DA LI JE MAJ VAŠ MJESEC? Bikovima će CVJETATI POSAO, Rakovima LJUBAV… - Volim Podgoricu

DA LI JE MAJ VAŠ MJESEC? Bikovima će CVJETATI POSAO, Rakovima LJUBAV…

ovanOVAN

Posao:

Dragi Ovnovi,
Predstavite poslovnim partnerima planove koje imate u vezi nastavka zajedničke saradnje. Važno je da se vaša riječ čuje i da vaši prijedlozi budu uvaženi na sastancima. Neće odmah doći do saglasnosti sa vašim prijedlozima ali će ući u razmatranje. Merkur koji se kreće kroz vaš znak izlazi iz retrogradnog hoda 3.05. i biće potrebno još neko vrijeme da se naprave i usvoje revizije planova koji kasne sa realizacijom. Biće vam potrebno strpljenje jer će se stvari odvijati nešto sporije nego što očekujete. Dogovore koji su vam važni ćete postići do kraja četvrte sedmice u aprilu, kada ćete već moći da pokrenete realizaciju istih. U međuvremenu, trigon Merkura sa Saturnom koji će biti na snazi 11.05. pojačaće vaš smisao za logiku i sistematizaciju, što će vam omogućiti da sa lakoćom pristupite razvoju aktuelnih velikih i dugoročnih obaveza. Na tom polju će najpre biti neophodno da razmotrite ono što je zaostalo ili je trenutno u zastoju. Saturn koji vlada vašim poljem posla i karijere se kreće retrogradno, zbog čega vam naglasak treba biti na ispunjavanju zaostalih zadataka.
Pažljivo rukujte finansijama tokom maja. Venera koja vlada vašim poljem novca je u izgonu i ulazi u opoziciju sa Jupiterom 19.05. To bi moglo da dovede do raskida jednog ugovora koji vam je bio značajan za priliv novca na vaš račun. Neophodno vam je da pazite na ravnotežu između prihoda i rashoda. To će vam biti teško da postignete obzirom da ćete imati jaku želju da se pokazujete pred drugima u pogledu toga koliko trošite. Težićete kupovini luksuznih i skupljih stvari, što može da vas dovede do ozbiljnog minusa na računu. Zbog toga je važno da vodite računa o svojim potrebama i da se kontrolišete. Dobitke ćete imati ako ulažete u sebe i svoj nastup.
Nezaposleni Ovnovi mogu da pronađu novi posao kroz svoje kontakte i mnogo razgovora, pregovora i sastanaka.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Venera prolazi kroz vaš znak gdje je u izgonu, što vam daje moć dominacije nad partnerom. Vaš partner će se biti sklon napetosti, slabostima i trebaće mu vaša podrška. Oslanjaće se na vas u želji da dobije vaše razumijevanje i pomoć ali neće umjeti da vam to uzvrati i može vam zbog toga djelovati nezahvalno i sebično. To može negativno djelovati na vaš odnos.
Potrudite se da ne zloupotrijebite slabosti vašeg partnera i da mu ne zamjerate previše. Mada ova faza traje nešto duže nego što ste sposobni da tolerišete, to nije stvar samovolje i negativnih namjera vašeg partnera, već jedna faza koja je prouzrokovana sudbinski, spletom okolnosti. Ako budete imali razumijevanja za to, prevazići ćete neslaganja.
Ako ste slobodni:
Jedna osoba će se strastveno zaljubiti u vas, a ni vi nećete ostati ravnodušni u pogledu nje. Mada ste poznati po tome da ne volite da čekate i da sve brzo rješavate, u ovom slučaju ćete pokazati odrijeđenu dozu strpljenja, što će biti dokaz da vam se dotična osoba zaista dopada. Primjetićete da je na svoju ruku, pomalo impulsivna u svojim reakcijama, da nema baš najbolji osjećaj za vas ali da nastoji da vas prati. To će vam biti dovoljno da se zainteresujete za mogućnost veze.
Stariji Ovnovi će upoznati osobu sa kojom mogu da imaju otvorenu komunikaciju o raznim temama i otkriće da se dobro razumiju. To će vas privući i zainteresovati. Mogućnost da započnete emotivnu vezu je realna.

Zdravlje:

Zdravlje će vam tokom maja biti većim dijelom stabilno. Imunitet će vam biti jak zahvaljujući tome što ćete se više kretati i voditi računa da svoju kondiciju održavate u dobroj formi fizičkim vježbama. Da bi vam zdravlje ostalo stabilno, važno je da što više vremena provodite na čistom vazduhu i u prostorijama koje imaju dobru ventilaciju.
Ishrana treba da vam je pojačana kalorijama ali svakako je važno da to bude zdrav način ishrane. Prijaće vam jaja japanske prepelice sa pilećom džigericom. Od povrća uzimajte šargarepu, mladi luk, celer i spanać. Od začina koristite kurkumu, Voće se preporučuje svježe, sezonsko, a u maju to su trešnje i jagode.

Srećni brojevi:

6, 13, 18, 24, 26


bikBIK

Posao:

Dragi Bikovi,
Imaćete uspjeha u saradnji sa institucijama zatvorenog tipa. Ostvarićete napredak u tajnim pregovorima oko jednog posla koji bi trebalo da započne sa realizacijom do kraja maja, ali koji nije nešto o čemu možete javno da pričate, kako vas ne bi pretekla konkurencija. Merkur kreće direktnim hodom 3.05. i prolazi kroz vaše polje tajni, što će od vas zahtjevati da pazite da neko ko nije kompetentan ne sazna vaše planove, jer se u tom slučaju može dogoditi da vam ih pokrade i okoristi se na vašu štetu. Ono što niste mogli da riješite i dovršite dok je Merkur bio retrogradan moćićete tokom ovog mjeseca. Što više toga uspijete da dovršite imaćete više mogućnosti za započinjenje novih projekata, čime ćete unijeti svježinu i korisne promjene na poslovnom polju, koje će početi polako da vam donose dobitke. Ako se bavite uslužnim sektorom, vaše usluge će biti traženije i to će vam dodatno pomoći da ostvarite bolji napredak u ostvarivanju planiranih zadataka. Oslonite se na vaše talente i potencijale jer ćete biti u mogućnosti da se tako istaknete i napredujete u poslu kojim se bavite.
Mars prolazi kroz vaše polje novca, što će vas motivisati da pravite nove finansijske planove, da se dogovarate sa poslovnim partnerima u vezi zajedničkih ulaganja i da više napora i vremena ulažete u rješavanje finansijskog dijela vašeg poslovanja. Budite pažljivi jer ćete biti skloni da se rasplinete na više različitih oblasti u koje biste željeli da investirate. To može da se pokaže kao nezahvalan izbor. Umjesto toga bi bilo mudro da se fokusirate na najviše dvije oblasti. Dobitke ćete ostvariti kroz oblasti komunikacija i saobraćaja, posebno ako je vaš posao u vezi ovih oblasti. Trigon Marsa sa Jupiterom sredinom mjeseca uticaće na povećanje vaših dobitaka, pa ćete moći da pokrijete neke zaostakle troškove.
Nezaposleni Bikovi će više nego obično da se angažuju oko prijaljivanja na razne konkurse za posao, što će im se svakako iplatiti jer će tako lakše naći novi posao.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Ako ste u vezi:
Počećete da primjećujete neke osobine voljene osobe koje do sada niste primjećivali u dovoljnoj mjeri, pa ćete se potruditi da taj propust nadoknadite. Svom partneru ćete pokazati koliko ga poštujete i koliko ste srećni što je izabrao vas za emotivnog ili bračnog saputnika. Iznenadićete voljenu osobu onim što najviše voli i to će je obradovati.
Venera prolazi kroz vaše polje tajni, što vas upozorava da se čuvate tajnih veza i skrivanja emocija od voljene osobe, jer bi se to moglo nepovoljno odraziti na vaš odnos. Bićete skloni da se ponašate u neku ruku sebično i da se zanimate većim delom svojim zadovoljstvom. Pazite da ne zanemarite partnera, jer će to dovesti do zahlađenja u drugoj polovini maja.
Ako ste slobodni:
Bićete privučeni osobom koja nije slobodna, a privlačnost će biti obostrana. To vas može lako uvesti u tajnu emotivnu vezu. U tom slučaju ne očekujte mnogo više od prolaznih strasti. Druga strana neće željeti da menja ništa u svom životu zbog vas, niti će željeti da prekine vezu u kojoj je zvanično. Ako vam ne odgovara takav tip veze, budite aktivniji u pronalaženju osobe koja bi vam odgovarala kao potencijalni partner. Imaćete sreće u nalaženju.
Stariji Bikovi će osjećati potrebu da uđu u vezu sa osobom koja će na njih delovati podsticajno, koja će znati da ih pokrene na akciju i motiviše da budu uspješniji u životu. Moraće da se potrude da takvu osobu upoznaju.

