PODGORICA: U subotu dovedite djecu na Trg nezavisnosti! - Volim Podgoricu

PODGORICA: U subotu dovedite djecu na Trg nezavisnosti!

Nakon turskih gradova, Kočaelija i Istanbula, te Beograda, Podgorica će biti domaćin četvrtog „Balkan volleyball kids festivala („Dječiji festival odbojke“), u organizaciji Odbojkaškog saveza Crne Gore – na Trgu nezavisnosti u subotu (13. maj), od 10 do 14 sati, naći će se preko 500 djece Balkana, u okviru projekta koji je pokrenula Balkanska odbojkaška asocijacija, sa ciljem promocije odbojke na našim prostorima.

Kako je najavio organizator, učestvovaće 120 djece iz 10 zemalja (dječaci 2003. godište i mlađi, djevojčice 2004. i mlađe), i to iz Crne Gore, Srbije, Turske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Grčke, Albanije, Kosova, Bugarska i Moldavije.

Generalni sekretar OSCG Ivan Bošković je je najavio da će u sklopu događaja učestvovati i preko 400 djece članova crnogorskih odbojkaških klubova, koji su dio popularnog takmičenja „Jugopetrol EKO mini odbojka“.

„Želio bih i da istaknem zadovoljstvo što će tog dana biti mnogo poznatih odbojkaških radnika na trgu, a posebno zadovoljstvo je dolazak Vladimira Vanje Grbića, proslavljenog jugoslovenskog odbojkaša, osvajača zlatne olimpijske medalje u Sidneju i člana „Kuće slavnih“. Važno je napomenuti da cilj ovog takmičenja nije nadmetanje, već će, osim odbojkaškog dijela, sva djeca biti upoznata i sa kulturnim sadržajima Podgorice i biće im upriličen obilazak grada. Koristim priliku da pozovem građane Podgorice i Crne Gore da dođu u subotu na Trg nezavisnosti u Podgorici i da zajedno napravimo ovaj događaj još većim“, rekao je Bošković, uz zahvalnost „Glavnom gradu Podgorici, Turističkoj organizaciji Podgorice i nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore, na pomoći u organizaciji Kids Festivala“.

Žensku selekciju Crne Gore, koju vodi Ognjen Babalj, čine Katarina Đurković, Teodora Stanković, Anja Radulović (Budućnost Bemax), Iva Martinović, Anika Mijušković, Jovana Tošić (Morača). Mušku selekciju vodiće Drago Cimbaljević, a činiće je Matija Ćetković, Petar Domnik, Relja Nikčević(Budućnost Capital Plaza), Uroš Gluščević, Filip Mašković, Relja Grahovac (Top volej).

Svaka od zemalja imaće po dvije ekipe, a u svakoj su po tri dječaka i djevojčice. Ekipe će biti podijeljene u četiri grupe, a igraće se na tri terena postavlejna na gradskom trgu, dimenzija prilagođenih uzrastu (12×6 metara, visina mreže dva metra, sa adekvatnom loptom)

„Igraće se po jedan set do 25 poena. U svakom trenutku su na terenu četiri igrača, po dva dječaka i djevojčice, s tim da rezerve u toku seta moraju da uđu u igru. Na kraju takmičenja svi će dobiti zlatne medalje, svi su pobjednici, kao što kaže moto Balkan kids festivala – „Odbojka pobjeđuje“, rekao je Miloš Jovanović, direktor organizacionog odbora.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com