Stijepović tvrdi da je Amfilohije obio pijacu na Koniku - Volim Podgoricu

Stijepović tvrdi da je Amfilohije obio pijacu na Koniku

Glavni grad je podnio krivičnu prijavu protiv NN lica koja su, sinoć, obila ograđeni prostor nekadašnje pijace na Koniku.

“Nepoznati počinioci, odjeveni u svešteničke odore, obili su sinoć ograđeni prostor nekadašnje pijace na Koniku (DUP Konik-Sanacioni plan) koji se nalazi u vlasništvu Glavnog grada – Podgorice“, saopšteno je iz Glavnog grada.

Prema saopštenju iz uprave Grada, policija je obavila uviđaj, a navode da intenzivno radi na rasvetljavanju ovog događaja.

Na ovoj lokaciji je održana liturgija koju je predvodio mitropolit Amfilohije sa sveštenstvom.

Na sajtu Mitroploije crnogorsko-primorske navedeno je da je održavanjem službe ozvaničen početak gradnje hrama Svetog Vasilija Ostroškog.

“Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski gospodin Amfilohije odslužio je 23. aprila sa sveštenstvom Večernju službu u podgoričkom naselju Konik, na lokaciji na kojoj će biti sagrađen hram Svetog Vasilija Ostroškog“, navedeno je na sajtu.

Službi je prisustvovao veliki broj vjernika, a iz Mitropolije navode da su bili prisutni i predstavnici rimokatoličke i islamske zajednice.

Peticiju za izgradnju pravoslavnog hrama, na prostoru stare pijace na Koniku, nedavno je potpisalo više od 6.500 mještana tog dijela grada.
Paroh protojerej Mirčeta Šljivančanin kazao je da je nedavno podnijet zahtjev Glavnom gradu o ustupanju zemljišta na ovoj lokaciji za potrebe izgradnje hrama Svetog Vasilija Ostroškog.

Šljivančanin je ranije istakao da je usvojenim Detaljnim urbanističkim planom „Konik-Sanacioni plan“, na prostoru gdje se do nedavno nalazila pijaca, predviđena izgradnja vjerskog objekta.

Naglasio je da Crkva ne traži “ni manje, ni više” od drugih vjerskih zajednica, te se nada pozitivnom odgovoru Glavnog grada na podnijeti zahtjev.

Tokom održavanja službe, prema riječima mještana ovog dijela grada,  Ulica Žrtava fašizma je bila zatvorena za saobraćaj, a bili su prisutni i brojni pripadnici policije.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com