EVO KADA ĆE BITI VELIKI PROTEST PROTIV UČLANJENJA U NATO - Volim Podgoricu

EVO KADA ĆE BITI VELIKI PROTEST PROTIV UČLANJENJA U NATO

Alternativa Crna Gora, Pokret Sloboda narodu, Pokret za neutralnost 28. aprila na Cetinju organizuju protest protiv članstva Crne Gore u NATO.

Dog dana na Cetinju će se održati sjednica Skupštine na kojoj će se poslanici izjasniti o Predlogu zakona o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora, kojim se obezbjeđuju uslovi za stupanje Crne Gore u NATO.

Iz ove tri organizacije pozvale su građane da im se u petak u 11 časova pridruže na protestu na Cetinju.

“Povodom najavljene sjednice Skupštine Crne Gore na kojoj dio poslanika namjerava da glasa o ulasku naše zemlje u NATO, poručujemo građanima i neukim predstavnicima vlasti koji u ovoj prevari učestvuju, da svaki građanin može poništiti ovu odluku jednostavnim zahtjevom Ustavnom sudu. Da li je riječ o neznanju ili zaobilaženju ustavnih akata, tek poslanici bi morali znati da je prema članu 91. Ustava Crne Gore potrebna dvotrećinska većina poslanika o učešću naših vojnika u vojnoj alijansi NATO. Ulazak u NATO predstavlja učešće u međunarodnim snagama a za koje je prema Ustavu potrebna dvotrećinska većina”, navodi se u zajednočkom saopštenju Alternative, Pokreta Sloboda naroda i Pokreta za neutralnost.

Oni su pozvali građane da podnesu zahtjev za ocjenu ustavnosti Ustavnom sudu Crne Gore nakon glasanja u Skupštini.

“Jasno je da je Ustavni sud pod kontrolom režima, da je pravna struka zanemarena činjenicom da ne reaguju na kršenje Ustava Crne Gore. Radi se o negiranju većinske volje građana kojima ova vlast ne dozvoljava da učestvuju u donošenju ovako važne odluke. Ne samo što to ne dozvoljava već direktno krši Ustav donošenjem zakona prostom većinom i time postaje direktan krivac za buduću nestabilnost u Crnoj Gori i svaku posledicu koja proizilazi iz ovog nedemokratskog čina. Krajnje je monstruozno ćutanje predstavnika vlasti u ovom kontekstu o nedavnom napadu na vojnu bazu u Avganistanu u kojoj je bio i kontigent naše vojske a u kome je bilo 150 vojnika. Za malo izbjegnutu tragediju naša vlast koristi u svrhu NATO kampanje i neustavnog uvlačenja zemlje u NATO, kada će se naši vojnici odlukom NATO alijanse slati u neke nove ratova za mir za interese velikih sila”.

Iz Alternative i Pokreta sloboda narodu i Pokreta za neutralnost poručuju da “uvlačenje Crne Gore u NATO osim što stvara pretpostavke za trajnu destabilizaciju zemlje i osim što nas stavlja u front protiv velikih sila, od crnogorskih građana pravi mete za potencijalne teroriste”.

(Vijesti)

3 komentara

  1. Idemo svi na ulice, protiv diktature i fasizma! Ada necete valjda bombase teroriste na nasim autobuskim stanicama, ada necete valja da nam djeca idu u Afganistan da ubijaju za tudje krvave interese? Nikad u NATO!!!!

  2. Талибани у Авганистану и ИСИС по Европи чине чуда и поред НА ТО-а. На што би личила топ туристичка дестинација Црна Гора кад би неки терориста дошао пред Сплендид (хотел који јесте синоним бомбашких напада) и дигао се у ваздух?

  3. Katastrofa, oce potpuno da nam uniste turizam! Dje da dodju vojnici sa nosaca, pa u BAr kad se iskrca nih 5 tisuca! Kukala nam majka, pa kad pocnu da siluju, i pisaju po parkova. Ljudi zadnja je ura. Svi na protest za nasu djecu da se borimo.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com