Kulturno umjetničko društvo “Njegoš” obilježilo 110 godina postojanja - Volim Podgoricu

Kulturno umjetničko društvo “Njegoš” obilježilo 110 godina postojanja

U Zetskom domu sinoć je upriličen događaj povodom obilježavanja 110 godina postojanja Kulturno umjetničkog društva Njegoš.

Tom prilikom, prisutnima se obratio gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Aleksandar Bogdanović, koji je svim članovima KUD „Njegoš“ čestitao važnu godišnjicu rada, i istakao da je KUD „Njegoš“ neumorni čuvar naše tradicije, naše kulture i identiteta.
“Za dosadašnjih 11 decenija, KUD Njegoš postao je ansambl po kojem se Cetinje prepoznaje. Društvo posvećenih i vrijednih ljudi, a njih je na hiljade. I zbog toga, KUD Njegoš danas je mnogo više od organizacije. Riječ je o cetinjskom skupu prijatelja, jednom od najviđenijih gdje god da nastupa, o neumornim čuvarima naše tradicije, naše kulture i identiteta. Sve to obavezuje da i ovdje, javno, pružim podršku grada ideji da KUD Njegoš zavrijedi status nacionalnog ansambla, kao najstariji i prvi, ali i kao najznačajniji”, rekao je Bogdanović.
Tokom sinoćnjeg događaja prisutni su uživali u bogatom repertoaru, koji je obuhvatao crnogorske, ali i igre manjinskih naroda koji je zastupljen na teritoriji naše države.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com