PODGORICA: Godina od smrti “Bosonogog princa” koji je ujedinio Crnu Goru - Volim Podgoricu

PODGORICA: Godina od smrti “Bosonogog princa” koji je ujedinio Crnu Goru

U četvrtak, 4. maja se navršava godinu od kad je preminuo 11-godišnji Ognjen Rakočević, čije je beživotno tijelo pronađeno nakon 12 dana potrage na ušću Morače u Skadarsko jezero.

Ognjen je prošle godine na tragičan način uspio da probudi i ujedini Crnu Goru. Za autističnim dječakom je danima bezuspješno tragalo na stotine građana.

Njegov otac, Branko Rakočević, koji je objavio knjigu “Bosonogi princ”, a sjutra će sa porodicom i sugrađanima položiti cvijeće na mjesto gdje je Ognjen nađen, prenose “Vijesti”.

1 komentar

  1. Kapa dolje u čast bosonogog princa!
    Želio bih pružiti podršku njegovoj porodici, al ne umijem naći prave riječi. Ali, nek je zdravo ostatak!
    A narid ko narod, ipak je njegova nesteća pokazala da narod ne treba slijepo slijediti i da više jednom za uvijek bude jasno da ne treba trčati vračarima i ulaziti u sujeverje koje je samo ulazak u još veću nesreću ljucku.
    Volio bih da se pokrenu česte javne emisije sa medicinskim stručnjacima iz oblasti psihologije koji bi često i uporno ukazivali na ono što izaziva autizam kod djece. Građane treba edukovati kako da se ponašaju u kući, braku i okolini radi svođenja svakodnevnih stresova na najmanju moguću mjeru a naričito stresovi zbog nerazumijevanja i nesklada u odnosima među supružnicima pa i široj porodici. A naravno onda u školi na poslu i ostaloj svakodnevici. Mislim da se autizam i uglavnom svi psihološki poremećaji mogu preventirati edukacijom. To malo košta a neopisivo mnogo znači za zdravlje cjelokupne nacije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com