“POLICAJCI” NAORUŽANI UPALI U STAN PODGORIČANINA: Svezali ga, TUKLI, pa OPLJAČKALI - Volim Podgoricu

“POLICAJCI” NAORUŽANI UPALI U STAN PODGORIČANINA: Svezali ga, TUKLI, pa OPLJAČKALI

Muškarac obučen u staru policijsku uniformu i  dva njegova pomagača, naoružani su upali u stan Podgoričanina Nebojše Rodića, svezali ga, tukli i opljačkali.

U to vrijeme u jednoj od soba bila su njegova dva maloljetna sina.

Rodić je “Vijestima” ispričao da je opljačkan 8. maja, desetak minuta prije sedam sati, kada je krenuo na posao.

“Kada sam otključao vrata neko ih je gurnuo sa druge strane. Čuo sam da viču ‘policija, policija'… Jedan muškarac bio je u uniformi, a lice mu je bilo prekriveno nekom tkaninom. Nisam vidio kako je drugi muškarac bio obučen, jer su me uhvatili, okrenuli i počeli da me guraju nazad. U dnevnoj sobi su me obalili na pod, sa rukama na leđima i stavili mi lisice. Jedan me udario nogom u predjelu brade i uperio mi pištolj u glavu”, kazao je Rodić.

Podgoričanin je ispričao da su u njegovom stanu bila najvjerovatnije tri razbojnika.

“Vikali su da im dam novac. Uplašio sam se da iz sobe ne izađe moj sin koji boluje od dijabetesa. Rekao sam da ću im dati sve, samo da mi porodicu ne diraju. Istovremeno jedan od njih preturao je vitrinu iznad televizora. Pronašao je dvije kutije u kojima je bilo 9.000 eura. Ispraznio ih je i ostavio na stolu. Nigdje više nijesu preturali ni tražili, već su počeli da se dogovaraju  hoće li da me ostave na podu ili zaključaju u kupatilu”, ispričao je on.

Objašnjava da se tada sve stišalo i da je čuo zvuk zaključavanja vrata.

“Dvadesetak sekundi nisam se ni okretao, onda sam ustao na koljena i pogledao – nije bilo nikoga. U dnevnu sobu je ušao moj sin. Rekao sam mu da se ne plaši, da su dolazili neki moji drugari i da pozove komšiju koji je policajac. Njemu sam preko telefona ispričao što se desilo i zamolio ga da odmah pozove kolege. On je došao odmah, a ubrzo i policija koja je uradila uviđaj. Na snimcima sa nadzornih kamera vidjeli su ko je bio u ulazu i rekli mi da je jedan od razbojnika bio u uniformi koja se ranije koristila, ne onoj kakvu sada koriste”, kazao je Rodić.

Opljačkani Podgoričanin priča da je dva sata nakon pljačke proveo sa lisicama na rukama.

“Policija nije mogla da ih otključa, na kraju su ih rezali. Rekli su mi da su i lisice stare, neke koje je vojska koristila”, dodao je Rodić.

“Vijestima” je ispričao da ne zna ko je mogao imati informaciju kada ide na posao, da ima novac i gdje ga čuva…

“Ne optužujem nikoga, ali ovo je moralo biti dojavljeno. Pretpostavljam da su me pratili i da su imali neke dojave”, rekao je on.

Nadzorne kamere ih snimile, na snimku se vidi kako kucaju šifru

Nadzorne kamere marketa u prizemlju zgrade u kojoj Rodić stanuje snimile su dvojicu razbojnika.

Na snimcima koje je ekipa “Vijesti” odgledala vidi se kako ulaznim vratima zgrade prvo prilazi muškarac u policijskoj uniformi, a za njim još jedan u trenerci.

Policijske pantalone i košulju kratkih rukava kakvu je nosio jedan od pljačkaša, crnogorska policija koristila je ranijih godina.

Rodić je “Vijestima” rekao da su razbojnici snimljeni i nadzornim kamerama iz ulaza.

“Na snimku se vidi kako kucaju šifru na interfonu. Moguće da su je znali, a možda su i pozvonili nekom. U ulazu je mnogo stanova, moguće i da je neko od komšija otvorio, ali mislim da su znali šifru za ulazak u zgradu”, rekao je on.

(Vijesti)

3 komentara

  1. Idemooo, sigurnim korakom! U Srednji vijek! Harac harac rajo treba!!!! Policajci su najveci krimosi u drzavi. Najvece ciscenje korupcije treba da pocne od MUPa! Ima li sta gore od prljavog policajca? Pih

  2. Superb read, I just passed this onto a colleague who was doing a little investigation on that. And he actually bought me lunch because I located it for him smile So let me rephrase that: Thanks for lunch!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com