Početna » NOVOSTI » Društvo » BOLNICI FALI DOKTORA: Na tri odjeljenja nema nijednog ljekara
Foto ilustracija

BOLNICI FALI DOKTORA: Na tri odjeljenja nema nijednog ljekara

Na posljednjoj sjednici bjelopoljskog lokalnog parlamenta jedna od tema bila je Opšta bolnica u Bijelom Polju iz koje odlaze vrsni ljekari specijalisti. Ova ustanova trenutno se suočava sa velikim problemom nedostatka kadra, a portal Sjever CG je došao do informacija da u ovoj bolnici nedostaje čak 30 doktora.

Skoro su, kako piše ovaj portal, dva vrsna doktora sa ortopedije napustili bolnicu, te su se pridružili grupi od 13 doktora koji su u posljednje vrijeme napustili ovu ustanovu i sada ih je ukupno 15.

Među ovim vrsnim doktorima su i šest ginekologa, a ovom odjeljenju trenutno radi samo jedan doktor Blažo Varagić.

Sa odjeljenja anestiziologije je otišao anestiziolo Vesko Rakonjac, sa hirurgije doktora Eldin Lamežević, odjeljenje pedijatrije su napustile dvije doktorke, a na ORL takođe više ne rade dva doktora.

Ni na odjeljenju za endokrinologiju sada nema doktora, a što se tiče pedijatrije, trenutno radi samo jedan doktor Andrijana Kočović i po potrebi se angažuje doktorka u penziji iz Nikšića.

Da je alarmanto stanje u Opštoj bolnici u Bijelom Polju potvrdio je i magistar medicinskih nauka ginekolog i akušer zaposlen u Domu zdravlja Adnan Striković.

On kaže da nigdje u svijetu nema da u jednoj Opštoj bolnici radi jedan doktor na ginekologiji, dok su u Domu zdravlja u Bijelom Polju zaposlena dva doktora.

“Na ginekologiji je samo potrebno pet doktora, jer bez njih ne može da se organizuje rad na tom odjeljenju”, ističe Striković.

Sa njim se slaže i njegov kolega Radoslav Nišavić, koji kaže da se po ovom pitanju pod hitno nešto mora preduzeti.

“Prije 10 godina u ovoj ustanovi je bilo 1.000 porođaja godišnje, a da ih sada ima samo 500. Tu je i nedostatak doktora na odjeljenju Hitne pomoći, gdje sada samo rade samo dva doktora. Hitna mora da ima četiri tima i minimalno pez specijalista, a mi imamo samo dva zaposlena pored pomoći koju im pružaju specijalisti iz Opšte bolnice i pripravnici”, požalio se on.

Portal Sjever CG

Check Also

PORODICA OPTUŽUJE LJEKARE ZA SMRT ĆERKE “Krenula je pod Ostrog, pa preminula zbog PRELOMA NOGE”

“Ljekari su mi ubili ćerku! Nisu joj nedjelju dana previjali posjekotinu iznad koljena, zbog čega ...

Oglasio se direktor škole povodom prevrtanja kombija: Nisam htio da širim paniku

Direktor OŠ Milomir Đalović u Sušici  sa još desetak roditelja krenuli su na sastanak sa ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *