Vlast neće da se raspravlja o Novom duvanskom, opozicija napustila zasjedanje - Volim Podgoricu

Vlast neće da se raspravlja o Novom duvanskom, opozicija napustila zasjedanje

Skupština Glavnog grada donijela je Odluku da se tačka o Novom duvanskom kombinatu skine sa dnevnog reda.

Za je glasalo 29 odbornika vlasti, 18 odbornika je bilo protiv, a dvojica su bila uzdržana.

Opozicija je napustila zasjedanje.

Odbornik Demokratske Crne Gore Vladimir Čađenovic je ranije kazao da vladajuća koalicija bježi od rasprave o Novom duvanskom kombinatu i da su po oprobanom receptu to uradili.

“Jer ste pozvali neko lice, koje nema pravo da bude ovdje”, kazao je Čađenović.

Odbornica Demokratskog fronta (DF) Branka Bošnjak je ranije rekla da će tražiti da bude vanredna sjednica o Novom duvanskom, koja će morati da bude održana.

“A vi nastavite da se zabavljate ovdje”, kazala je Bošnjak.

Odbornik Građanskog pokreta URA Luka Rakčevic je prije nego što je opozicija napustila zasjedanje optužio vladajuću koaliciju da bježi od rasprave o Novom duvanskom kombinatu.

“Glavni grad je vlasnik preko 30 odsto imovine i danas smo imali priliku da raskinemo taj ugovor, ali nijeste htjeli”, kazao je Rakčević.

Odbornici opozicije oštro su protestovali što je na skupštinsko zasjedanje pozvan i investitor Novog duvanskog kombinata Gabrijel Arveda iz BMJ industri.

“Ne vidim razlog zbog čega ste pozvali investitora, kada imamo svoje predstavnike u nadzornom odboru”, kazala je ranije odbornica Socijaldemokratske partije (SDP) Jadranka Vojinović.

Odbornik Građanskog pokreta URA Luka Rakčević kazao je da je to pravno nasilje i da Skupština treba da se izjasni o povredi poslovnika.

Predsjednik Skupštine Đorđe Suhih kazao je da misli da u poslovniku postoji tačka, kojom je predviđeno da on može da pozove nekog na sjednicu, ali nije mogao da nađe taj član.

“Ovo je stvarno sramota da sekretar i predsjednik Skupštine ne poznaju poslovnik”, kazala je odbornica Demokratskog fronta (DF) Branka Bošnjak.

Odbornik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragan Ivanović zapitao je “zašto nijeste pozvali predstavnike ‘Zvijezda Granda’.

“Ne Zvijezde Granda iz Srbije, nego našeg Granda. Da objasne tužilaštvu o čemu se ovdje radi. Da nas ubijede da je sve čisto. A ne da se neki vaši drugovi obogate na divljoj proizvodnji, zbog čega vam i odgovara da se proizvodi u starom Duvanskom”, kazao je Ivanović.

Vojinović je istakla da ne treba dozvoliti nekome ko nije pozvan da prisustvuje Skupštini.

SDP je tražio da se povuče saglasnost, odnosno poništi i raskine ugovor o upravljanju i dokapitalizaciji Novog duvanskog kombinata. Međutim, rasprava o tome još nije počela, odnosno ta tačka je druga na dnevnom redu.

“Apsolutno nikakve odgovornosti Glavnog grada nema u postupcima koje vodi tužilaštvo zbog Novog duvanskog kombinata. Nema odgovornosti DPS i koalicije”, kazao je zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović.

Suhih je nakon toga kazao da će, pošto je uvidio da nema jasno u poslovniku naznačeno da li Arveda može da prisustvuje, predložiti da on ipak ne prisustvuje sjednici.

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) Momčilo Vujošević predložio je da se tačka o poništenju saglasnosti ugovora za Novi duvanski kombinat.

Opozicija će tražiti pauzu, kako bi se njihovi odbornički klubovi dogovorili o daljem radu.

“Ovo je flagrantno kršenje poslovnika”, kazao je Rakčević.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com