PODGORICA: “NJEGOŠ NAŠ NASUŠNI” u KIC-u - Volim Podgoricu

PODGORICA: “NJEGOŠ NAŠ NASUŠNI” u KIC-u

 

Prof. dr Novak Kilibarda otvorio je sinoć serijal “Njegoš naš nasušni”, koji ćemo povodom 170 godina od objavljivanja Gorskog vijenca, sa Društvom za očuvanje crnogorske narodne baštine (DOB), organizovati svakog poneđeljka sa početkom u 18 h u Multimedijalnoj sali KIC-a.

Na prvom predavanju, prof. Kilibarda je ukazao na značaj narodne književnosti u formiranju Njegoševe poetske ličnosti, naglašavajući neprolazne kosmopolitske vrijednosti cjelokupnog stvaralaštva ovog velikana.

U ime organizatora skup je pozdravila direktorica KIC-a Snežana Burzan koja je istakla da je sigurna da su i u 21. vijeku, vijeku globalizacije, otuđenja, razvoja tehonologije i raznovrsnih networka, Njegoševe misli svevremenske i opštečovječanske, pa ih stoga i na ovaj način valja približiti naročito mladima.

Predsjednik DOB-a Goran Sekulović najavio je da će sljedećih poneđeljaka u KIC-u o Njegošu besjediti:  dr Sreten Perović, dr Čedomir Bogićević, dr Dušan Ičević, Miraš Martinović, Borislav Cimeša, Čedomir Drašković, kao i drugi predstavnici crnogorskog društvenog, umjetničkog, kulturnog  života.

Serijal “Njegoš naš nasušni” trajaće do jeseni (izuzev prazničnih dana i ljetnje pauze), a sljedeće predavanje zakazano je za poneđeljak, 8. maja.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com