Kampanja “Pojas za sve“: Evo koliko će iznositi kazna za nekorišćenje pojasa - Volim Podgoricu

Kampanja “Pojas za sve“: Evo koliko će iznositi kazna za nekorišćenje pojasa

Korišćenje sigurnosnih pojasa vozača i svih putnika biće obavezno od sjutra, saopšteno je iz Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore.

“Pojas za sve“ kampanja počinje u srijedu i trajaće do kraja maja, a ima cilj obavezno korišćenje pojasa jer je to zakonska obaveza za sve putnike u vozilu.

Kazna za nekorišćenje sigurnosnog pojasa je od 30 do 100 eura.

Rukovodilac Odsjeka drumskog saobraćaja Dragan Klikovac objasnio je da prema istraživanjima smanjen broj korišćenja sigurnosnih pojasa u gradskim sredinama, pa zato organizuju kampanju „Pojas za sve“ koja će imati i preventivne i represivne mjere.

Prema njegovim riječima, cilj kampanje je obavezno korišćenje sigurnosnih pojaseva u vozilima i bezbjednosnih sjedišta za prevoz djece.

“Kada je u pitanju preventivna komponenta, štampani su flajeri koji će biti distribuirani od saobraćajne policije”, kazao je Klikovac, prenosi portal Antena M.

Kako je kazao, distibucija će biti vršena i putem dnevnih novina, biće emitovan promotivni spot kampanje.

“Kada govorimo o represivnoj komponenti imaćemo pojačane aktivnosti svakodnevno od svih organizacionih jedinica Uprave policije i to najmanje u dva termina, po četiri časa, svakog dana u narednih 21 dan“, rekao je Klikovac.

Iz MUP su poručili da neće biti tolerancije i da svi koji ne koriste sigurnosni pojas u toku vožnje biti kažnjeni.

„Neće biti bilo kakve tolerancije ni po pitanju korišćenja pojaseva na prednjim i na zadnjim sjedištima. Upozoravamo sve učesnike u saobraćaju da pojaseve obavezno koriste. Cilj kampanje jeste da se ukaze na obavezu koja je propisana iz razloga povećanja bezbjednosti“, naglasio je Klikovac.

Rtcg

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com