Roditelji OPREZ! Nova DROGA miriše na JAGODE i izgleda kao žvakača guma! - Volim Podgoricu

Roditelji OPREZ! Nova DROGA miriše na JAGODE i izgleda kao žvakača guma!

Na ilegalnom tržištu droga pojavila se još jedna nova, sintetička  koja miriše na jagode i izgleda poput žvakaće gume ili gumenih bombona.

Zapadna Evropa već neko vrijeme zna za novi oblik kristalnog meta, podvrste amfetamina, posebno ozloglašene po tome što spada u jedan od najružnijih i najbržih načina za smrt. Upravo zbog ukusa i izgleda, a zabilježili su se i slučajevi kad je “jagoda-meh” pronađen i u čokoladnoj varijanti, na oprezu posebno moraju biti roditelji male djece.

Krital met je poznat decenijama, i uvijek je bio  popularan. Poslednjih godina je, međutim, sve popularniji u zemljama Evropske unije i SAD-a. Broj korisnika i zavisnika povećava se svake godine, a zapadne vlade do sada su u pravilu nemoćne u sprečavanju stalnog rasta broja zavisnika.

Nakon dužeg vremena prozrokuje teške organske i psihološke poremećaje. Ovaj prah, poput sićušnih kristala, zbog čega je poznati i kao “led”, može se uživati oralno, snifanjem, pušenjem ili čak intravenozno, špricom.

Proizvodnja je u osnovi jako jednostavna, zato jer se proizvodi po kojekakvim katastrofalnim divljim laboratorijima, a kada se uzme, ekstremno snažno aktivira moždane ćelije za uživanje, zbog čega razvija i snažnu fizičku i psihičku zavisnost. Gram košta oko 70 evra.

Puno je opasniji čak i od kokaina i heroina, jer djeluje izrazito naglo. Zavisnik vrlo brzo počinje da fizički propada, dobija jezive ekceme i plikove po cijelom tijelu, a mnogima od njih na kraju bude dijagnostifikovan HIV ako su koristili nesterilne špriceve.

(Express.hr)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com