Oproštaj Vestbruka: Hjuston prejak za Oklahomu - Volim Podgoricu

Oproštaj Vestbruka: Hjuston prejak za Oklahomu

Hjuston je polufinalista Zapada, Rasel Vestbruk završio je nezaboravnu sezonu – u petom meču prve runde plej ofa, “rakete” su na svom parketu savladale Oklahomu 105:99 i riješili seriju.

Odluka o polufinalisti pala je u posljednjoj četvrtini, kada je stvar u svoje ruke preuzeo Džejms Harden.

Oklahoma je, naime, u odlučujućih 12 minuta ušla sa plus pet, nakon briljantnog trećeg perioda u kome je Vestbruk postigao čak 20 poena, ali je domaćin serijom 16:6 na startu preokrenuo i do kraja sačuvao prednost.

Vestbruk je meč završio sa 47 poena, imao je 11 skokova, a jedna asistencija mu je falila da sezonu završi u svom stilu – tripl-dablom.

U Hjustonu, najbolji Džejms Harden sa 34 poena i osam skokova, pomogao mu je Lu Vilijams sa 22.

Hjuston sada čeka rivala, a blizu je San Antonio, koji je poveo 3-2 u seriji protiv Memfisa, nakon pobjede na svom parketu 116:103.

San Antonio je kontrolisao utakmicu, samo je na početku posljednje četvrtine rival priprijetio i smanjio na četiri razlike, da bi serijom 12:0 domaći tim riješio dileme…

Kavai Lenard je ubacio 28 poena, Pati Mils 20 u pobjedničkom timu. Majk Konli sa 26 i Mark Gasol sa 17 poena, sedam skokova i šest asistencija bili su najbolji u Memfisu.

Na korak od polufinala Zapada došla je Juta, koja je u gostima savladala LA Kliperse 96:92 i povela 3-2 u seriji, pred šesti duel u Solt lejk sitiju.

Gordon Hejvord je postigao 27 poena za pobjednički tim, ali su gosti timskom igrom i sjajnom odbranom ostvarili prednost na parketu.

Kod Klipersa raspoloženi su bili Kris Pol sa 28 i Džej Džej Redik sa 26 poena.

Pobjednik ovog duela u narednoj rundi igra sa Golden stejtom.

(Vijesti)

3 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com