Zdravlje:

Mada volite da se opustite i ljenčarite, tokom maja ćete biti aktivniji nego obično. Koristićete slobodno vrijeme i sunčane i lijepe dane da se što više krećete i budete u kontaktu sa prirodom. Bavićete se i nekim vidom sportske rekreacije, što će pozitivno uticati na vaše raspoloženje, fizičku kondiciju i jačaće vaš imunitet i vitalnost.
Ishranu biste trebalo da ojačate biljnim produktima kao što su med i matični mleč. Prijaće vam blitva, geršla i rukola, kao i listovi maslačka. Konzumirajte što više svježeg voća, posebno sezonskog kao što su jagode ali isto tako i pojačajte unos vitamina B12 i E. Na bolje zdravlje će uticati i mliječni proizvodi, jogurt i mladi sir.

Srećni brojevi:

3, 8, 12, 17, 22


blizanciBLIZANCI

Posao:

Dragi Blizanci,
Ono što ste ranije pokrenuli na poslovnom polju i što je trenutno u toku, odvijaće se sporije nego što biste željeli. Uzrok svemu tome nije u potpunosti prouzrokovan vašim načinom rada ili greškama, već je dobrim dijelom nastalo sticajem različitih okolnosti koje nisu pod vašom kontrolom i nad kojima nemate direktnog uticaja. Da biste ubrzali odvijanje vaših poslovnih planova i poboljšali svoje šanse da postignete željeni uspjeh, intenzivirajte saradnju sa osobama i preduzećima sa kojima ste od ranije imali uspješnu i obostrano korisnu poslovnu saradnju. Oslonite se i na pomoć jednog ili nekolicine prijatelja. Od njih ćete dobiti korisne informacije koje će vam pomoći da se bolje organizujete. Uspjeh ćete postići u svakoj vrsti timskog rada, kao i kroz saradnju sa raznim udruženjima i nevladinim organizacijama. Od saradnika birajte mlađe osobe, kao i žene, jer ćete sa njima lako nalaziti zajednički interes i moći ćete međusobno dobro da se uskladite u realizaciji ciljeva. Trigon Merkura sa Saturnom će doprineti uspješnoj saradnji u okviru dugoročnih poslova.
Na polju finansija ćete napredovati polako, dio po dio. Neka zaostala dugovanja i munuse ćete uspjeti djelimično da pokrijete. Još nije pogodno vrijeme za veće investicije, niti za nova zaduživanja, podizanje kredita i slično. Platni promet će vam se odvijati za nijansu stabilnije u odnosu na protekli period ali je i dalje važno da budete pažljivi i štedljivi. Imaćete koristi tamo gdje možete da upotrijebite svoju kreativnost. Vaš nastup na poslu ali i privatno, trebalo bi da sadrži vedrinu, dobro raspoloženje i sposobnost da druge ljude navodite na radost i osmjeh. Tio će vam donijeti pozitivne poene i poboljšaće vaš rezultat na kraju mjeseca. To će se jasno vidjeti i kroz finansijski obračun koji će biti malčice uvećan.
Nezaposleni Blizanci će dobiti priliku da rade honorarni posao kao saradnici jednog trgovinskog lanca koji će startovati u mjestu gdje žive.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Trigon Marsa koji prolazi kroz vaš znak sa Jupiterom koji vlada vašim poljem braka i emotivnih veza motivisaće vas da budete puni inicijative. Nadoknadićete mnogo toga što ste od ranije planirali i predlagali svom bračnom ili emotivnom partneru, a što zbog zauzetosti obavezama niste stigli da ostvarite. To će vašeg partnera učiniti srećnim i radosnim.
Vaš partner i vi ćete nalaziti dovoljno vremena koje ćete provoditi zajedno tako što ćete posećivati zajedničke prijatelje ili organizovati druženja u vašem domu. Prijaće vam i poneki izlet u prirodu. Svoju vezu ćete oplemeniti tako što ćete unijeti kvalitetne promjene koje oboje želite. Jedno drugo ćete dobro razumjeti i umjećete oko svega da se dogovarate.
Ako ste slobodni:
Osjećaćete potrebu da budete u vezi koja je slobodnog tipa, bez obaveza. Upoznaćete osobu koja je otvorena na takvu vrstu veze i viđaćete se sa njom kada ste oboje raspoloženi i kada imate vremena. Ostatak vremena ćete provoditi u druženju sa prijateljima. U drugoj polovini mjeseca ćete upoznati još jednu osobu koja će vam se dopasti, a koja će biti otvorena za viđanje i izlaske bez obaveza. Ipak, pripazite da vam se zbog sjedenja na dvije stolice ne izmaknu obije.
Stariji Blizanci će se naći u jednom odnosu na granici između prijateljstva i nečega više od samo klasičnog prilateljskog odnosa. Odlučićete se za ono drugo ali time rizikujete da ostanete bez prijateljstva kada strasti prođu.

Zdravlje:

Bićete neprestano u pokretu i više ćete vremena provoditi napolju, na čistom vazduhu, u prirodi, nego što ste to činili proteklih mjeseci. To će doprineti stabilnosti vašeg zdravlja i poboljšaće vašu fizičku kondiciju. U slučaju da ste nakupili višak kilograma, uspjećete da se vratite na svoju idealnu težinu. Bićete motivisani da vježbate.
U svrhu zdrave i adekvatne ishrane, potrebna vam je kalorična hrana. Odgovaraće vam pileće bijelo meso, kao i crvena mesa kuvana na pari. Ribe kao što su rečna patrmka ili morska orada su vam ovog mjeseca važne u ishrani. Konzumirajte svježe povrće kao što su spanać i blitva. Od voća će vam prijati trešnje.

