ZA 16 GODINA U PODGORICI 15 NERASVIJETLJENIH UBISTAVA - Volim Podgoricu

ZA 16 GODINA U PODGORICI 15 NERASVIJETLJENIH UBISTAVA

U po­sled­njih 16 go­di­na u Pod­go­ri­ci je ubi­je­no 15 oso­ba, či­ji iz­vr­ši­o­ci i na­lo­go­dav­ci još uvi­jek ni­je­su ot­kri­ve­ni. Ubi­je­ni su vi­so­ki po­li­cij­ski funk­ci­o­ne­ri, sa­rad­ni­ci li­de­ra DPS-a Mi­la Đu­ka­no­vi­ća, bez­bjed­no­sno in­te­re­sant­na li­ca, vla­snik „Da­na” Du­ško Jo­va­no­vić, stra­da­li su i obič­ni lju­di, a za­jed­nič­ki ime­ni­lac ovim ubi­stvi­ma je to da su ne­ra­svi­je­tlje­na. Is­tra­ge su tap­ka­le u mje­stu, po­li­ci­ja je uvje­ra­va­la jav­nost da se in­ten­ziv­no ra­di na pro­na­la­že­nju po­či­ni­la­ca, ali od sve­ga to­ga ni­je bi­lo ni­šta. For­mi­ra­ni su ra­zni po­li­cij­ski ti­mo­vi ko­ji su se ba­vi­li tim slu­ča­je­vi­ma. Me­đu­tim, iz­gle­da da ni­je bi­lo po­li­tič­ke vo­lje da se ubi­ce pri­ve­du li­cu prav­de.
U glav­nom gra­du li­kvi­di­ra­ni su Du­ško Jo­va­no­vić, vi­so­ki po­li­cij­ski funk­ci­o­ne­ri Go­ran Žu­gić i Dar­ko Be­li Ras­po­po­vić, Mi­lan Kr­sto­vić, Mla­den Kli­ko­vac, Sr­đan Mi­ra­no­vić, Sr­đan Vo­ji­čić, Vla­di­mir Tri­pu­no­vić, Đor­đi­je Iče­vić, po­zna­ti­ji kao Đo­ko Ne­sa­ni­ca, Dar­ko Pa­vi­će­vić, Vi­ne­tu Stru­gar, Mi­lu­tin Ra­do­vić, Đor­đe Se­ku­lo­vić, Mi­lo­je Vo­ji­no­vić i Alek­san­dar Bra­jo­vić.
Se­ri­ja kr­va­vih ob­ra­ču­na za­po­če­la je 31. ma­ja 2000. go­di­ne. Još uvi­jek ne­po­zna­ti ubi­ca ta­da je sa vi­še hi­ta­ca iz auto­ma­ta ubio Go­ra­na Žu­gi­ća (37), vi­so­kog po­li­cij­skog funk­ci­o­ne­ra i sa­vjet­ni­ka za bez­bjed­nost cr­no­gor­skog pred­sjed­ni­ka Mi­la Đu­ka­no­vi­ća. Do da­nas je osta­lo ne­ja­sno za­što je Žu­gić ubi­jen, iako se u po­li­cij­skim kru­go­vi­ma od mo­men­ta ubi­stva go­vo­ri­lo da je ta li­kvi­da­ci­ja po­ve­za­na sa du­van­skom ma­fi­jom. Pri­pad­ni­ci cr­no­gor­ske po­li­ci­je i is­tra­žni sud­ski or­ga­ni dje­li­mič­no su re­kon­stru­i­sa­li zlo­čin. Žu­gić je te ve­če­ri, oko 23 sa­ta, „audi­jem A6” sti­gao do zgra­de u ko­joj je sta­no­vao. Par­ki­rao je vo­zi­lo i kre­nuo ka ula­zu. Tog mo­men­ta iz mra­ka se po­ja­vio na­pa­dač i pu­cao mu s le­đa. Is­pa­lio je pet-šest hi­ta­ca iz auto­mat­skog pi­što­lja, od ko­jih su tri po­go­di­la Žu­gi­ća u gla­vu. Ka­sni­je je Go­ran Sta­nje­vić, ko­ji je bio pred­stav­nik vla­di­ne Agen­ci­je za stra­ne in­ve­sti­ci­je, is­pri­čao da je Go­ran Žu­gić ubi­jen sa­mo ne­ko­li­ko mje­se­ci na­kon što mu je on iz Švaj­car­ske do­sta­vio do­ku­men­ta­ci­ju ve­za­nu za is­tra­gu tu­ži­la­štva u Ba­ri­ju o šver­cu ci­ga­re­ta iz­me­đu Cr­ne Go­re i Ita­li­je.
Na sle­de­ći ob­ra­čun, ko­ji će osta­ti ne­ra­svi­je­tljen, če­ka­lo se ne­pu­nih go­di­nu da­na. Vi­so­ki funk­ci­o­ner cr­no­gor­ske po­li­ci­je Dar­ko Be­li Ras­po­po­vić (43) li­kvi­di­ran je u cen­tru Pod­go­ri­ce 8. ja­nu­a­ra 2001. go­di­ne. U po­li­cij­skim kru­go­vi­ma nje­go­va smrt je po­ve­zi­va­na sa li­kvi­da­ci­jom Go­ra­na Žu­gi­ća. Ubi­stvo se do­go­di­lo na­o­či­gled mno­go­broj­nih gra­đa­na, is­pred ta­da­šnje pro­dav­ni­ce „Meks” na glav­nom grad­skom tr­gu. Ubi­ca se pri­šu­njao po­li­cij­skom funk­ci­o­ne­ru dok je on po­ku­ša­vao da otvo­ri ge­pek auto­mo­bi­la i unu­tra sta­vi ke­su sa ku­plje­nom ro­bom. Iz ne­po­sred­ne bli­zi­ne, s le­đa, pu­ca­no je u nje­ga iz „škor­pi­o­na”, naj­vje­ro­vat­ni­je sa pri­gu­ši­va­čem.
