VIVA VOX NAKON PODGORIČKOG KONCERTA: Fenomenalnoj publici se uvijek vraćamo - Volim Podgoricu

VIVA VOX NAKON PODGORIČKOG KONCERTA: Fenomenalnoj publici se uvijek vraćamo

 

Viva vox u Podgorici

Jedan od najpopularnijih horova na Balkanu, beogradski Viva Vox nastupio je prethodnog vikenda na Trgu nezavisnosti u Podgorici i očekivano, privukao veliki broj posjetilaca.

“Ovo je bio naš treći nastup u Podgorici, a kada tome dodamo ljetnje turneje koje smo u proteklih par godina imali u Crnoj Gori, zaista se ovdje osjećamo kao kod kuće. Kao i svaki put, na koncertu je bilo predivno, prezadovoljni smo reakcijama. Trg je bio pun, a publika fenomenalna. Potrudili smo se da toj publici ponudimo nesto što do sada nismo izvodili u Podgorici, i po reakcijama bi se reklo da im se dopalo. Iz tog razloga, uvijek se rado ponovo vraćamo”, podijelili su sa Dnevnim novinama utiske odmah poslije nastupa iz Viva Voxa.

Podgoričani su imali priliku da uživaju u numerama kultnih izvođača kao što su Queen, Prodigy, Depeche Mode, Rammsteina, EKV, ali i nedavno snimljenoj numeri iz mjuzikla “La La Land”.

“Odavno smo imali želju da obratimo numere nekog mjuzikla. Kada je izašao film ‘La La Land’ veliki dio hora je bio oduševljen i filmom i muzikom iz njega, tako da se ideja sama nametnula. Dogovor je pao brzo. Aranžman je ekspresno napisan, glasovi uvježbani za sve dionice, snimljen audio, brzo potom i video. Sve za oko mjesec dana”, otkrila je dirigentkinja hora Jasmina Lorin, dodajući da je i spot lijepo ispratio film, ali i muziku.

“Od spota smo željeli da napravimo film u malom, da sažmemo poruku originalnog filma u nekoliko minuta i dodamo joj neku lokalnu notu, sa svim nadanjima u svijetlu budućnost sjaja scene, kao i surovi povratak u realnost. Spot je snimljen u produkciji Red & Blue studija, a fenomenalna ekipa iz ovog studija je zaista uspjela da realizuje sve sto smo zamislili i više od toga. Pritom su zaista učinili da snimanje bude jako zabavno i lijepo, mada pomalo naporno, ali sav trud je vrijedio kada vidimo konačan rezultat”, pojasnila je ona.

Osvrnuli su se i na nedavno učešće u austrijskom TV programu takmičarskog tipa ‘Die große Chance der Chöre’, gdje je Viva Vox stigao do polufinala.

“Cilj nam je bio da se bliže predstavimo tamošnjoj publici, i sudeći po komentarima na društvenim mrežama reklo bi se da smo uspjeli. Iskustva koja nosimo sa tog televizijskog takmičenja u Beču su predivna. Produkcija je bila savršena i bez obzira što nismo otišli dalje od polufinala ne žalimo. I, ponovo bismo se prijavili. Organizacija koncerta u Beču je sljedeći korak na kome radimo, i nadamo se da će se uskoro poklopiti kockice za tako nešto. Vidjećemo”, optimistična je bila Milica Damnjanović, članica i PR hora.

Kao i svake godine, hor je na “trajnoj” turneji po Srbiji, ali imaju zakazanih nastupa i u okruženju. Međutim, sve to ih neće sprečavati da nas obraduju novim numerama.

“Moglo bi se reći da smo mi na trajnoj turneji po Srbiji, gdje svake, pa tako i ove godine upriličimo bar desetak koncerata. Osim toga, ove godine putovaćemo u Rumuniju, Sloveniju, Makedoniju, a planiramo i još nekoliko novih spotova. A ostalo… Ne znam, ali sam sigurna da će nas kao i uvijek, neki novi izazov ponovo iznenaditi i izazvati da se s njim uhvatimo ukoštac”, zaključila je Damnjanović.

Dnevne novine

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com