Srećni brojevi:

7, 11, 15, 19, 23


rakRAK

Posao:

Dragi Rakovi,
Merkur izlazi iz retrogradnog hoda i kreće direktno u vašem polju posla i karijere 3. maja. Usmjerite se da nadoknadite ono što vam je bilo u zastoju i gdje ste imali teškoća u proteklom mjesecu. Organizujte i zakazujte sastanke sa poslovnim partnerima, saradnicima, podređenim osobljem i klijentima, kako biste dobili dobar uvid u to šta vam je neophodno da poboljšate kako biste brže i lakše ostvarivali planirane ciljeve. Bićete u prilici da pokrenete nove poslovne projekte. Uspjeh vas očekuje ako se bavite nekim vidom trgovine. To može biti trgovina informacijama, uređajima za komunikaciju, automobilima, kao i trgovina kozmetičkim proizvodima i proizvodima za žensku njegu. Trigon Merkura sa Saturnom omogućiće vam da učvrstite svoje pozicije kroz siguran nastup, jasne planove i prijedloge, kao i kroz vaše tehničko znanje i osjećaj za formu i strukturu. Ovaj aspekt će vam naročito biti od pomoći ako se bavite građevinskom strukom, projektovanjem, planiranjem ili saobraćajem.
Na finansijskom polju vas očekuju dobici koje će vam donijeti trigon Sunca koje vlada vašim poljem novca sa Plutonom. Dobitke možete imati od investiranja u udruženja i javne insitucije. Takođe možete da ostvarite dobitke kroz rad sa klijentima, javne nastupe i organizovanje skupova i priredbi. Merkur 16. maja ulazi u vaše polje saradnika, što će vam otvoriti mogućnosti za nalaženje novih saradnika i za proširenje polsovne saradnje. Kada Sunce bude ušlo u vaše polje tajni, od 20.05. bićete u mogućnosti da započnete sa realizacijom vaših tajnih planova. Na taj način ćete biti u mogućnosti da preteknete konkurenciju, što može dodatno poboljšati vaš saldo na računu.
Nezaposleni Rakovi imaće mogućnost da unovče jednu svoju ideju. To im, između ostalog, može donijeti i novo radno mjesto.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Potrebno vam je da vas partner razume i podrži kako biste se osjećali voljeno i kako biste mogli da osjetite smisao vašeg braka ili emotivne veze. U poslednje vrijeme se sve više pitate da li je sve postala samo navika. Na vašu radost, partner će otkloniti vaše sumnje, tako što će pokazati na djelu da ste mu i dalje najvažnija osoba na svijetu.
Razgovaraćete sa partnerom o zajedničkim ciljevima, posebno onim koji duže vrijeme čekaju na realizaciju. Ustanovićete da ste oboje voljni da poradite na njihovom ostvarenju ali da su vas okolnosti nad kojima niste imali kontrolu ometale. Umjećete da prepoznate kvalitete kod svog partnera i u vašoj vezi na koje niste obraćali dovoljno pažnje u prošlosti.
Ako ste slobodni:
Privući će vas osoba koja je već u vezi sa nekim drugim. To vam neće smetati da provjerite da li ipak imate nekakve šanse kod te osobe. Iznenadiće vas činjenica da je to neko ko je potpuno otvoren na flert i paralelne veze. U početku ćete biti nesigurni da li da se upustite u takvu vrstu avanture. Kada shvatite da će to biti samo avantura koju možete da prekinete kad god poželite, rješićete da isprobate što vam se nudi jer svakako nećete imati šta da izgubite.
Nešto starijim Rakovima prići će osoba koja će djelovati zabavno, komunikativno, zanimljiva za druženje ali i za nešto više. Ubrzo ćete shvatiti da ta osoba u vama gleda samo materijalnu korist, pa ćete odustati od te kombinacije.

Zdravlje:

Vrijeme je da se pokrenete i budete aktivniji. To vam neće biti lako jer će se kod vas smenjivati želja za fizičkim aktivnostima i potreba da se ulenjite i uživate u sitnim zadovoljstvima. Ako želite da vam zdravlje bude stabilnije i da se ne osjećate depresivno ili umorno, neophodno je da se prihvatite nekog vida tjelesnih vježbi.
Vašem organizmu će prijati ishrana koja kombinuje mlijeko i mliječne proizvode sa svježim voćem. Tako možete da pravite razne vrste šejkova od trešnji i jagoda kojima je sezona u maju. Osim toga, možete da konzumirate i razne vrste voćnih salata. Prijaće vam morska riba i morski plodovi, testenine i povrće kao što je geršla i šargarepa.

Srećni brojevi:

6, 10, 17, 24, 27


lavLAV

Posao:

Dragi Lavovi,
Sunce koje vlada vašim znakom se do 20.maja kreće kroz vaše polje posla i karijere. Iskoristite ovaj period za učvršćivanje svojih pozicija i za napredovanje na poslu. Ako ste na nekoj odgovornoj funkciji ili se bavite oblastima menadžmenta, vaše radne sposobnosti će doći do pojačanog izražaja i bićete mogućnosti da se probijete i ostvarite bar jedan važan cilj koji će vam donijeti potrebne poene za uspjeh i napredak koji priželjkujete. Trigon Sunca sa Plutonom će vam donijeti podršku od osoba koje su na važnim pozicijama ali se ne pojavljuju u javnosti. Ako nemate rukovodeću ulogu na poslu, imaćete dobru saradnju sa nadrijeđenima. Oni će vam ukazati više povjerenja i daće vam proširena ovlašćenja. To ćete umjeti da iskoristite u svoju korist. Do sredine maja ćete biti u prilici da se vratite realizaciji nekih dogovora koji su u proteklom mjesecu bili u zastoju ili odloženi zbog retrogradnog Merkura. Kako se Merkur od 3. maja kreće direktno, uspjećete da ostvarite napredak u poslovnim pregovorima, posebno sa inostranim partnerima.
Od toga kako budete uspjeli da se dogovorite sa saradnicima, partnerima i nadrijeđenima, kao i od rezultata važnih pregovora, zavisiće vaš profit u ovom mjesecu. Do polovine maja ćete trebati da rješavate zaostale finansijske obaveze i situacija će se na polju novca odvijati nešto sporije i teže. U drugoj polovini mjeseca, Merkur koji vlada vašim poljem novca prelazi u znak Bika i u vaše polje karijere, što će znatno poboljšati priliv sredstava na vaš račun. Krajem maja izbjegavajte svaki vid rizičnih investicija i budite pažljivi u rukovanju novcem jer će Mars napraviti opoziciju sa Saturnom, što vam može nanijeti gubitke ako se upustite u nešto neprovjereno i nesigurno.
Nezaposleni Lavovi će imati poboljne šanse u drugoj nedelji maja da budu pozvani na razgovor za posao na koji su konkurisali.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Potrebno je da unesete više inicijative u zajednički život sa bračnim ili emotivnim partnerom. Komunikacija vam je važna da biste uklonili potencijalne prepreke koje mogu da otežavaju ostvarenje sklada vašeg odnosa. Više naglaska pružite ostvarivanju zajedničkih planova i ciljeva. Više izlazaka i druženja sa zajedničkim prijateljima će prijati oboma.
U drugoj polovini mjeseca, posebno pred sam kraj maja je važno da uložite maksimum pažnje i truda u vašu vezu. Nailazi period gdje ćete i vi i vaš partner biti opterećeni i napeti i nećete moći da funkcionišete skladno. Suočavaćete se sa negativnim stranama vaših ličnosti, što u krajnjem slučaju može prouzrokovati i raskid vaše veze.
Ako ste slobodni:
Preko jednog prijatelja upoznaćete osobu koja će vam se na prvi pogled svidjeti i pokušaćete da sa tom osobom ostvarite emotivnu vezu. U početku ćete oboje biti otvoreni za razgovore, izlaske i druženja. Počećete da se zbližavate i veza ima realne izglede da se dogodi. Nakon toga, stvari između vas dvoje mogu odjednom da se zakomplikuju, što će vaš odnos staviti na iskušenja. Ako krizu ne uspjete da prevaziđete, razićićete se brzo kao što ste i ušli u vezu.
Nešto starijim Lavovima će biti teško da se prepuste mogućnostima koje će im se pružati na emotivnom polju. Još uvijek će osjećati posledice bivše emotivne veze. Najbolje je da se ovog mjeseca ne upuštate ni u šta ozbiljno u ljubavi.

