Južna i Sjeverna Koreja organizuju Mundijal? - Volim Podgoricu

Južna i Sjeverna Koreja organizuju Mundijal?

Predsjednik Fudbalskog saveza Južne Koreje (KFA) Čung Mong-đu najavio je da će Južna Koreja i njene tri susjedne zemlje predati zajedničku kandidaturu za Svjetsko fudbalsko prvenstvo 2030. godine.

Prvi čovjek južnokorejske kuće fudbala Čunng je kazao kako je potpuno uvjeren da će uspješno realizovati plan zajedničke kandidature Južne i Sjeverne Koreje, Kine i Japana, ali nije otkrio više detalja tog plana.

“Potrebno je samo da istu želju za saradnjom na tom polju pokažu naši susjedi i imamo izgledne šanse da organiziramo FIFA-in Mundijal 2030. godine”, kazao je Chung u izjavi koju prenosi novinska agencija Yonhap.

Čung je na kongresu Svjetske fudbalske organizacije (FIFA) u Manami izabran za člana Izvršnog vijeća i postao prvi Južnokorejanac u najvišem izvršnom tijelu te organizacije.

Izrazivši uvjerenje da će Sjeverna Koreja pristati na to kada je preostale tri zemlje pozovu u zajednički projekat, Čung je kazao kako i aktuelni predsjednik FIFA-e Đani Infantino podržava ideju održavanje svjetskih prvenstava u više država.

3 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com