate da kukuruzni hljeb umanjuje rizik od nastanka alergijskih reakcija u organizmu.

Uz sve navedeno, u ljekovita svojstva kukuruznog hljeba ubraja se i to što se ovaj hljeb lako vari i čak utiče na poboljšanje funkcije varenja, kao i na poboljšanje probave, zbog čega se posebno preporučuje u slučaju prisustva dijareje ili u slučaju prisustva čestog nadimanja crijeva. Kukuruzni hljeb takođe smanjuje rizik od taloženja lošeg holesterola na zidovima krvnih sudova.

receptizajela

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com