Zdravlje:

Potrebno vam je više psihofizičke relaksacije i odmora. Izbjegavajte preterane napore. Svakodnevna šetnja i lakše fizičke vježbe bi mogle da vam budu svakodnevna rutina koja bi vam omogućila da održavate svoju kondiciju i vitalnost u potrebnoj formi. Boravite u prostorijama koje su svijetle, izložene Suncu i imaju dobru ventilaciju.
Potrebna vam je kalorična ishrana koja treba da sadrži ribu, morsku ili rečnu, koju više volite. Preporučuje vam se brancin od morske i šaran od rečne ribe. Jedite što više svježeg povrća kao što su tikvice, zelena salata, rotkvice i blitva. Potrebno vam je i više tečnosti, većinom vode. Povremeno pijte mineralnu vodu i uzimajte A i D vitamin.

Srećni brojevi:

1, 3, 18, 22, 27


devicaDJEVICA

Posao:

Drage Djevice,
Mars sve vrijeme tokom maja prolazi kroz vaše polje posla i karijere, što će vam donijeti pojačanu pokretačku energiju ali i nemir jer ćete biti angažovani na više frontova, tj. bavićete se različitim aspektima vašeg posla. Poneke Djevice će raditi i dva različita posla u isto vrijeme. Mars će praviti trigon sa Jupiterom, što će vam donijeti poboljšane prihode. Uspjećete da naplatite jedan dio onoga što vam drugi duguju i počeće da pristižu prihodi od ranijih investicija. Umjećete dobro da procijenite u šta da ulažete novac i kako da raspoređujete prihode i rashode. Organizovaćete sastanke na kojima ćete dogovarati prioritete u poslu i upoznati ljude sa kojima biste mogli da ostvarite uspješna poslovna partnerstva. 20. maja će i Sunce sa uđe u vaše polje posla i karijere, što će pojačati vaše rukovodeće sposobnosti. Umjećete da se istaknete u onome čime se bavite i da osvojite bolje pozicije ili da učvrstite već postojeće. Pokazaćete svoje poslovne sposobnosti i vještine na način koji će biti zapažen i koji će vam omogućiti da budete korak bliži svojim dugoročnim ciljevima.
Mada ćete na polju novca biti u prilici da ostvarite dobitke i povećate saldo na vašem računu, potrebno je da budete pažljivi kada je riječ o platnom prometu. Pazite da se ne zadužujete dodatno i izbjegavajte koliko možete povećane troškove. Venera će 19. maja praviti opoziciju sa Jupiterom iz vašeg polja platnog prometa ka vašem polju novca, što vam može doneti komplikovane finansijske situacije i rezultovati gubitkom na nekim poljima. Zbog toga izbjegavajte nepotrebne rizike. Krajem maja će i Mars praviti opoziciju sa Saturnom, što može dovesti do zastoja u pogledu velikih i dugoročnih ciljeva, pa i gubitaka, što bi vas prilično pogodilo ako se bavite sopstvenim, privatnim poslom.
Nezaposlene Djevice će dobijati ponude za nove poslove i biće pozivane na razgovore tamo gde su konkurisale, ali će biti promjenljive sreće.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Vaš partner i vi ćete sa velikim entuzijazmom i složno prionuti na ostvarenje jednog ili više zajedničkih ciljeva koje ste neko vrijeme odlagali zbog nedostatka vremena i sredstava. Oko tih ciljeva ste od početka bili saglasni, a to što ćete se zajednički angažovati na njihovom ostvarivanju će vas činiti oboje srećnim, što će pojačati vašu bliskost.
Neophodno je da pokažete voljenoj osobi kako cijenite njene vrline i kako vam njena podrška znači. Ako to zanemarite, može doći do nesklada u vašem odnosu. Da biste izbjegli teškoće ove vrste, učinite nešto svom partneru što će biti dokaz da vam je važan. Izađite zajedno na romatičnu večeru ili ga obradujte lijepim poklonom.
Ako ste slobodni:
Privlači vas osoba sa kojom ste ste upoznali preko jednog prijatelja na zajedničkom izlasku. Nastavili ste viđanje i komunikaciju i sada vam se čini da je to neko ko vas dobro razumije i s kim imate mnogo toga zajedničkog. U početku će vam djelovati da možete da uđete u skladnu vezu sa tom osobom ali ćete u drugoj polovini mjeseca otkriti da ta osoba nije toliko iskrena kao što vam se u početku činilo i da je u neku ruku sumnjivog morala.
Nešto starije Djevice će više izlaziti i biti zainteresovane za druženja i neobavezne šeme u ljubavi. Mada će vam se pružiti prilika da započnte vezu koja bi mogla da bude ozbiljna, nećete se osjećati dovoljno spremni za to.

Zdravlje:

U prvoj polovini maja vaše zdravlje će biti stabilno. Bićete u pokretu i praktikovaćete svakodnevne vježbe za kondiciju i dobro zdravlje. U drugoj polovini mjeseca, posebno pred sam kraj ćete biti promjenljivog zdravlja i podložni virusnim infekcijama. Pazite da se ne povrijedite i izbjegavajte pretjerivanje u bilo čemu, a posebno izbjegavajte poroke.
Ishrana bi trebalo da vam se sastoji od žitarica kao što su pšenične klice, ali isto tako i od pahuljica od heljde i raži koje možete kombinovati sa mlijekom ili jogurtom. Vašem organizmu će prijati sirevi i kajmak, crveno meso i što više svježeg, zelenog povrća. Pojačajte unos vitamina B i E jer će vam to nadoknađivati neophodnu energiju.

