Grahovac: “Milu su saradnici okov oko vrata” - Volim Podgoricu

Grahovac: “Milu su saradnici okov oko vrata”

Geopolitički analitičar Blagoje Grahovac kazao je da su lideru DPS-a Milu Đukanoviću okov oko vrata njegovi najbliži saradnici koji ga neprestano guraju i huškaju radi njihovog opstanka.

On je u emisji “Iz pravog ugla” na RTCG kazao da bi Đukanoviću bolje bilo da da ostavku na sve funkcije.

“Savjetujem Đukanoviću da ide u korist rješenju, jer oprost za njegovu politiku, odnosno politiku DPS-a najprije će mu dati građani. Ali, on da bude iskren i prema Crnoj Gori i prema sebi. Neka konačno skine okov sa vrata, a okov o vratu su oni njegovi najbliži saradnici koji ga neprekidno guraju i huškaju “ne šefe, ne daj se šefe” radi njihovog opstanka. Bolje bi bilo da kaže – dajem ostavku na sve političke i državne funkcije i za sva vremena ostajem ovdje, građani neka mi sude. Neka oni miševi oko njega koji grizu li, grizu i dušu i tijelo i imovinu ove zemlje, a u njegovom pokroviteljstvu, neka oni malo strahuju”, kazao je Grahovac.

Grahovac je kazao da će 2018. godina će biti godina izbora.

“Treba spašavati sebe i treba spašavati ono zdravo tkivo DPS-a, da ne bude zabranjen. Jer ako bude zbranjen DPS ima vrlo podmuklu dokumentaciju o svim svojim članovima. Njihov je cilj što prije na izbore, što prije da traže rješenje da traže koalicione partnere, ili da predaju vlast što im ja savjetujem za njihovo dobro. Tada će zdravo tkivo DPS-a biti preuzeto od svake vlasti, jer bez tog zdravog tkvia ne može ni jedna vlast funkcionisati i tada dolazi do relaksacije i pomirenja. To je formula koju ne razumiju mnogi,”rekao je Grahovac.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, i bojkotu opozicije i stanjem u Skupštini, Grahovac se posebno osvrnuo na priključenje države NATO savezu.

Kako smatra, ulazak u NATO može biti “i privid i stvarnost” napretka demokratskih procesa u državi.

“Ako govorimo o državama NATO-a koje su demokratski uređene, pravne države, koje pod vladavinom prava podrazumijevaju učešće građanina u građenju politike i društvenih odnosa, onda će sigurno imati strpljenja da pričekaju Crnu Goru da građani nešto urade. Ali, ako pogledamo onaj drugi aspekt, oni sigurno neće dugo trpjeti zemlju u kojoj nema vladavine prava, demokratije i smjenjivosti vlasti, a vladavine prava i demokratije nema bez smjenjivosti vlasti” smatra Grahovac.

Iako je, kako smatra, evidentno da je građanska svijest u državi na višem nivou u odnosu na neke prethodne decenije, članice saveza ipak neće imati strpljenja za “kontaminirano” društvo u kojem nema vladavine prava.

(Vijesti)

1 komentar

  1. Milova politicka sramna karijera se polako , ali Sigurnim korakom, priblizava kraju. Narode Crne Gore, uskoro ces da shvatis da nicija ne gori do zore! DPS uskoro ide u sramnu proslost. A ovaj diktator nesrecnik ce malo da vidi kako je biti obican covjek. Od 28 godine on to ne zna, vrijeme je da se podsjeti… Dosta je bilo evo 30 ljetah!!! Svi naulice da rusimo bagru lopovsku lazljivu!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com