OVO JE ČOVJEK KOJI JE RANJEN U EKSPLOZIJI: Ubica čiji je automobil dignut u vazduh! - Volim Podgoricu

OVO JE ČOVJEK KOJI JE RANJEN U EKSPLOZIJI: Ubica čiji je automobil dignut u vazduh!

Duško Roganović iz Herceg Novog teško je povrijeđen kada je nešto prije 15 časova eksplodirao automobil koji je vozio u Herceg Novom. Eksplozija se dogodila u momentu kad je prolazio magistralom blizu autobuske stanice u tom gradu.

On je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu u Meljinama. Osim Roganovića povrede su zadobile još najmanje dvije osobe.

Podsjetimo, Duško N. Roganović iz Herceg Novog, prvostepenom presudom osuđen je na 12 godina zatvora za ubistvo vođe navijača “Delija” Marka P. Vesnića iz Beograda i ranjavanja Ivana Markovića u Igalu, a odlukom Apelacionog suda smanjena mu je zatvorska kazna na osam godina.

Uvažene su i žalbe branilaca optuženih u pogledu odluke o krivičnoj sankciju, i u tom djelu preinačena provostepena presuda na način što je optuženi Roganović Duško, zbog krivičnog djela teško ubistvo, osuđen na kaznu zatvora u trajanju od osam godina, dok je optuženom Vlaoviću, zbog krivičnog djela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog djela izrečena uslovna osuda, kojom mu se uzima kao utvrđena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i istovremeno određuje da se kazna neće izvršiti ukoliko optuženi za vrijeme od tri godine dana ne učini neko novo krivično djelo – navodi se u saopštenju koji potpisuje Milena Đaletić, samostalni savjetnik za odnose sa javnošću Apelacionog suda, a prenele su podgoričke “Vijesti”.

Prema optužnici, Roganovići i Čađenović su 24. jula 2009. godine ubili Vesnića i ranili Markovića u blizini Omladinskog parka u Igalu. Dok je Vesnić sjedio na klupi, Vladimir Roganović i Čađenović su ga uhvatili za ruke, pri čemu je Vesniću jedan od njih zadao više udaraca nožem u lijevu podlakticu i natkoljenicu, dok ga je Duško Roganović iz pištolja pogodio sa dva hica.

FOTO: Volim Podgoricu
FOTO: Volim Podgoricu

Prvostepenu presudu Višeg suda izreklo je krivično vijeće sudije Ratka Ćupića, koji je između ostalog kazao u obrazloženju presude da je dokazano da je Duško Roganović naoružan pištoljem, ispalio više hitaca prema Vesniću, koji su ga promašili, a kada mu je prišao dok je sedio na klupi, ispalio je još dva hica koja su rikošetirala i nanijela smrtonosne povrede Vesniću.

Pre tri mjeseca, crnogorski list “Dan” objavio je fotografiju na kojoj je Roganović, navodno, na slavi kod rukovodioca Odjseka za javni red i mir Duška Koprivice, pored još nekoliko ljudi iz kriminalnog svijeta i saradnika rukovodioca.

2 komentara

  1. Lele nama dje zivimo. Sigurnim korakom veli DPS? A dje crni druze, na ulicu se ne smije izac sa djecom.

  2. Terrific work! This is the type of info that should be shared around the web. Shame on the search engines for not positioning this post higher! Come on over and visit my website . Thanks =)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com