Srećni brojevi:

4, 11, 15, 21, 26


vagaVAGA

Posao:

Drage Vage,
Započećete pregovore sa poslovnim partnerima o koordinaciji zajedničkih radnih zadataka i o reviziji planova koji su se pokazali nedovoljno praltičnim u praksi. Merkur kreće direktno 3. maja u vašem polju javnosti i partnerstava, što vam donosi korisne uvide u to šta je u prethodnom mjesecu dovodilo do zastoja i odlaganja u razvoju aktuelnih poslova i šta je potrebno da uradite u ovom mjesecu da biste poboljšali uslove vašeg poslovanja. Najvažnije od svega biće vam korektni poslovni odnosi i efikasnija saradnja. Merkur će praviti trigon sa Saturnom što će vam znatno olakšati uspjeh u pregovorima i dogovorima oko nastavka realizacije aktuelnih i započinjanja novih ciljeva. Bićete uspješni ako se bavite oblastima spoljne trgovine, uvozom-izvozom, ekonomskom strukom i oblastima komunikacija i saobraćaja. Budite pažljivi u daljem razvoju poslovnih partnerstava i u pogledu ugovora i odnosa sa javnošću. Opozicija Venere sa Jupiterom bi mogla da dovede do raskida jednog ugovora i poslovnog partnerstva, što bi vam nanelo gubitke.
Sunce do 20. maja prolazi kroz vaše polje platnog prometa i praviće trigon sa Plutonom, što će pozitivno uticati na vaš saldo na računu i dovešće do uvećanja prihoda. To ćete moći da investirate u nabavku novih osnovnih radnih sredstava, kao i u adaptaciju i preuređenje radnog prostora. Merkur će u drugoj polovini mjeseca ući u vaše polje platnog prometa i započećete pregovore u vezi investicija. Budite pažljivi u vezi toga i izbjegavajte bilo kakve rizične investicije jer bi mogle da vam nanesu gubitke. Mars koji vlada vašim poljem novca će krajem mjeseca praviti opoziciju sa Saturnom, što bi moglo dovesti do zastoja na polju finansija, a uzrok tome mogu biti loše procjenjena ulaganja u prošlosti.
Nezaposlenim Vagama pružiće se mogućnost da dobiju posao u oblasti trgovine uvoznom kvalitetnom robom koja može da bude tehničke prirode.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Vikend putovanje sa partnerom bi vam dobro došlo da se odmorite od svakodnevnih obaveza i da se posvetite jedno drugom. Prijalo bi vam da odete da posjetite jednu od turističkih destinacija u inostranstvu, gdje već duže vrijeme želite da odete. Potrudite se da to realizujete ili da makar odete na izlet u prirodu ako niste u mogućnosti za inostranstvo.
Venera prolazi kroz vaše polje braka i partnerstva i praviće 19. maja opoziciju sa Jupiterom koji se nalazi u vašem znaku. Ovaj aspekt će stvoriti velike tenzije između vas i voljene osobe, a uzrok mogu biti nerješene situacije iz prošlosti ili spoznaja nekih tajni koje ste skrivali jedno od drugog. To čak može dovesti i do razilaska.
Ako ste slobodni:
Upoznaćete osobu sa kojom možete dobro da se razumijete i koja će vam djelovati kao odličan sagovornik za razne teme. Naći ćete dosta zajedničkih interesovanja što će vas zbližiti i kod oboje probuditi interesovanje za nešto više. Vaš odnos će krenuti ka emotivnoj vezi ali se neće sve odvijati kako očekujete. Uvidjećete ubrzo da se na emotivnom polju ne slažete najbolje, da imate različita očekivanja, a to lako može dovesti do odustajanja od željene emotivne veze.
Starije Vage će biti sklone da se zalete u nešto novo što će im se pružiti kao mogućnost na emotivnom polju. To novo će se pokazati nedovoljno skladno. Tajne ljubavne veze su isto tako moguće ali vam neće donijeti ništa dobro.

Zdravlje:

Vaša vitalnost će biti pojačana što će vaše zdravlje činiti stabilnim. Bićete više u pokretu, koristićete lijepo vrijeme za izlaske u prirodu i tamo ćete praktikovati rekreativne fizičke vježbe kao što su duža šetnja, džoging, biciklizam i slično. Boravak na čistom vazduhu i u prostorijama sa dobrom ventilacijom su poželjne za vaše stabilno zdravlje.
Svoju ishranu biste trebalo da pojačate unosom namirnica morskog porjekla kao što su riba i morski plodovi. Pileće bijelo meso će vam takođe prijati. Od začina koristite korijander, kari, ruzmarin i list od peršuna. Povrće konzumirajte umjereno i obavezno neka bude svježe, a pojačajte unos voća, kako sezonskog, tako i južnog, kao što je ananas.

Srećni brojevi:

9, 12, 17, 20, 25


skorpijaŠKORPIJA

Posao:

Dragi Škorpioni,
Poslovna partnerstva i odnosi sa javnošću će vam biti aktuelni u prvoj polovini maja. Sunce će do 20. u mjesecu prolaziti kroz vaše polje partnerstava i praviće trigon sa Plutonom. To će vam omogućiti da poboljšate i učvrstite vaše poslovne odnose, da zauzmete centralnu ulogu i istaknete se. Vaši prijedlozi će biti prihvaćeni. Svojim samopouzdanim i prodornim nastupom ćete pridobiti podršku u realizaciji vaših ciljeva, što će vam donijeti dobitke. Obavićete važne sastanke i pregovore odmah na početku mjeseca, ali započnite ih tek posle 3.05. kada Merkur izađe iz retrogradnog hoda. Uspjeh ćete ostvariti ako se bavite oblastima komunikacija, saobraćaja, trgovine, javnosti, pravosuđa i ako vaš posao podrazumeva kontakte sa većim brojem ljudi. Na teškoće ćete nailaziti u odnosima sa radnim kolegama, a ako se bavite privatnim poslom, u drugoj polovini maja ćete imati nesuglasice sa osobama koje su vam podrijeđene i koje rade za vas. Možete imati nekakvu šetu zbog konkurencije i osoba koje će vas ogovarati ili vam spletkariti iza leđa.
Na polju novca je potrebno da budete proračunati, što vama ne predstavlja problem jer imate urođenu sposobnost da osjetite tokove novca. Ipak, ovaj mjesec vam nije najbolje postavljen po pitanju finansija i ostvarivanja planiranih dobitaka. Nailazićete na neočekivane izdatke nastale ne vašom greškom, već raznim nepovoljnim okolnostima. To mogu da budu kvarovi sredstava za rad ili finansijske blokade zbog vaših dužnika koji nisu isplatili na vrijeme vaša, potraživanja i prilično kasne sa uplatama. Može se dogoditi i da neko pokuša da vas prevari. Krajem mjeseca će Mars iz vašeg polja platnog prometa praviti opoziciju sa Saturnom u vašem polju novca, što će uzrokovati blokade i zastoje, moguće i gubitke.
Nezaposleni Škorpioni će biti uspješni u svom nastupu pred potencijalnim poslodavcima, što će im olakšati da dobiju novo radno mjesto.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
U odnosima sa bračnim ili emotivnim partnerom umjećete da se postavite kao podrška i bićete puni pažnje, topline i inicijative za skladniji i bliži odnos. Pojačaćete se i vaša strastvenost, što će vašeg partnera činiti opuštenijim i predanijim. Oboje ćete popraviti svoje raspoloženje i jedno drugome ćete pružati emocije i podsticaje na svim poljima.
Merkur ulazi 16. maja u vaše polje braka i partnerstva, što će vas činiti punim novih ideja i prijedloga kako da se vaš partner i vi organizujete u ostvarenju zajedničkih ciljeva ali i kako da kvalitetnije provodite zajedničko vrijeme. Mnogo više vremena ćete provoditi u zajedničkim razgovorima, što će vas oboje činiti ispunjenim i raspoloženim.
Ako ste slobodni:
Bićete skloni da ulazite u avanture radi ličnog zadovoljstva i nećete mnogo birati sa kim ćete da odete u krevet, makar i na jednu noć. Nećete biti zainteresovani za ulazak u ozbiljnu emotivnu vezu. Može vam se dogoditi i da se upletete u tajnu vezu. U tom slučaju vam druga osoba može praviti probleme, ljubomorne scene i zahtjevati od vas nešto što vi nećete željeti da joj ispunite. Zbog toga bi bilo najbolje da izbjegavate osobe koje nisu slobodne.
Stariji Škorpioni će lako uploviti u emotivnu vezu sa osobom koja će im djelovati na prvi pogled privlačno i prijemčivo. Ubrzo ćete shvatiti da je ta osoba vrlo sumnjivog morala i da vas iskorištava, pa ćete izaći iz tog odnosa.

