Džošua nokautirao Klička na “Vembliju” - Volim Podgoricu

Džošua nokautirao Klička na “Vembliju”

Entoni Džošua je pred 90 hiljada gledalaca na “Vembliju” nokautirao Vladimira Klička u meču za naslov prvaka svijeta u verzijama IBF, WBO i IBO u teškoj kategoriji.

Ukrajinac je pao u pretposljednjoj rundi. Najprije je primio udarac na početku te dionice, malo se zateturao, ali je osjetio krv Džošua. Jurnuo je svom snagom na Klička, dva puta ga slao u nokdaun, ali je Vladimir ustajao i pokušao da nastavi. Na kraju je poslije nove serije ostao na nogama, ali je arbitar opravdano prekinuo meč.

Prije toga su gledaoci uživali u sjajnom boksu, ali će se dvije runde dugo pamtiti. U petoj je Džošua imao viđenu pobjedu jer je serijom udaraca poslao na pod Klička. Vladimir je ustao i izdržao do kraja te runde, a onda uzvratio u sljedećoj. Činilo se da je tada Džošua “gotov”, međutim uspio je Britanac da se stabilizuje i izdrži nalet rivala.

U sljedeće četiri runde nije bilo spektakularnih udaraca, ali se u vazduhu osjećalo da će se meč završiti prije isteka 12.

Džošua je dobio i 19. meč u karijeri nokautom, dok je Kličko u 69. borbi poražen peti put.

View image on Twitter

Navijači boksa večeras su zaista uživali jer odavno nije viđen meč ovakvog kvaliteta u teškoj kategoriji.

Vidjećemo da li će ovo biti i oproštaj Vladimira Klička od boksa, uzimajuči u obzir da ima 41 godinu.

Jedno je sigurno, vrijeme Entonija Džošue tek dolazi.

Tok meča:

11. runda – GOTOVO JE ENTONI DŽOŠUA JE ODBRANIO SVJETSKE TITULE! Tehničkim nokautom je srušio velikog Vladimira Klička. Pretrpio je dva nokdauna u ovoj rundi, ali je na kraju poslije serije Džošue sudija prekinuo meč.

10. runda – Dva solidna desna direkta Klička pred kraj runde. Još najviše šest minuta.

9. runda –  Zatišje u devetoj rundi, očigledno da se skuplja snaga za završnicu i da će obojica pokušati da nokautom završe ovaj meč.

8.runda – Kličko je na sredini ringa, prednjim direktom diktira ritam. Međutim, nije bilo ubojitih udaraca u ovoj rundi. Džošua nikada u karijeri nije radio meč u osam rundi, a već ga čeka i deveta.

7.runda – Mirna runda poslije šest minuta pravog bokserskog ludila. Osjeća se umor kod obojice, ali je ovaj meč već opravdao očekivanja.

6. runda- Kakav meč u Londonu! Sada je Džošua preživio “pakao” poslije direkta Klička. Ostao je poslije nokdauna i uspio da završi rundu. Dva puta je meč bio praktično gotov, ali su obojica izdržali snažne udarce. Idemo u sedmu rundu!

5.-runda- Kao iz katapulta je izašao Džošua na startu pete runde, zasuo je udarcima Klička, koji je završio na podu, ali je poslije brojanja ustao. Ostao je bez snage u drugom dijelu runde Džošua, međutom to nije iskoristio Kličko, ostavio je nokdaun posljedice na njega, ali je ustao, iako je bio praktično nokautiran. Spektakl na “Vembliju”.

4.runda- Dva snažna udarca Klička uzdrmana su Britanca, naročito jedan desni direkt. Ipak, vratio se u drugom dijelu četvrte runde, ali je impresivno kretanje Klička u 41. godini života.

3.-runda- Agresivniji je trećoj rundi bio Džošua, ali je izdržao Kličko nalet rivala.

2. runda- Nisu se mnogo stvari promijenile ni u drugih tri minuta.

1.runda-  Ispitivanje snaga u uvodna tri minuta, Kličko je više na sredini ringa, ali bez ozbiljnih udaraca.

Vladimir Kličko iza sebe ima 68 mečeva, čak 64 borbe je dobio do sada, a najteži poraz doživio je 2015, kada je izgubio meč za titulu šampiona svijeta od jednog drugog Britanca Tajsona Fjuria i tada ostao bez pojaseva IBF, WBO, WBA i IBO federacije.

Entoni Džošua je bez poraza u 18 mečeva u profi ringu, sve mečeve je dobio nokautom. Večeras u ring ulazi kao šampion svijeta.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com