Budva prekida sa “Pobjedom”, od sada reklame u “Dan” i “Vijesti” - Volim Podgoricu

Budva prekida sa “Pobjedom”, od sada reklame u “Dan” i “Vijesti”

Opština Budva ubuduće će se reklamirati u dnevnim listovima “Vijesti“ i “Dan”, čime će prekinuti višegodišnju praksu oglašavanja samo u “Pobjedi”.

Nova gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Draganom Krapovićem odlučila je da raskine sve zvanične i nezvanične ugovore sa “Pobjedom” i ubuduće će prilikom oglašavanja voditi računa koliki je tiraž dnevnog lista, potvrđeno je “Vijestima”.

Iz Opštine su poručili da imaju u vidu da su sva četiri dnevna lista u privatnim rukama i da odluka da se oglašavaju u “Vijestima” i “Danu” ne znači da to neće činjeti u preostala dva  dnevna štampana medija.

Kažu da će biti urađena medijska strategija promocije Budve, kada je riječ o objavljivanju zvaničnih dokumenata i čestitki, ali i promociji grada.

Nova gradska uprava prethodnih mjeseci je sve oglase objavljivala u “Pobjedi”, kao i prethodna DPS vlast.

Sada to navodno žele da promijene jer su ranije kritikovali DPS vlast da objavljivanjem tendera i konkursa u manje tiražnim medijima postupak čine manje transparentnim.

Bivša DPS-SDP koalicija deceniju i po u kontinuitetu je upravljala Budvom i praktično favorizovala  medije koji su naklonjeni vlasti.

Opština se oglašavala u “Pobjedi” i nakon privatizacije tog dnevnog lista, koji je preuzeo grčki biznismen Petros Statis.

Opština je imala zaključene ugovore i sa televizijskim kućama koje su pratile gotovo sva dešavanja u Budvi i tako promovisale grad i rad lokalne uprave.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com