Milo hoće promjene u Podgoričkom odboru - Volim Podgoricu

Milo hoće promjene u Podgoričkom odboru

Odbor glavnog grada Demokratske partije socijalista uskoro bi trebalo da imenuje četiri ili pet izvršnih sekretra koji će tu funkciju obavljati na profesionalnoj osnovi, saznaje Pobjeda.

Prema nezvaničnim informacijama Pobjede, kandidati za te funkcije su lokalni funkcioneri Branko Jovanović, Nebojša Todorović i Velimir Karadžić.

Nakon imenovanja izvršnih sekretara očekuje se, da shodno preporuci predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, bude imenovan i profesionalac na funkciji predsjednika ili zamjenika predsjednika Odbora DPS-a.

Profesionalizacija

“Ići ćemo na profesionalizaciju funkcija unutra Odbora glavnog grada bez obzira na to što je i sada bila praksa da tamo imamo više profesionalaca nego drugdje. To je logično jer je u pitanju najmasovnija organizacija. Ali, upravo u namjeri da dodatno pojačamo svoje kapacitete, da dodatno uozbiljimo svoj rad odlučili smo da bude ojačanja u ključnim ljudima. Ostavili smo slobodu da to bude predsjednik ili zamjenik predsjednika, jedan od njih dvojice, svakako sekretar kao i jedan broj izvršnih sekretara”, kazao je Đukanović prošle nedjelje u emisiji “Živa istina“.

Stav Đukanovića, kojim pominje mogućnost da profesionalac bude na čelu podgoričkog partijskog ogranka, uslijedio je samo desetak dana nakon što je Odbor glavnog grada odbio na maratonskoj sjednici ostavku predsjednika podgoričkog odbora Vladana Vučelića, inače aktuelnog direktora JP Vodovod.

Sjednici, kako je objavila Pobjeda, nije prisustvovao Đukanović, koji je i koordinator Predsjedništva za glavni grad, što je u dijelu javnosti ali i DPS-a protumačeno da Vučelić ne uživa punu podršku Đukanovića.

Vučelić je ostavku ponudio shodno statutarnoj obavezi, zbog relativno lošeg rezultata DPS-a na parlamentarnim izborima kada je ta partija u odnosu na lokalne izbore 2013. godine osvojila gotovo četiri hiljade glasova manje.

Na sjednici podgoričkog odbora, održanoj 25. januara, Đukanović je najavio da će Predsjedništvo stranke, u skladu sa Statutom, razmatrati odgovornost vrha partije u Podgorici, zbog toga što je rezultat na oktobarskim izborima bio ispod očekivanog. Statutom DPS-a propisano je u slučaju da opštinska organizacija partije ne ostvari zadovoljavajući izborni rezultat, predsjednik Opštinskog odbora dužan je da, nakon objave zvaničnih rezultata, podnese izvještaj i stavi svoju funkciju na raspolaganje Opštinskom odboru.

Đukanović je na toj sjednici insistirao na ocjeni da je, imajući u vidu intenzivan razvoj Podgorice tokom posljednjih petnaestak godina, DPS, kao temelj vlasti, morao imati još veću podršku građana. Dodao je da ne bježi od vlastite odgovornosti, jer je bio koordinator stranačkih aktivnosti u glavnom gradu.

1 komentar

  1. Hello blogger. I like your blog about Tales from abroad » Blog Archive » Rafting. I was wondering, i am planning to make a blog for myself. I want to use wordpress like you. Where did you get your template? If you post your answer here below, i will read this in the next few day’s. Thanks bbw webcamsex

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com