Ukoliko optužnica bude potvrđena biće i TV PRENOSA? - Volim Podgoricu

Ukoliko optužnica bude potvrđena biće i TV PRENOSA?

Crnogorska javnost imaće priliku da prati postupak kontrole i potvrđivanja optužnice Specijalnog državnog tužilaštva u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine, pišu Dnevne novine.

 

Ročište zakazano u Višem sudu 5. maja biće snimano i audio video zapis biće dostupan zaniteresovanoj javnosti, po istom principu kako je to urađeno i u slučaju suđenja Mirku Velimiroviću, saopšteno je Dnevnim novinama u Vrhovnom sudu Crne Gore. Ročište je javno i mogu da prisustvuju svi koji su uključeni u ovaj proces, kao i mediji.

Ukoliko optužnica bude potvrđena i dođe do sudskog postupka, biće razmotrene tehničke mogućnosti za direktan TV prenos iz sudnice. U svakom slučaju, transparentnost eventualnog suđenja biće obezbijeđena, kako je u nekoliko navrata i najavljivala predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.

Medenica je krajem prošle godine kazala da nije postojala praksa da se video zapisi iz sudnice dostavljaju bilo kome, i to zbog prezumpcije nevinosti. Međutim, zbog spekulacija koje su se pojavile u slučaju pokušaja terorističkog napada, odlučeno je da se javnosti da na uvid audio – video zapis sa suđenja Velimiroviću i ostalima osumnjčenima za pokušaj državnog udara.

(Dnevne Novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com