Roganović: Ne znam ko je pokušao da me ubije, nijesam u sukobu ni sa kim - Volim Podgoricu

Roganović: Ne znam ko je pokušao da me ubije, nijesam u sukobu ni sa kim

Duško Roganović (35) iz Herceg Novog, koji je teško povrijeđen u eksploziji 25. aprila, tvrdio je pred istražiteljima da nije u sukobu ni sa kim, te i da ne zna koje pokušao da ga ubije.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, on u petak tokom razgovora sa inspektorima nije mogao dati više detalja zbog teškog zdravstvenog stanja. Roganović je povrijeđen kada su nepoznate osobe daljinskim upravljačem aktivirale eksplozivnu napravu postavljenu ispod nj egovog automobila, dok je bio na magistralnom putu u blizini glavne autobuske stanice.

Istraga u kojoj je do sada saslušano više bezbjednosno interesantnih osoba ukazuje daje nalogodavac ubistva Roganovića iz Beograda i da se radi o osveti za ubistvo vođe navijača „Delija” Marka Vesnića.

Roganović je u posljednje vrijeme često bio u društvu Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja (navijač Partizana), koji je u policij skim eviđencij ama označen kao bezbjednosno interesantna osoba.

Roganović je bio osam godina u zatvoru zbog ubistva Vesnića i ranjavanja Ivana Markovića u Igalu 2009. godine. U tom postupku sudilo se i njegovom bratu od strica Vladimiru, te Draženu Cađenoviću oni su pravosnažno oslobođeni optužbi.

Roganović je u januaru 2016. godine odslužio kaznu i izašao iz zatvora.

On se 2006. godine sumnjičio za pokušaj ubistva sugrađanina Vladimira Dželatovića (24). Roganović je tada nakon kraće svađe nožem nasrnuo na Dželatovića i pobjegao.

Kako je ranije obljavljeno Duško i njegov brat Vladan nosili su duže vrijeme pancire i oružje, jer su znali da su im životi u opasnosti, a koristili su i blindirana vozila.

U policijskim evidencijama, Roganović se vodi kao blizak sa članovima „kavačkog klana”, koji je u sukobu sa „škaljarcima“.

Policija nije isključila mogućnost i da su bombaški napad organizovali članovi „škaljarskog klana”, pa se na spisku za saslušanje našlo više osoba iz Kotora, Herceg Novog i Tivta koje su blisko povezane sa „kavačkim” i „škaljarskim klanom”

1 komentar

  1. It’s in reality a great and useful piece of information. I’m glad that you shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com