Zdravlje:

Merkur koji prolazi kroz vaše polje zdravlja praviće trigon sa Saturnom, što će doprineti stabilnosti vašeg zdravlja i boljoj vitalnosti. Ako ste u proteklom periodu imali nekakve smetnje, sada će to da prođe. Prijalo bi vam da budete što više u pokretu i da se bavite svakodnevnim fizičkim vježbama i psihofizičkom relaksacijom.
Zdrava i pravilna ishrana je u ovom mjesecu važna kako bi vaše zdravlje funkcionisalo bez tegoba. Potrebno je da uzimate više tečnosti, posebno vode i vitamine C i E. Konzumirajte što više voća, posebno sezonskog kao što su jagode i trešnje, a isto tako i voće koje sadrži dosta vode u sebi, na primer ananas. Povrće uzimajte umjereno ali uvijek svježe.

Srećni brojevi:

3, 7, 11, 19, 24


strelacSTRIJELAC

Posao:

Dragi Strijelčevi,
Merkur koji vlada vašim poljem posla i karijere prolazi kroz vaše polje kreativnosti do 16. maja i praviće trigon sa Saturnom koji se nalazi u vašem znaku. To će vas motivisati da iznalazite idejna rješenja za ono čime se bavite, a ako se bavite poslvima koji iziskuju kreativnost i maštovitost ili ste umjetnik po profesiji, imaćete dobru inspiraciju koja će vam donijeti siguran i stabilan uspjeh. Ako se bavite poslovima koji su povezani sa građevinskom ili tehničkom strukom, projektiovanjem ili tehničkim crtanjem, takođe vas očekuje napredak. U drugoj polovini maja Merkur će preći u vaše polje usluga, pa ćete na tom polju moći da ostvarite zapažen napredak. Isto važi i ako je vaš posao vezan za bilo koji vid zanatske djelatnosti ili servisiranja. Naročiti uspjeh će Merkur ovde doneti Djevicama koje se bave ljekarskom profesijom ili koje rade u zdravstvu. Potrebno je da budete pažljivi u saradničkim odnosima jer ćete nailaziti na teškoće koje su vezane za finansijske odnose, dok ćete sa pojedinim saradnicima uspjeti da ostvarite poboljšanje i napredak.
Na polju novca vas očekuju dobici zahvaljujući trigonu Sunca sa Plutonom. Imaćete dobar osjećaj za ulaganja. Dobitke možete ostvariti kroz svoj nastup. Umjećete da zauzmete snažan i zapažen stav, da privučete podršku i pažnju potencijalnih investitora koji će razmatrati da li će i koliko uložiti u jedan vaš projekat. Izbjegavajte da ulazite u finansijske rizike i da poslujete sa osobama koje su vam prijatelji. Takođe, izbjegavajte da dajete pozajmice ili pozajmljujete novac od prijatelja jer se u vezi toga može nešto zakomplikovati zbog čega biste izgubili i novac i prijateljstvo. Krajem mjeseca su moguće komplikacije na relaciji sa jednim važnim poslovnim partnerom.
Nezaposleni Strijelčevi će biti u mogućnosti da dobiju posao u oblasti uslužnih djelatnosti ili da rade honorarno za početak dok ne dobiju priliku za stalno zaposlenje.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Mars koji prolazi kroz vaše polje braka i partnerstva tokom cijelog maja, motivisaće vas da više energije i vremena ulažete u odnose sa voljenom osobom. Vaša strastvenost će se pojačati, bićete komunikativniji nego obično i puni novih prijedloga kako da kvalitetno iskoristite zajedničke trenutke. Više ćete izlaziti na mjesta koja volite, na radost vašeg partnera.
Trigon Marsa sa Jupiterom će vam doneti više zabave sa zajedničkim prijateljima, a prijalo bi vam i da sa partnerom odete na putovanje za vikend ili na nekoliko dana. Krajem maja pripazite na odnose, jer će Mars praviti opoziciju sa Saturnom, što će izazivati napetosti, nesklad i probleme u odnosu koje neće biti lako rješiti, a koji potiču iz prošlosti.
Ako ste slobodni:
Venera tokom maja prolazi kroz vaše polje zabave i bićete raspoloženi za avanture, dok će vas manje interesovati da se upuštate u nešto ozbiljnije. Bez obzira na to, jedna osoba će vas veoma privući i sa njom ćete imati dobru komunikaciju, zajedničke teme i interesovanja, što može lako da krene u pravcu veze. Ako se to dogodi, kontrolišite svoju želju da se ponašate previše slobodno i da ulazite u paralelne veze jer bi potencijalna veza mogla zbog toga da vam propadne.
Nešto stariji Strijelci će biti strastveni na pozitivan način i umjeće da svoje strasti kontrolišu, čak da ih usmjere tamo gdje će im donijeti zadovoljstvo. Sa jednom osobom će pronaći zajedničke teme. Mogu da započnu i novu vezu sa njom.

Zdravlje:

Sunce koje prolazi kroz vaše polje zdravlja će pojačati vašu vitalnost i bićete u boljoj kondiciji zahvaljujući fizičkim aktivnostima koje ćete svakodnevno praktikovati. Izleti u prirodu, posebno na planine su ono što vam je potrebno u maju jer će vas planinski vazduh preporoditi. Potrebne su vam i vježbe za leđa, posebno ako mnogo sjedite.
U vezi ishrane vam je neophodno da uzimate više vitamina, ali ne u obliku vitamskih preparata i tableta, već koji se sadrže u svježem voću i povrću. Naročito će vam u tu svrhu prijati voćne salate i cijeđeni sokovi, kako voćni, tako i sokovi od povrća, na primer od šargarepe. Manje konzumirajte namirnice životinjskog porjekla, a više ribu.

