Tamara Vujović za dvije godine promijenila četiri partije? - Volim Podgoricu

Tamara Vujović za dvije godine promijenila četiri partije?

Zanimljivo je kadrovanje lidera Demokrata Alekse Bečića. Dok na jednoj strani promoviše princip „novih, mladih i poštenih“ političara, na drugoj je krenuo u neselektivno „jačanje partije“ kadrovima koji nedvojbeno zaslužuju pridjev „preletačevića“, kako su ih već nazvali neki od političkih rivala, čak i iz opozicionog bloka, pišu Dnevne novine.

Ekletantan primjer za ovu tezu je politički bekgraund kandidatkinje na visokom, četvrtom mjestu hercegnovske liste Demokrata, doktorke Tamare Vujović, koja je za kratko vrijeme bila politički vrlo ambivalentna. navodi se u tekstu DN.

Ona je, naime, za samo dvije godine uspjela da promijeni čak četiri političke opcije, a usput da se deklariše i kao nestranačka ličnost na funkciji pomoćnika ministra, pišu DN.

Vujović je, kako tvrde DN, kao odbornica Udruženja Izbor iz Herceg Novog bila izabrana za potpredsjednicu ove Opštine, ali je poslije prešla u otcijepljeno krilo te političke strukture pod nazivom Građanski savez, na čijem čelu je bio bivši predsjednik Opštine Herceg Novi Nikša Gojković.

Nakon toga je, kao kandidat Demosa, postala pomoćnica ministra zdravlja u takozvanoj vladi izbornog povjerenja uoči parlamentarnih izbora u oktobru prošle godine, a sad je visokorangirani kandidat Demokrata za lokalne izbore u Herceg Novom.

Primjer doktorke Vujović, međutim, pišu DN, tek je još jedna potvrda da na opozicionoj sceni u Crnoj Gori vlada opšta konfuzija. Teško je i naslutiti ozbiljnu diferencijaciju političkih programa Demokrata, Nove, Pokreta za promjene, Demosa, Ure ili SNP-a.

Kako tvrde DN, psim što imaju zajednički opsesiju da sruše DPS, sve ostalo je, uz niskoprocentan politički rejting, uglavnom trgovanje sa odborničkim i poslaničkim mandatima koji ipak donose neke benefite. Zato je valjda i doktorki Vujović svejedno hoće li biti kandidat Izbora, Građanske liste, Demosa ili Demokrata. Razlike nema, važne su samo pozicije na izbornim listama.

Takav pristup čak i najistaknutijih opozicionih političara postao je opšte pravilo, navode DN. Lekić je bio Milov ministar, pa šef DF-a, a sad je u Demosu. Predrag Bulatović je bio šef SNP-a, pa je sa Kneževićem osnovao novu partiju. Danilović je bio potpredsjednik Nove pa je sad sa Lekićem.

Abazović je bio u Pozitivnoj pa je sad u Uri, Rakčević je bio šef SDP, a i Bečić je bio u SNP.

Tako da doktorka Vujović sa svojom relativno kratkom političkom karijerom ima velike šanse da postane rekorder po broju političkih opcija kojima je pripadala. A već oborila rekord u brzini promjene partijskih knjižica, zaključuje se u tekstu DN.

3 komentara

  1. Exceptional post however , I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit further. Many thanks!

  2. It really is rare to come across a specialist in whom you may have some confidence. In the world in the present day, nobody genuinely cares about showing others the best way in this matter. How fortunate I am to have found a real wonderful blog as this. It’s people like you exactly who make a true difference nowadays through the concepts they write about.

  3. Great write-up, I am a big believer in commenting on blogs and forums to let the blog writers know that they’ve added some thing of great benefit to the world wide web!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com