UBISTVO U SPUŠKOM ZATVORU: Potvrđene optužnice za Pavićevića i Trba - Volim Podgoricu

UBISTVO U SPUŠKOM ZATVORU: Potvrđene optužnice za Pavićevića i Trba

Podgorički Viši sud potvrdio je optužnicu koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo protiv Kotorana Dejana Pavićevića i Miloša Trba, optuženih za saučesništvo u ubistvu Dalibora Đurića.

Njima dvojici sudiće sutkinja Suzana Mugoša.

Dalibor Đurić ubijen je 22. septembra prošle godine u spuškom zatvoru.

Pavićević i Trbo optuženi su da su bitno doprinijeli još neidentifikovanim osobama da na podmukao način i iz koristoljublja ubiju Đurića.

U spisima se objašnjava da su oni dio kriminalne grupe formirane maja 2016. godine, sa zadatkom da likvidiraju sada pokojnog člana škaljarskog klana.

Tužioci, međutim, još nijesu otkrili ko je organizator, ali ni ostali članovi te mafijaške grupe…

Prema njihovim tvrdnjama, taj klan pripremao je više krivičnih djela – šverc droge, nedozvoljeno držanje oružja i teško ubistvo…

Tužilac Saša Čađenović u obrazloženju optužnice tvrdi da je materijalnim tragovima dokazano da su Pavićević i Trbo 22. septembra 2016. u jednom danilovgradskom kafiću čekali da egzekutor likvidira Đurića, a potom po zadatku pošli da unište tragove.

Nakon što su dobili signal, piše, vratili su se u Rogame, čekićem razbili zadnje vjetrobransko staklo na automobilu koji je ubica tu ostavio, polili ga benzinom, ubacili više zapaljenih pakovanja hepo kocki i izazvali požar: “Kako bi uništili materijalne dokaze i omogućili izvršiocu da nesmetano pobjegne”.

Kotorani su negirali povezanost sa ubistvom Đurića.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com