PODGORICA: Održan protest na Trgu nezavisnosti, evo kako je bilo (VIDEO/FOTO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: Održan protest na Trgu nezavisnosti, evo kako je bilo (VIDEO/FOTO)

Par stotina ljudi prošetalo je danas od Trga Nezavisnosti do zgrade Vlade Crne Gore u okviru protesta koji je povodom Prvog maja, praznika rada, organizovala Unija slobodnih sindikata (USSCG).

Učesnici šetnje nosili su transparente “Vratite nam dostojanstveni rad 8+8+8”, “Radnička prava nijesu biznis barijera, barijera je u vama”, “Pokažimo odgovornost prema budućim pokoljenjima”, “Stop ropstvu”, “Hoćemo ravnopravan i iskren socijalni dijalog”, “Jednake zarade za jednak rad”.

Nakon što su se demonstranti zaustavili ispred zgrade Vlade organizatori protesta podsjetili su da dostojanstven rad znači da “od svoje plate možemo da izdržavamo porodicu, da radimo ne više od 40 sati nedjeljno i da imamo odgovarjući broj slobodnih dana”.

Poručili su da ti uslovi u Crnoj Gori ne postoje, i da će od Vlade tražiti da više “ne zavlači ruku u džep građana.

FOTO: CdM

Predsjednik Unije slobodnih sindikata Srđan Keković poručio je, da je pravo na dostojanstven rad osnovno ljudsko pravo.

“Ove godine se donosi novi zakon o radu i poslodavci vrše pritisak na Vladu da se još više obesmisle prava radnika. Mi ih ovim putem upozoravamo da radnicima ne oduzimaju pravo na dostojanstven rad koji podrazumijeva osmočasovno radno vrijeme, osam sati odmora i osam sati sna kao i pravo na slobodne dane i godišnji odmor”, kazao je Keković.

Današnja šetnja prošla je bez incidenata, a saobraćaj na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog je na kratko bio u prekidu.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com