Ovdje NEMA broja izborne liste, želimo da ZNATE za ove ljude! - Volim Podgoricu

Ovdje NEMA broja izborne liste, želimo da ZNATE za ove ljude!

Udruženje privrednika Herceg Novog potpisalo je danas Memorandum o saradnji sa Nevladinom organizacijom „Nova šansa“ koja edukuje i zapošljava lica sa invaliditetom iz hercegnovske opštine.

Novski privrednici, članovi Udruženja, a trenutno ih je preko 70, obavezali su se da će dio svih proizvoda ili usluga koje rade zaposleni u „Novoj šansi“ poručivati od njih i na taj način obezbijediti održivost ove organizacije koja je, kako su naglasili, jedina šansa za zaposlenje licima sa invaliditetom u Herceg Novom.

Predstavnici Udruženja privrednika su juče, na inicijativu i poziv nekoliko građana, posjetili prostorije „Nove šanse“ i bili iznenađeni onim što su vidjeli.

-Sramota me je kao Novljanina da jedna ovakva organizacija postoji u Novome, a da ja, kao građanin i privrednik, do sada nisam znao za to. Još više me je sramota što Opština Herceg Novi poslednje dvije godine nije niti jedan papir fotokopirala kod ovih ljudi. Oni ne traže pomoć, niti milostinju, već samo posao, i pri tome su izuzetno konkurentni kvalitetom i cijenama, kazao je Nikola Radović Baldo.  On je naglasio da će od danas svaki od članova Udruženja privrednika u „Novoj šansi“ fotokopirati, štampati i kupovati poslovnu galanteriju.

Član Udruženja privrednika Herceg Novog, Željko Tafra naglasio je da je štamparija koju ima NVO „Nova šansa“ u rangu najboljih štamparija u gradu i da je skandalozno da opštinske firme nisu koristile njihove usluge i na taj način obezbijedile održivost ove organizacije.

-Oni su sada u situaciji da ne mogu da isplate plate zaposlenima. Podstanari su otkaz im visi nad glavom jer nemaju novca za kiriju. Toliko nas je dirnulo ovo što smo vidjeli da ćemo se svim snagama boriti da ovim ljudima obezbijedimo posao i da pokušamo da im obezbijedimo vlastiti prostor za rad. Svi članovi Udruženja privrednika Novoga su, nakon što smo ih upoznali sa teškim uslovima i velikim problemima koje imaju u „Novoj šansi“ izrazli želju da pomognu. Uvjeren sam da ćemo udruženim snagama to i uspjeti i da je Memorandum o saradnji koji smo potpisali samo prvi korak, zaključio je Tafra.

Privrednici su na kraju naglasili da ovo saopštenje nema izbornu poruku niti broj liste već da mu je jedini cilj da skrene pažnju na ljude kojima je pomoć potrebna, a oni je ne žele, niti je traže.

Samo traže da rade.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com