POČELO SUĐENJE MATIJI DRAŠKOVIĆU: Ne zna zašto je ubio oca - Volim Podgoricu

POČELO SUĐENJE MATIJI DRAŠKOVIĆU: Ne zna zašto je ubio oca

Ko­la­ši­nac Ma­ti­ja Dra­ško­vić pri­znao je da je 8. no­vem­bra pro­šle go­di­ne ubio sje­ki­rom oca No­va­ka, is­ti­ču­ći da se ni­čeg ne sje­ća i da je nji­me upra­vlja­la ne­ka vi­ša si­la. Dra­ško­vi­ću je ju­če po­če­lo su­đe­nje u Vi­šem su­du, pred ko­jim od­go­va­ra zbog kri­vič­nog dje­la te­ško ubi­stvo ko­je je iz­vr­šio u sta­nju bit­no sma­nje­ne ura­čun­lji­vo­sti.
– Pri­zna­jem i ja­ko se ka­jem zbog sve­ga. Vo­lio sam svog oca. Da­le­ko bi­lo da bih ja mo­gao po­či­ni­ti ta­ko ne­što. I sa­da ka­da či­tam op­tu­žni­cu kao da či­tam o ne­kom dru­gom čo­vje­ku. Bo­rim se sa so­bom i pi­tam je­sam li to stvar­no ja. Ta­da je ne­što pu­klo u me­ni i ja se ni­čeg ne sje­ćam – ka­zao je Dra­ško­vić.
Do­dao je da je kri­tič­nog da­na otac pio vi­še i upu­ći­vao mu te­ške ri­je­či.
– Naj­vi­še me bo­li što je pso­vao maj­ku sa ko­jom se raz­veo dok smo bi­li ma­li, na­zi­va­ju­ći je po­grd­nim ime­ni­ma. Ci­je­li ži­vot je pio i mal­tre­ti­rao nas. Pri­je ne­go što je tog da­na le­gao pi­jan, re­kao mi je da ko zna da li sam ja otac mo­joj dje­ci. E tu je me­ni bio kraj. Me­ni mo­že­te ru­ku ot­ki­nu­ti, ali mi dje­cu ne di­raj­te – ka­zao je Dra­ško­vić, is­ti­ču­ći da ni­je do­no­sio ni­ka­kvu od­lu­ku da ubi­je oca i po­no­vio da ne zna šta mu se de­si­lo.
Dra­ško­vić je 8. no­vem­bra pro­šle go­di­ne u po­ro­dič­noj ku­ći u Ko­la­ši­nu, u sta­nju bit­no sma­nje­nje ura­čun­lji­vo­sti, na pod­mu­kao na­čin usmr­tio oca uda­ra­ju­ći ga sje­ki­rom po gla­vi. Is­ko­ri­stio je tre­nu­tak dok je No­vak spa­vao okre­nut le­đi­ma.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com