Roganović znao da mu je život u opasnosti, nosio pancir - Volim Podgoricu

Roganović znao da mu je život u opasnosti, nosio pancir

Dušku Roganoviću (35) iz Herceg Novog, koji je teško povrijeđen u eksploziji u utorak kod glavne autobuske stanice u Herceg Novom, život je ugrožen, ali je stabilnih vitalnih parametara, piše Pobjeda.

Roganoviću su u Opštoj bolnici u Meljinama amputirane noge, nakon čega je helikopterom prevezen na Intenzivnu njegu Kliničkog centra.

Roganović je teško povrijeđen u utorak oko 14.40 sati kada su nepoznate osobe daljinskim upravljačem aktivirale eksplozivnu napravu postavljenu ispod njegovog automobila, dok je bio na magistralnom putu u blizini glavne autobuske stanice.

Ljekar se našao na licu mjesta

Postoji slučajnost zahvaljujući kojoj je Roganović još u životu. Naime, na mjestu nesreće juče se zatekao  doktor Hitne pomoći pri hercegnovskom Domu zdravlja, dr Ivan Brzaković. Kako je ispričao za Radio Jadran, u trenutku nesreće bio je u jednom od lokala na Autobuskoj stanici kada je odjeknula detonacija:

– Izašao sam i vidio auto koje je udarilo u stub na ulasku u stanicu, pogledao put gore i dolje, vidio tijelo čovjeka kojeg je izbacila detonacija. Ležao je na nadvožnjaku. Potrčao sam do svog auta i uzeo ljekarsku torbu. Vidio sam odmah da je riječ o natkolenoj amputaciji i zamolio momka koji se našao tu da mi pomogne, pa sam tako stao nogama na jednu butinu povrijeđenog, a ovaj momak na drugu, kako bismo zaustavili krvarenje do dolaska Hitne pomoći – priča dr Brzaković.

Od momenta eksplozije, dr Brzaković se za dvadesetak sekundi našao kod povrijeđenog Roganovića, kojeg je detonacija izbacila 30 metara od auta, na nadvožnjak. Kako kaže, drugih povređijenih nije bilo.

– On je nakon eksplozije bio u svjesnom stanju, imao je ogrebotina na tijelu, zapomagao je i tražio da ga stavimo u auto i transportujemo u bolnicu. Ja sam ga smirivao do dolaska Hitne koja je odmah došla po pozivu prisutnih, kazao je on za Radio Jadran.

Istraga ukazuje da je nalogodavac ubistva Roganovića iz Beograda i da se radi o osveti za ubistvo vođe navijača Delija Marka Vesnića, navodi Pobjeda.

Roganović je u posljednje vrijeme često bio u društvu Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja (navijač Partizana), koji je u policijskim evidencijama označen kao bezbjednosno interesantna osoba. Istražitelji vjeruju da je u pokušaju likvidacije Roganovića učestvovalo više osoba. Roganović je osuđena na osam godina zatvora zbog ubistva vođe navijača Delija Marka P. Vesnića iz Beograda i ranjavanja Ivana Markovića u Igalu 2009. godine.

U tom postupku sudilo se i njegovom bratu od strica Vladimiru, te Draženu Čađenoviću, koji su pravosnažno oslobođeni optužbi. Roganović je u januaru 2016. godine odslužio kaznu i izašao iz zatvora. On se 2006. godine sumnjičio za pokušaj ubistva sugrađanina Vladimira Dželatovića (24). Roganović je tada nakon kraće svađe nožem nasrnuo na Dželatovića i pobjegao.

Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, Duško i njegov brat Vladan nosili su duže vrijeme pancire i oružje, jer su znali da su im životi u opasnosti, a koristili su i blindirana vozila.

U policijskim evidencijama, Roganović se vodi kao blizak sa članovima „kavačkog klana“, koji je u sukobu sa „škaljarcima“. Prema saznanjima Pobjede, policija neće isključiti mogućnost i da su bombaški napad organizovali članovi „škaljarskog klana“, pa će se na spisku osoba za saslušanje naći više bezbjednosno interesantnih osoba iz Kotora, Herceg Novog i Tivta koje su blisko povezane sa „kavačkim“ i „škaljarskim klanom“.

Osim od članova kriminalnih grupa koje su u sukobu, policija prikuplja informacije i od članova porodice, prijatelja i osoba bliskih Roganoviću kako bi se utvrdilo da li je bilo saznanja da mu je prijećeno.

Preliminarni rezultati istrage ukazuju da je napad planiran duže vrijeme i da je učestvovalo više osoba.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com