POLICIJA ISPITUJE KO JE PRIJAVIO DA SU U DISKOTECI „BIGL” I U BOKEŠKOJ ULICI POSTAVLJENE BOMBE - Volim Podgoricu

POLICIJA ISPITUJE KO JE PRIJAVIO DA SU U DISKOTECI „BIGL” I U BOKEŠKOJ ULICI POSTAVLJENE BOMBE

Pod­go­rič­ka po­li­ci­ja je za vi­kend po­no­vo ima­la pu­ne ru­ke po­sla zbog la­žnih do­ja­va o po­sta­vlje­nim bom­ba­ma. U su­bo­tu uve­če, ka­ko „Dan” sa­zna­je, sti­gla je do­ja­va da je u Bo­ke­škoj uli­ci u cen­tru Pod­go­ri­ce po­sta­vlje­na eks­plo­ziv­na na­prava. Po­li­ci­ja je eva­ku­i­sa­la lo­ka­le i obez­bi­je­di­la li­ce mje­sta dok pri­pad­ni­ci an­ti­di­ver­zio­nog ti­ma ni­je­su utvr­di­li da je u pi­ta­nju la­žna uz­bu­na.
Noć pri­je to­ga la­žna do­ja­va po­no­vo je sti­gla i na adre­su di­sko­te­ke „Bigl” u Pod­go­ri­ci. U no­ći iz­me­đu pet­ka i su­bo­te, oko po­no­ći, sti­gla je do­ja­va da je u u dis­ko­te­ci po­sta­vlje­na bom­ba. Pod­go­rič­ka po­li­ci­ja od­mah je iza­šla na li­ce mje­sta i is­pra­zni­la lo­kal. An­ti­di­ver­zi­o­ni tim oba­vio je pre­gled di­sko­te­ke ko­jim su utvr­di­li da se u objek­tu ne na­la­zi eks­plo­ziv­na na­pra­va. Na­kon to­ga u lo­ka­lu je na­sta­vljen rad i go­sti su se vra­ti­li u di­sko­te­ku.
Iako je ovo de­se­ti put u po­sled­njih ne­ko­li­ko da­na da sti­žu la­žne do­ja­ve ka­ko su u pod­go­rič­kim lo­ka­li­ma pod­met­nu­te bom­be, po­li­ci­ja još ni­je uspje­la da sta­ne na kraj ovom pro­ble­mu. Na uda­ru je naj­če­šće bi­la di­sko­te­ka „Bigl”, ko­ja je u ne­ko­li­ko na­vra­ta is­pra­žnje­na zbog ova­kvih po­zi­va. Uz­bu­na je sva­ki put bi­la la­žna. Osim ove di­sko­te­ke, la­žne do­ja­ve sti­za­le su i zbog na­vod­no po­sta­vlje­nih eks­plo­ziv­nih na­pra­va u šo­ping mo­lu Del­ta si­ti i ho­te­li­ma „He­me­ra”, „Ra­ma­da”, „Hil­ton” i „Cen­tre Vil­le”. Po­zi­vi su sti­za­li iz Sr­bi­je i Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne. Ipak, ni­je utvr­đe­no ko je upu­tio la­žne do­ja­ve, kao ni ko­ji je mo­tiv. Po­li­ci­ja je utvr­di­la da ovi slu­ča­je­vi ni­je­su udar na po­je­din­ce, vla­sni­ke od­re­đe­nih lo­ka­la. Ipak, is­tra­ge ni­je­su da­le ni­ka­kvih re­zul­ta­ta iako se u Pod­go­ri­ci mal­te­ne sva­ko­dnev­no odo­ma­ći­la eva­ku­a­ci­ja sto­ti­na gra­đa­na.
Kan­ce­la­ri­ja In­ter­po­la u Pod­go­ri­ci ne­što ra­ni­je je sa­op­šti­la da oni ne zna­ju šta je mo­tiv za de­se­tak la­žnih do­ja­va o po­sta­vlje­nim bom­ba­ma u po­sled­njih de­se­tak da­na. Šef te kan­ce­la­ri­je De­jan Đu­ro­vić is­ta­kao je da su če­ti­ri do­ja­ve sti­gle sa bro­je­va bo­san­skih mo­bil­nih ope­ra­te­ra, a dvi­je iz Sr­bi­je. Još uvi­jek ni­je utvr­đen iden­ti­tet tih oso­ba, a u is­tra­gu su uklju­če­ne i po­li­ci­je iz te dvi­je ze­mlje.
On ka­že da su po­zi­vi sti­za­li sa pri­pejd bro­je­va i sa­mo su ta­da is­ko­ri­šće­ni, a u tim ze­mlja­ma lju­di ni­je­su du­žni da ka­da ku­pu­ju pri­pejd bro­je­ve osta­vlja­ju lič­ne po­dat­ke.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com