Početna » NOVOSTI » Društvo » BOLNICI FALI DOKTORA: Na tri odjeljenja nema nijednog ljekara
Foto ilustracija

BOLNICI FALI DOKTORA: Na tri odjeljenja nema nijednog ljekara

Na posljednjoj sjednici bjelopoljskog lokalnog parlamenta jedna od tema bila je Opšta bolnica u Bijelom Polju iz koje odlaze vrsni ljekari specijalisti. Ova ustanova trenutno se suočava sa velikim problemom nedostatka kadra, a portal Sjever CG je došao do informacija da u ovoj bolnici nedostaje čak 30 doktora.

Skoro su, kako piše ovaj portal, dva vrsna doktora sa ortopedije napustili bolnicu, te su se pridružili grupi od 13 doktora koji su u posljednje vrijeme napustili ovu ustanovu i sada ih je ukupno 15.

Među ovim vrsnim doktorima su i šest ginekologa, a ovom odjeljenju trenutno radi samo jedan doktor Blažo Varagić.

Sa odjeljenja anestiziologije je otišao anestiziolo Vesko Rakonjac, sa hirurgije doktora Eldin Lamežević, odjeljenje pedijatrije su napustile dvije doktorke, a na ORL takođe više ne rade dva doktora.

Ni na odjeljenju za endokrinologiju sada nema doktora, a što se tiče pedijatrije, trenutno radi samo jedan doktor Andrijana Kočović i po potrebi se angažuje doktorka u penziji iz Nikšića.

Da je alarmanto stanje u Opštoj bolnici u Bijelom Polju potvrdio je i magistar medicinskih nauka ginekolog i akušer zaposlen u Domu zdravlja Adnan Striković.

On kaže da nigdje u svijetu nema da u jednoj Opštoj bolnici radi jedan doktor na ginekologiji, dok su u Domu zdravlja u Bijelom Polju zaposlena dva doktora.

“Na ginekologiji je samo potrebno pet doktora, jer bez njih ne može da se organizuje rad na tom odjeljenju”, ističe Striković.

Sa njim se slaže i njegov kolega Radoslav Nišavić, koji kaže da se po ovom pitanju pod hitno nešto mora preduzeti.

“Prije 10 godina u ovoj ustanovi je bilo 1.000 porođaja godišnje, a da ih sada ima samo 500. Tu je i nedostatak doktora na odjeljenju Hitne pomoći, gdje sada samo rade samo dva doktora. Hitna mora da ima četiri tima i minimalno pez specijalista, a mi imamo samo dva zaposlena pored pomoći koju im pružaju specijalisti iz Opšte bolnice i pripravnici”, požalio se on.

Portal Sjever CG

Check Also

Ministarstvo provjerava koliko ljekari rade 

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Crnogorski malinari ogorčeni: Prosuli maline ispred zgrade Opštine

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *