Tinejdžerka primila vakcinu pa ostala trudna - Volim Podgoricu

Tinejdžerka primila vakcinu pa ostala trudna

Četrnaestogodišnja djevojčica iz Meksika pretrpjela je ozbiljne komplikacije nakon što je primila vakcinu protiv gripa. Navodno, veoma se razboljela, dobila grčeve, a porodični ljekar je tek nakon nekoliko sedmica utvrdio da je trudna.

Simptomi su trajali nekoliko sedmica, a uznemirena majka na kraju ju je odvela na kliniku na kojoj je utvrđena trudnoća.

“Ona je bila potpuno zdrava djevojčica, nakon nekoliko dana po primanju vakcine bilo joj je loše, imala je sve simptome groznice”, objasnila je majka tinejdžerke.

Inače, u porodici su odlučili da zadrže dijete. Nakon nekog vremena, bilo joj je nešto bolje, ali je i dalje imala mučnine. Doktorka koja joj je saopštila da je u drugom stanju, najprije nije vjerovala da je riječ o djevici.

Zbog sumnje u njenu nevinost obavljen je i ginekološki pregled kojim je portvrđena priča djevojčice čiji je identitet sakriven.

“U svojih 26 godina prakse nisam čula da su žene ostajale trudne nakon vakcine. Međutim, uradila sam istraživanje i na svoje veliko iznenađenje, saznala da je sličnih slučajeva već bilo”, tvrdi doktorka Katarina Herš.

Kako prenose strani mediji, sličan slučaj se dogodio 2013. godine, kada 11 djevojaka u Meksiku između 11. i 17. godina na isti način ostalo u drugom stanju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com