Srećni brojevi:

8, 13, 18, 23, 26


jaracJARAC

Posao:

Dragi Jarčevi,
Tokom mjeseca maja neophodno je da posvetite više pažnje sređivanju vaše administracije kako se ne biste našli zatrpani podacima koji čekaju na obradu. To može da vam predstavlja naporan i dosadan dio posla ali ako to zanemarite možete da se nađete u problemima koji mogu izazvati odliv novca na nepotrebne troškove ili zastoje u razvoju planiranih ciljeva. U prvom dijelu mjeseca se usmjerite na završavanje onoga što biste mogli da dovršite, u čemu ćete imati pomoć Merkura koji će prolaziti kroz vaše polje završetaka. Od 16. maja Merkur će preći u vaše polje kreativnosti i doneće vam nove ideje kako da unaprijedite svoj način poslovanja. Uspjeh ćete postići ako se bavite sopstvenim, privatnom poslom, ako ste zaposleni u državnom sektoru, posebno u državnoj administraciji ili ako se bavite knjigovodstvom ili ekonomijom. Takođe ćete imati uspjeha ako se bavite oblastima ugostiteljstva ili trgovinom nekretninama. Umjećete sa spojite ugodno sa korisnim. Manji, umjereni i razumni poslovni rizici će vam pomoći da profitirate.
Na finansijskom polju ćete uspjeti da ostvarite stabilnost, posebno u vezi dugoročnih i velikih projekata. Umjećete dobro da procijenite gdje vam se najviše isplati da ulažete svoj novac. U tome ćete imati pomoć poznanika koji je stručnjak za finansijse i investicione fondove. Kako ste po prirodi oprezni i umjete da štedite, nećete se zaletati, ali ipak budite pažljivi jer će u drugoj polovini maja Venera praviti opoziciju sa Jupiterom, što bi moglo da vam donese zastoje u poslu koje će biti pouzrokovane otežanim okolnostima na opštem monetarnom polju. Krajem mjeseca će Mars praviti opoziciju sa Saturnom, što vas upozorava da izbjegavate sumnjive i tajne poslovne poteze jer vam mogu nanijeti gubitke.
Nezaposleni Jarčevi će dobiti mogućnost da pokrenu sopstveni posao, a u tome će im pomoći programi za subvencije nezaposlenima.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Više pažnje ćete posvetiti porodici i u tome ćete imati podršku voljene osobe. Već duže vremena ste prezauzeti obavezama i pomalo zapostavljate porodične i kućne obaveze, što je već ranije dovodilo do nezadovoljstva vašeg partnera i zahlađenja u vašim odnosima. Sada se potrudite da to ispravite. U protivnom ćete još više zakomplikovati situaciju.
Potrebno je da u svemu budete otvoreni i iskreni prema svom partneru. Ako budete nešto krili to bi vaš partner mogao da sazna, a onda bi se vaš odnos ozbiljno zakomplikovao. Budite posebno pažljivi krajem mjeseca u tom pogledu. Da biste to ublažili, potrudite se da ispravite ono što u prošlosti nije dobro funkcionisalo u vašem odnosu.
Ako ste slobodni:
Bićete u prilici da upoznate osobu koja je različita u odnosu na vas po karakteru i načinu kako sagledava život, sa kojom ćete uspostaviti vrlo skladan odnos, gdje će doći do snažne međusobne privlačnosti. Otkrićete kako se kroz međusobne razlike savršeno dopunjujete. Zanimaće vas kako bi izgledalo kada biste započeli vezu, ali dok to budete razmišljali, shvatićete kako je vaša veza već započela spontano. Kako će se odvijati dalje, zavisi od oboje.
Nešto starijim Jarčevima će odgovarati da se povuku i da se viđaju samo sa jednom ili dve-tri osobe sa kojima imaju nešto zajedničko. To može biti zabava ali i ljubav ili samo seks, o čemu će paziti da drugi ne saznaju.

Zdravlje:

Mars će sve vrijeme u maju prolaziti kroz vaše polje zdravlja i pojačaće vašu vitalnost i fizičku kondiciju. Bićete nemirni i osjećaćete potrebu da se više krećete i budete fizički aktivni. Praktikovaćete set vježbi ili neku vrstu svakodnevne sportsko-rekreativne discipline koja vam prija, što će pozitivno uticati na vaše zdravlje u cjelini. Jedino se pričuvajte povreda.
Ishranu biste trebalo da pojačate voćem i unosom vitamina upravo kroz konzumaciju raznovrsnijeg voća. To može da bude sezonsko voće, posebno jagode, ali isto tako i južno voće kao što je avokado, kivi, ananas. Od povrća će vam prijati blitva, šargarepa i celer. Pojačajte unos mlijeka i mliječnih proizvoda, a od mesa vam je riba najbolji izbor.

Srećni brojevi:

5, 11, 18, 24, 26


vodolija
VODOLIJA

Posao:

Drage Vodolije,
Merkur 3. maja izlazi iz retrogradnog hoda i do sredine mjeseca će prolaziti kroz vaše polje komunikacija. To će vas motivisati da razmotrite šta bi trebalo izmeniti u vašim planovima kako biste mogli da otklonite zastoje koje ste imali u prethodnom periodu i kako biste mogli da ubrzate pokretanje važnih ciljeva u ovom mjesecu. U tu svrhu će biti neophodno da održite veći broj sastanaka sa poslovnim partnerima gdje ćete se dogovarati u vezi zajedničkih interesa i određivati prioritete u zajedničkom poslovanju. Merkur će praviti trigon sa Saturnom, što će vam omogućiti da učvrstite svoje pozicije, a vaši saradnici i partneri će ozbiljno razmatrati vaše prijedloge i složiće se sa vama u većini tačaka. Kako će i Venera prolaziti kroz vaše polje komunikacije, budite pažljivi oko finansijskih pitanja, posebno velikih ulaganja. Venera će u drugoj polovini maja praviti opoziciju sa Jupiterom koji vlada vašim poljem novca, što bi moglo da dovede do nesuglasica sa poslovnim partnerima u vezi određivanja finansijskog udjela.
Mars koji je vladar vašeg polja posla, prolaziće kroz vaše polje kreativnosti i praviće trigon sa Jupiterom, što će vas motivisati da više napora ulažete u idejna rješenja i inovacije u svom poslu. Uspjeh ćete postići ako se bavite međunarodnom trgovinom, oblastima zabave ali i ako ste po profesiji radnik u IT sektoru ili se bavite računarskim tehnologijama, programiranjem, kao i turizmom. Bićete u mogućnosti da poboljšate svoje radne sposobnosti i steknete dodatne kvalifikacije kroz pohađanje nekog kursa. Krajem mjeseca se može dogoditi da prekinete odnos sa dugogodišnjim saradnikom zbog sukoba interesa, što može biti prouzrokovano opozicijom Marsa sa Saturnom.
NezaposleneVodolije će imati plodne ideje kako da brže i efikasnije dođu do zaposlenja ili kako da pokrenu sopstveni biznis.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Sa bračnim ili emotivnim partnerom ćete riješiti važna zajednička pitanja, što će vam poboljšati ne samo vezu, već i zajednički budžet. Imaćete više inicijative za rješavanje porodičnih pitanja i bićete puni pozitivne energije koju ćete prenositi na partnera. Više vremena ćete provoditi zajedno i imaćete skladne intimne trenutke u kojima ćete uživati.
Od 20. maja Sunce koje vlada vašim poljem braka i partnerstva će ući u vaše polje zabave, pa ćete sa voljenom osobom češće izlaziti i biti motivisani da se zabavljate i da provodite zajedničko vrijeme tako što ćete posjećivati kulturne manifestacije, koncerte, pozorišne predstave, gdje ćete se družiti sa zajedničkim prijateljima.
Ako ste slobodni:
Privlače vas ljubavne avanture i više ste zainteresovani za zabavu i seks nego za ulazak u emotivnu vezu. Vaša strastvenost će biti pojačana i bićete u prilici da imate prolaznu ali uzbudljivu avanturu sa bar dvije, ako ne i više osoba tokom maja. Ovo je još više naglašeno ako planirate putovanja na duže relacije ili u inostranstvo. Ne preporučuje vam se jedino da ulazite u tajne veze sa osobama koje nisu slobodne, jer vam to može donijeti nevolje.
Nešto starije Vodolije će uspjeti da se približe osobi koja ih duže vrijeme privlači, a koja je do nedavno vešto izbjegavala njihova udvaranja. Odjednom će ta osoba postati otvorena prema vama i pokazati zainteresovanost. Iskoritite priliku.

