PODGORICA: Obilježeno godinu dana sjećanja na Ognjena Rakočevića (FOTO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: Obilježeno godinu dana sjećanja na Ognjena Rakočevića (FOTO)

Prošla je godina od kada je nestao Ognjen Rakočević, dječak sa autizmom.

Sjećanje na Ognjena je živo jer je uspio da probudi Crnu Goru, čiji su građani za dječakom danima bezuspješno tragali. Nakon toga, konačno je ozbiljno otvorena priča o nužnosti otvaranja Centra za autizam.

Na mjestu gdje je Ognjen vjerovatno ušao u rijeku danas je održano opelo, a porodica i građani pustili su ruže niz Moraču, prenose Vijesti.

“Ovdje na ovim Ognjenovim stijenama, počeo je njegov put u vječnost. Njegove ruke, oči i pogled i ova Morača plahovita, pozivaju nas da budemo bolji, da budemo ljudi. Vidimo kako Bog zaista u ljudskom obliku posla anđela po imenu Ognjen,” kazao je paroh Predrag Šćepanović.

Ognjenov otac Branko Rakočević zahvalio je svima na pomoći.

“Hvala svim građanima Crne Gore i regiona, mogu na kraju reći da sam ponosan na Ogija, jer je Ogi probudio kod Crnogoraca ono zaboravljeno, uspavano čovjekoljublje, učinio je puno za sve te svoje vršnjake, mislim da ova žrtva njegova neće biti uzaludna jer se pokrenulo i to pitanje djece sa autizmom i ja očekujem da će i nadležni završiti taj Centar i da će se toj djeci stvoriti optimalni uslovi,” kazao je Rakočević.

Centra za autizam još nema, jer Ministarstvo zdravlja nije ispunilo zakonsku obavezu da ga otvori početkom ove godine. Umjesto ministra Budimira Šegrta, došao je Kenan Hrapović. Došli su Strategija i akcioni plan.

“Nakon završene javne rasprave ta dokumenta će ići na Vladu Crne Gore da se usvoji kao strateški dugoročni koncept. Ovo je veoma ozbiljan, dugoročan projekat, ne može se riješavati preko noći, jer projekat smo zamislili, koncipiramo i realizujemo kao multisektorski,” kazao je Kenan Hrapović, ministar zdravlja.

Nakon tragedije počela je da radi Fondacija Ognjen Rakočević, a postoji predlog da dio ulice kojom je sišao do rijeke dobije njegovo ime.

“Ja bih lično volio da ovaj sokak koji ide od naše kuće do ove plaže dobije Ognjenovo ime. Ne mora to biti puno ime i prezime, neka bude Ogijev sokak, Ogijeva ulica i da ovaj grad pamti,” kazao je Ognjenov otac Branko.

Vijesti

1 komentar

  1. Thank you for making the trustworthy attempt to speak about this. I think very sturdy approximately it and would like to read more. If it’s OK, as you achieve extra intensive wisdom, would you mind including extra articles very similar to this one with additional information? It will be extraordinarily useful and helpful for me and my friends.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com