Slavko Kalezić: Ja sam najveća zvijezda Eurosonga - Volim Podgoricu

Slavko Kalezić: Ja sam najveća zvijezda Eurosonga

“Sve je spremno. Vrijeme je da raspalimo ‘Space’ i da se vinemo u tu čuvenu galaksiju. Moram da potvrdim da sam zaista najveća zvijezda ovogodišnjeg Eurosonga po svim statistikama”, tvrdi Kalezić.

Najpopularnije svjetsko muzičko takmičenje može da počne. Prvo polufinalno veče 62. izdanja Eurosonga u kijevskom “Međunarodnom izložbenom centru” na programu je večeras (21 čas, prenos na prvom programu RTCG), a 18 učesnika boriće se za plasman u TOP 10, odnosno finale, u kome će im se 13. maja pridružiti još 10 najboljih iz druge polufinalne večeri (11. maj), članice “velike petorke” (Italija, Francuska, Njemačka, Velika Britanija, Španija) i domaćin.

Sve oči crnogorske publike biće večeras uprte u Slavka Kalezića. Naš predstavnik nastupiće šesti i predstaviće svjetskom auditorijumu dugonajavljivan, revolucionaran nastup uz numeru “Space”. Četvoromjesečne pripreme, praćene nikada zapaženijom inostranom turnejom, podrškom van granice i paljbom domaćih kritičara, rezultiraće ili velikim uspjehom i trećim finalnim plasmanom Crne Gore u devetogodišnjoj istoriji nastupa (za sada su usamljeni Sergej Ćetković i Nenad Knežević Knez) ili eliminacijom već na prvom stepeniku.

Kalezić je od posljednjeg aprilskog dana u Kijevu zabilježio dvije probe, dirigovao posjećenom evrovizijskom žurkom crnogorske delegacije, odradio na desetine intervjua… Manje od 24 sata pred najveći test u karijeri, umjetnik Dnevnim novinama ponavlja riječi koje je dao prije odlaska u Ukrajinu- sve je spremno! Uz to, dosadašnji boravak u glavnom gradu Ukrajine dodatno ga je motivisao da prikaže maksimum, iako priznaje da je bilo poteškoća.

“Kijev je sjajan, oduševljen sam. Ima toliko parkova, zelenila – kao ponosni vegetarijanac, veoma uživam u tome i pronalazim inspiraciju. Sve je spremno za večerašnji nastup. Nakon prve probe, gdje je bilo malo tehničkih problema, druga je prošla sjajno. Vrijeme je da ‘raspalimo Space’ i da se vinemo u tu čuvenu galaksiju”, s osmijehom izvještava Kalezić.

NEVJEROVATNO SAM TRAŽEN

Prilikom inostrane promo turneje u Londonu, Amsterdamu, Tel Avivu i Madridu, Kalezić se uvjerio u značajnu podršku ljubitelja Eurosonga. Na sličan prijem naš predstavnik naišao je i u Kijevu – zvanični evrovizijski sajt nekoliko puta izvještavao je o posjećenim crnogorskim konferencijama za medije, fanovima koji aplaudiraju Slavku na svakom koraku. Kako to sve izgleda iz Kalezićeve vizure?

“Nevjerovatno je šta se sve dešava u Kijevu! Moram da potvrdim da sam zaista najveća zvijezda ovogodišnjeg Eurosonga po svim statistikama. Spavam po tri sata dnevno, vanredno se zakazuju intervjui, nemoguće je sve stići. Nevjerovatno sam tražen, toliko sam dirnut, toliko mi to imponuje… Nemam riječi”, ne krije oduševljenje Kalezić dosadašnjom avanturom.

Ako je vjerovati prognozama kladioničarskih lanaca eventualni plasman Crne Gore u finale biće iznenađenje. Da li će “Space” nadmudriti bukmejkere, saznaćemo večeras.

Poruka Enrikea Iglesijasa izazvala je svjetski udar!

Kalezićev put do Kijeva mjesecima su pratili inostrani mediji dogurao je do britanskog Metroa, BBC-ja, francuskog Le Figara… Uglavnom su stizale riječi hvale, ali vjerovatno najjači vjetar u leđa dobio je prekjuče i to od slavnog španskog pjevača Enrikea Iglesijasa. Svjetska megazvijezda u znak podrške Kaleziću snimila je video.

“Zdravo, Slavko. Znam da se takmičiš na Eurosongu, želim ti mnogo sreće, sredi ih”, kazao je Iglesijas.

Tek što je Kalezić objavio video na društvenim mrežama, uslijedio je “haos”. Ubrzo se snimak našao na stranicama brojnih internet portala, mnogi su bili iznenađeni otkud Iglesijas podržava “malu Crnu Goru”. Kalezić za DN objašnjava spona sa velikanom bio je uticajni saradnik čiji potpis krasi “Space”.

“Jovan Radomir, koji uz Stefana Oma i Johana Kronlunda čini švedski producentski tim, inače i moj menadžer, vjeruje u mene milion odsto i poruka Iglesijasa je dio njegove velike podrške. Poruka je izazvala nevjerovatan udar u cijelom svijetu. Zahvaljivaću Enrikeu dugo…”, srećno će Kalezić.

Igrica me je oduševila

Zahvaljujući popularnoj domaćoj Fejsbuk stranici Tandaramandarabros, Kalezić je prije nekoliko dana postao zvijezda novog izdanja “Street Fighter” igrice. Naime, specifični pokreti sa jedne od proba u Kijevu inspirisali su kreatore da ih iskoriste za virtuelni obračun Kalezića i poznatih likova iz igrice evrovizijski predstavnik “počistio” je konkurente u obje runde, klip je ubrzo preskočio 10.000 pregleda, nasmijao region. I Kalezića.

“Igrica me je oduševila, kao i sve što se dešava oko mog performansa. Uradio sam koreografiju koja je mnogima bila inspirativna”, zaključuje Slavko.

Dnevne novine

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com