“Privremeni objekat” Verige 65: Ako mogu bez dozvole, mogu i bez fiskalnih računa - Volim Podgoricu

“Privremeni objekat” Verige 65: Ako mogu bez dozvole, mogu i bez fiskalnih računa

To što “privremeni objekat” Verige 65 nema dozvolu za rad, nije spriječila svečano otvaranje, ali izgleda ni to da taj objekat naplaćuje usluge bez fiskalnog računa.

Društvenim mrežama se proširila fotografija gdje se vidi da je naplaćen espreso i kapućino, i račun na običnom bloku papira umjesto fiskalnog računa, i navodi se da je takav “račun” izdat upravo u tom objektu.

Opština Kotor je prekinula postupak izdavanja dozvole tom objektu nakon dopisa Specijalnog državnog tužilaštva da je u toku prikupljanje podataka o gradnji tog objekta.

Svečanom otvaranju je prisustvovao i šef Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, a jedan od osnivača firme Hefesta, koja je gradila objekat, je Aleksandar Šćepanović, brat manekenke Jelene Šćepanović, Đukanovićeve prijateljice.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić je ocijenio da pojavljivanje Đukanovića na otvaranju objekta na Verigama kojeg je do sada pratila kontroverza, predstavlja najeklatantniji primjer onoga kako DPS doživljava Boku i kako DPS doživljava zaštitu prostora.

“Takav odnos bivšeg premijera, a sadašnjeg šefa DPS, Đukanovića u svemu odgovara onome što već mjesecima govorimo iz gradske uprave, a to je da Vladi Crne Gore koju u glavnini čini DPS nije na srcu zaštita područja Kotora već pritisak na lokalnu upravu. U trenutku kada političkim pritiskom pokušavaju da zaustave novu lokalnu samoupravu time što se uvodi navodni moratorijum na gradnju, sve pod plaštom zaštite statusa UNESKA, čovjek koji je na čelu partije koja većinski vodi vladu Crne Gore svojim prisustvom odobrava gradnju na najdelikatnijem mjestu u zalivu, gradnju koja je i dan danas pod lupom tužilaštva i gradnju koja je odgovorno tvrdimo nastala na grubom falsifikatu”, istakao je Jokić.

Jednu od najatraktivnijih lokacija u Boki, sa pogledom na Perast i ostrva Gospe od Škrpjela i Svetog Đorđa, firma “Hefesta” je dobila u zakup, kao jedini ponuđač na oglasu koji je za njeno izdavanje po instrukciji MORT-a sredinom maja prošle godine raspisalo Javno preduzeće “Morsko dobro”.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com