GDJE JE NOVAC OD TELETONA: Ne postoji ni kontakt Fondacije “Budi human” - Volim Podgoricu

GDJE JE NOVAC OD TELETONA: Ne postoji ni kontakt Fondacije “Budi human”

Od održavanja prvog crnogorskog Teletona je prošlo tri mjeseca, a još nema informacija kome se pomoglo od novca sakupljenog te večeri i u kom iznosu, saopštila je poslanica Demokratskog fronta, Branka Bošnjak.

Ona navodi da su građani Crne Gore, iako osiromašeni, te noći položili ispit humanosti i prikupljeno je 367 hiljada eura.

-Ovaj tajac koji je nastupio nakon toga vrlo zabrinjava. Opet smo svjedoci niza apela nemoćnih roditelja da se pomogne njihovoj oboljeloj djeci, navodi Bošnjak i dodaje da ih građani kontaktiraju za pomoć i da se žale da su uporno tražili kontakte fondacije Budi human, ali bezuspješno.

-Kažu, rečeno im je da Fondacija samo ima fejsbuk stranicu i ništa drugo. Pa nije vajda da svi moraju imati fejsbuk nalog da bi mogli stupiti u kontakt sa Fondacijom na čiji račun su građani uplatili ni 367 hiljada. To bi bilo zaista neozbiljno i krajnje neodgovorno, ocijenila je Bošnjak. Kako dodaje, ako je sve to tako, a izgleda da jeste, nešto sa tom Fondacijom “nije u redu i ne miriše na dobro”.

-Pa valjda da bi se registrovali kao fondacija, moraju imati adresu i kontakt telefon da ne kažem e-mail adresu, smatra Bošnjak.

Ona ističe da bi transparentnost i javnost rada trebalo da bude prioritet ovakvih fondacija.

-Pretražujući po internetu uspjela sam samo da nađem da se izvjesna gospoda Jovanović, Dejan i Goran, kao predstavnici Fondacije sastala sa premijerom Markovićem, i sa njim dogovarala način funkcionisanja Fondacije, a imajući u vidi karakter ove vlasti, još više je za brigu šta se dešava sa sredstvima sakupljenim od građana za liječenje oboljele djece u Crnoj Gori, zaključila je Bošnjak.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com