Dragan Pešić prešao granicu od 7.000 bodova u desetoboju - Volim Podgoricu

Dragan Pešić prešao granicu od 7.000 bodova u desetoboju

Crnogorski višebojac Dragan Pešić na atletskom mitingu Hilsdejl Klasik u američkom Mičigenu došao do svog dosadašnjeg najboljeg ostvarenja u desetoboju, sakupivši 7.032 poena, saopšteno je iz Atletskog saveza Crne Gore.

Kako se navodi, “to je ujedno i njegov prvi rezultat preko 7.000 bodova, što je prije njega pošlo za rukom još samo jednom Crnogorcu u istoriji”.

Crnogorski rekord (7.827 bodova) u ovoj teškoj disciplini je njegov brat Darko.

Dragan Pešić je na takmičenju postigao sljedeće rezultate: 100m 11.76s, dalj – 6.33m, kugla – 13.46m, skok uvis 1.93m, 400m  51.43s, 110m prepone 16.14s, bacanje diska  40.51m, skok motkom 4.20m, bacanje koplja 56.18m, 1500m – 4:30.23min.

Rezultat u bacanju koplja je Draganov lični rekord.

“Osvajač dvije medalje sa balkanskih prvenstava trenira u Americi, u Ohaju, gdje je prošle nedjelje diplomirao na programu Biznis administracije sa koncentracijom na Internacionalni biznis”,  navodi se u saopštenju ASCG.

“Zadovoljan sam svojim ostvarenjem u prvom desetoboju ove sezone. Vremenski uslovi prijepodnevnog dijela drugog dana takmičenja spriječili su me u ostvarenju rezulate za koje sam bio spreman u trci na 110m sa preponama i u bacanju diska. Tu sam izgubio oko 200 bodova. Međutim, zadovoljan sam ostvarenim, naročito zbog toga što sam do rezultata došao nakon manje od četiri mjeseca treninga, pošto sam prethodno morao da pauziram šest mjeseci zbog povrede stopala”, istakao je Pešić.

Pešić se nada da ce tokom sezone uspjeti da popravi lični rezultat u desetoboju, a za to će imati jos dvije prilike – Balkansko prvenstvo u Srbiji, i Univerzijada u Tajvanu, nakon čega najavljuje povratak u Ameriku na postdiplomske studije.

“Ako budem zdrav, ovo će biti moja najduža ljetnja sezona. Od većih takmicenja očekuje me Evropsko timsko prvenstvo na Malti, Balkanijada u Srbiji i Univerzijada u Tajvanu, a odmah nakon toga se vraćam u Ameriku na početak postdiplomskih studija, na svom budućem univerzitetu u Arizoni”, dodao je Dragan Pešić.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com