VLADA NEĆE IZNEVJERITI MAJKE: Evo šta je poručio premijer… - Volim Podgoricu

VLADA NEĆE IZNEVJERITI MAJKE: Evo šta je poručio premijer…

Vlada Crne Gore bi do maja mogla da revidira tzv. “Zakon o majkama” koji je Ustavni sud proglasio neustavnim, rekao je premijer Duško Marković.

Sud je obavezao Vladu da u naredna tri mjeseca reguliše pravni status oko 20 hiljada žena koje su uzele naknadu, ali premijer kaže da još nijesu dobili rješenje.

“Nije u redu da špekulišemo. Nećemo prekršiti očekivanja korisnica zakona koji je pravno nasilje. Takođe, preporučićemo nove stimulativne mjere. Nadamo se da će zakon biti spreman do maja”, rekao je on.

Inače, Skupština Crne Gore usvojila je Zakon o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti u julu prošle godine, i to glasovima kompletne opozicije, SDP-a, Bošnjačke stranke i Andrije Popovića iz LP koji su tada bili dio vlasti.

Naknade, koje su počele da se isplaćuju 1. januara ove godine, prvobitno su iznosile 336 i 192 eura, pa su odlukom Vlade i Skupštine smanjene na 264 odnosno na 144 eura.

Dio korisnica je zbog toga štrajkovao ispred Skupštine Crne Gore od 2. do 26. marta , a neke od njih deset dana štrajkovale su glađu.

Ustavni sud je, međutim, odlučio da je smanjenje naknada u skladu sa najvišim pravnim aktom.

www.cdm.me

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com