Par mje­se­ci ka­sni­je, 13. apri­la, u cen­tru glav­nog gra­da hi­cem u gla­vu, pred ve­li­kim bro­jem gra­đa­na, ubi­jen je Mi­lan Kr­sto­vić, vla­snik lo­ka­la „In­ter­si­ti”.
Dvi­je go­di­ne ka­sni­je ubi­jen je Mla­den Kli­ko­vac, na ko­ga je pu­ca­no iz snaj­pe­ra is­pred ka­fa­ne „Pu­co” na Za­bje­lu. Ubi­ca je i ta­da za so­bom osta­vio oruž­je, ali to ni­je bi­lo do­volj­no is­tra­ži­te­lji­ma da mu uđu u trag. Kli­ko­vac je ubi­jen oko 23.35 hi­cem iz snaj­per­ske pu­ške, a po­go­đen je u tre­nut­ku kad je iz­la­zio iz auto­mo­bi­la na par­kin­gu is­pred po­me­nu­te ka­fa­ne. Smr­to­no­sni hi­tac po­go­dio ga je u sto­mak, a pre­mi­nuo je ne­što ka­sni­je u Kli­nič­kom cen­tru Cr­ne Go­re u Pod­go­ri­ci. Po­li­ci­ja je u bo­ro­voj šu­mi uda­lje­noj 250 me­ta­ra od ka­fa­ne pro­na­šla lo­vač­ki ka­ra­bin sa snaj­pe­rom. Pret­po­sta­vlja se da je za taj po­sao unajm­ljen pro­fe­si­o­nal­ni ubi­ca. Kli­ko­vac je do ta­da pre­ži­vio tri po­ku­ša­ja ubi­stva.
Po­zna­ti pod­go­rič­ki ugo­sti­telj, Đo­ko Iče­vić, po­zna­ti­ji kao Đo­ko Ne­sa­ni­ca jer se nje­gov ki­osk „Park” sa br­zom hra­nom u cen­tru gra­da ni­je za­tva­rao, muč­ki je ubi­jen 12. mar­ta 2003. go­di­ne u cik zo­re.
Na kuć­nom pra­gu u Go­lu­bov­ci­ma 2004. go­di­ne usmr­ćen je Vla­di­mir Tri­pu­no­vić. Po­li­ci­ja do sa­da ni­je ušla u trag ni ubi­ci Sr­đa­na Mi­ra­no­vi­ća. Ne­po­zna­ti ubi­ca s le­đa je is­pa­lio ne­ko­li­ko hi­ta­ca u Mi­ra­no­vi­ća dok je on sje­dio u autu iza zgra­de „Sim­po”.
Pod­go­ri­ča­nin Dar­ko Pa­vi­će­vić (38) ubi­jen je u fe­bru­a­ru 2006. u na­se­lju Za­bje­lo, u bli­zi­ni Osnov­ne ško­le „Ok­to­ih”. Pa­vi­će­vi­ća je, pret­po­sta­vlja se, ubi­la ne­po­zna­ta oso­ba ko­ja je sa njim bi­la u auto­mo­bi­lu mar­ke „opel vek­tra”, PG 858 06.
U no­ći iz­me­đu 24. i 25. ok­to­bra 2006. go­di­ne, oko 22 ča­sa, u Uli­ci oba­la Rib­ni­ce u cen­tru Pod­go­ri­ce usmr­ćen je Sr­đan Vo­ji­čić, pra­ti­lac i vo­zač knji­žev­ni­ka Je­vre­ma Br­ko­vi­ća. Vo­ji­čić je ubi­jen iz pi­što­lja jer je po­ku­šao da od­bra­ni Br­ko­vi­ća, ko­jeg su is­pred ula­za zgra­de šip­ka­ma na­pa­la tro­ji­ca ma­ski­ra­nih na­pa­da­ča.
U ma­ju 2014. go­di­ne, u kla­sič­noj sa­če­ku­ši, na Za­bje­lu su li­kvi­di­ra­ni Vi­ne­tu Stru­gar i Mir­ko Ra­do­vić. Alek­san­dar Bra­jo­vić je ubi­jen u sa­če­ku­ši 16. av­gu­sta 2015. go­di­ne oko 20 ča­so­va i 30 mi­nu­ta, u Uli­ci Vo­ji­sla­vlje­vi­ća na Za­bje­lu. Kra­jem de­cem­bra pro­šle go­di­ne Plje­vljak Mi­lo­je Vo­ji­no­vić (33), zva­ni Mr­đa, po­gi­nuo je u eks­plo­zi­ji auto­mo­bi­la ko­ja se do­go­di­la u Pod­go­ri­ci.
Đor­đe Se­ku­lo­vić (30) pre­mi­nuo je od po­sle­di­ca eks­plo­zi­je ko­ja se 19. ja­nu­a­ra ove go­di­ne do­go­di­la na Bu­le­va­ru re­vo­lu­ci­je, u bli­zi­ni OŠ „Mak­sim Gor­ki” u Pod­go­ri­ci. Nje­go­va sa­put­ni­ca Je­le­na Ko­rać (31) te­ško je po­vri­je­đe­na.

(Dan)

1 komentar

  1. This key fact write is get many site visitors. How should you publicize it? Doing it offers a fantastic customized style during strategies. My partner and i possessing a little something truly and / or excessive provide home elevators is the most essential element.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com