Prvenstvo Crne Gore startuje u Podima - Volim Podgoricu

Prvenstvo Crne Gore startuje u Podima

rvenstvo Crne Gore u automobilizmu otvoriće brdska trka “BAT 2017”, koja će se održati 13. i 14.maja u Podima, u Herceg Novom.

Iz Auto-moto sportskog kluba “Podi” obavijestili su da će prva trka u sezoni okupiti oko 60 najboljih vozača Crne Gore, kao i značajan broj automobilista iz Hrvatske i BiH, zbog čega će trka imati i međunarodni karakter.

Direktor trke Božidar Radović je kazao  da će trka biti održana na putu Herceg Novi – Trebinje, na dobro obezbjeđenoj stazi dugoj 4.100 metara.

“S obzirom na to da smo, prema riječima prošlogodišnjih učesnika, za kompletnu organizaciju, opravdali povjerenje, ove godine otišli smo i korak dalje, te će BAT 2017, privući mnogo više učesnika, ali i gledalaca” naglasio je Radović.

Radović je kazao da AMSK Podi, kao organizatora, raduje činjenica da se brdska trka nalazi u kalendaru za Prvenstvo Crne Gore u automobilizmu, ali ujedno i žali što legendarni i najtrofejniji automobilista, Bato Banićević, iz zdravstvenih razloga neće uveličati svojim učešćem predstojeću trku.

“Drago mi je što će odmah nakon BAT 2017,  najbolji crnogorski automobilisti voziti na stazi Kotor – Trojica, koja ima visok rejting u svijetu automobilizma. Žao nam je što legendarni Bato Banićević neće biti učesnik trke iz zdravstvenih razloga, te mu ovom prilikom dajemo punu podršku i želimo brz povratak i učešće na narednim takmičenjima” poručio je Radović.

Na ovogodišnjoj trci u Podima debitovaće, jedan od najmlađih učesnika, Marko Danilović, vozač AMSK Podi.

Po završetku trke, pehare, najuspješnijima, dodjeljivaće višesruki jugoslovenski šampion Željko Kosač, te Banjo Marinović, Slobodan Radović – Krušo, Aleksandar Trifunović – Trifke.

Trke na stazi Podi vioziće se 13.maja, od 10 do 15 sati i 14. maja od 9 do 15 sati.

Tehnički pregled i verifikacija vozila zakazani su za sjutra, a vanredni, dan prije glavne trke, u subotu 13.maja.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com