Zdravlje:

Bićete promjenljivog zdravlja, što naričito važi za Vodolije koje imaju alergijske tegobe. Simptomi alergije mogu tokom maja da se pojačaju, pa će vam biti potrebna adekvatna terapija. Potrebno vam je više odmora, kao i psihofizička relaksacija, jer ćete s vremena na vrijeme osjećati pojačanu napetost i reagovaćete psihosomatski.
U svrhu zdrave i pravilne ishrane preporučuje vam se da konzumirate ribu i morske plodove, kao i crveno meso kuvano na pari, ali u manjim količinama. Potrebno vam je više tečnosti i vitamina. Vitamine možete unositi preko svježeg voća i povrća. Od vitamina vam se preporučuje pojačani unos B12 i A vitamina.

Srećni brojevi:

2, 14, 19, 24, 27


ribeRIBE

Posao:

Drage Ribe,
Obratite tokom maja više pažnje na ono što vam je u proteklom periodu pravilo smetnje u poslovanju. Potrebno je da se time pozabavite i otklonite veći dio toga, ako je moguće i sve što ste ustanovili da može da vam pravi zastoje i gubitke. Rasporedite svoje obaveze tako da imate dovoljno vremena i prostora da možete optimalno da funkcionišete i poštujete rokove, umjesto da se pretrpate i da imate teškoća. Ne bi valjalo da svoj posao radite pod velikim pritiskom i kada ste umorni jer ćete u tim situacijama biti skloni da pogijrešite, a to vam može nanijeti gubitke. Situacija na poslu će vam se u maju odvijati promjenljivim tempom. Biće treutaka kada ćete biti pretrpani poslom i trenutaka kada će vam biti dosadno jer će tek nešto da se dešava ali će vas i jedna i druga situacija činiti napetim. Povoljne prilike za uspjeh i napredak imaćete zahvaljujući trigonu Sunca sa Plutonom, što će vam donijeti povoljnu saradnju koja će imati za rezultat uspjeh i dobitke, kao i trigon Marsa sa Jupiterom, što će se posebno pogodno odraziti na Ribe koje se bave sopstvenim biznisom.
Na polju novca je važno da budete pažljivi jer će vas ovde pratiti promjenljiva sreća. Merkur će od 3. maja da krene direktno u vašem polju novca i praviće trigon sa Saturnom, što će vam pomoći da nadoknadite zastoje koje ste imali u prethodnom mjesecu i da stabilizujete svoje finansijse. Novac će vam dolaziti kroz dugoročne poslove. Nakon toga će Mars koji vlada vašim poljem novca praviti trigon sa Jupiterom i doneće vam dobitke kroz ekonomiju i pravo ako se bavite tim oblastima. U drugoj polovini mjeseca će Venera praviti opoziciju sa Jupiterom, što donosi neočekivane troškove i loše investicije, a krajem mjeseca Mars pravi opoziciju sa Saturnom, što dovodi do zastoja na poslovnom i finansijskom polju.
Nezaposlene Ribe će biti promjenljive sreće prilikom traženja novog posla. Bićete pozvani na razgovor ali nisu sigurne šanse da budete primljeni.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Sa voljenom osobom možete da razriješite nešto što vam je u prošlosti pravilo nesklad u vezi i zbog čega ste imali nesuglasice. Sada ćete se oboje potruditi da otkonite uzrok tome, a to će dovesti do bolje bliskosti. Prijaće vam zajednički izlasci i zabava jer ćete biti za to raspoloženi i osjećaćete potrebu da više vremena posvetite jedno drugom.
Trigon Merkura koji vlada vašim poljem braka i partnerstva sa Saturnom doprineće usklađivanju između vas i vašeg emotivnog partnera u vezi svih važnih zajedničkih planova, a bićete složni i u rješavanju porodičnih pitanja.Počećete da sagledavate i više cijenite neke vrline voljene osobe na koje niste ranije obraćali dovoljno pažnje.
Ako ste slobodni:
Vaše srce će osvojiti osoba koja vam je duže vrijeme na neki način bliska. To može biti neko s kim ste imali nešto na emotivnom polju ranije, a sada ćete shvatiti da to još uvijek postoji u vama. Ovo ne znači i da ćete obnoviti vezu koju ste imali u prošlosti. Ako neko iz prošlosti ponovo bude aktuelan u vašem životu, s tom osobom ćete stvoriti potpuno novu vrstu odnosa koja će biti kvalitetnija od onoga što ste imali u prošlosti.
Nešto starijim Ribama je maj pogodan na ljubavnom polju jer će lako da se zaljube i još lakše da uplove u novu emotivnu vezu sa osobom koja će tačno znati kako da im priđe i kako da ih zavede.

Zdravlje:

Vaše zdravlje će biti stabilno i imaćete vrlo jak imunitet i sposobnost regeneracije zahvaljujući trigonu Sunca koje vlada vašim poljem zdravlja sa Plutonom. Ovo je mjesec kada možete da kroz set tjelesnih vježbi koje vam odgovaraju i kroz adekvatan režim ishrane da izbacite sve štetne materije iz organizma. Potrudite se u tom pravcu.
Kako je zdrava ishrana važna da biste pročistili svoj organizam i ojačali vitalnost, odgovaraće vam tokom maja hrana koja potiče iz mora, a to su morska riba i morski plodovi, posebno alge koje su odlične za detoksikaciju. Takođe uzimajte što više voća bogatog vitaminima B i E i pijte više tečnosti, na prvom mjestu filtriranu vodu.

Srećni brojevi:

3, 7, 12, 18, 2

(Astrolog Igor Pavluković/ MesecniHoroskop.com! Izvor: astrolozi.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com